Welk Vlees Is Goed Voor Honden?
Wat is goede voeding Wat is goede hondenvoeding? Welke brokken zijn nu goed voor een hond? Dit is simpel: er zijn maar heel weinig goede brokken voor de hond! Veel soorten brokken bestaan voor 50-70% uit granen en daar wordt uw hond ziek van. Ook uw hond is van nature een roofdier en die eten alleen en uitsluitend rauwe vleesvoeding.
- Granen is goed voor kippen (!) maar nooit voor roofdieren, omdat granen moeilijk verteerbaar zijn voor een hond en dat veroorzaakt vele ziektes.
- Maar waarom gebruiken fabrikanten dan granen als dit slecht is? Heel simpel men gebruikt meestal afvalgranen, en ze doen dit omdat het een goedkope grondstof is! Dat is de reden waarom graan vaak gebruikt wordt in hondenvoeding en niets anders.
Wij geloven dat goede hondenvoeding RAUW moet zijn!! Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
Vergeet niet het woord RAUW, dit is heel belangrijk, zo niet het belangrijkste!! Goede hondenvoeding is dus rauw vlees en rauwe botten, zoals konijnen, halve kippen met bot en al, hart, lever, nieren, pens, rauwe zalm of makreel met kop, graten en ingewanden en al. Dat is goede hondenvoeding die de natuur aan uw hond heeft voorgeschreven om gezond te blijven.
Maar is botten niet gevaarlijk voor onze hond? Nee, een hond is een carnivoor (roofdier), die hebben zo’n verschrikkelijk sterk maagzuur (pH-1 ) waarin botten gewoon oplossen. Dit geldt voor alle honden, zowel voor kleine als voor de grote honden. Lever mag niet te vaak gevoerd worden Geef lever als een hele maaltijd om de 2 weken, het is niet aan te bevelen om dit vaker te geven.
- Honden ontwikkelen een voorkeur voor lever als ze dit teveel gevoerd krijgen.
- Op een regelmatige basis kan het een teveel aan vitamine A veroorzaken.
- Lever en nieren zijn opslagplaatsen van giftige stoffen en reststoffen van medicijnen.
- Lever is zéér gezond Lever bevat hoge kwaliteit proteïnen, vetten, enzymen en vitaminen.
Een grote maaltijd lever elke 2 weken geeft een nuttige aanvulling aan het menu van rauwe vleesvoeding met bot en tafelresten. Maar is tafelresten dan niet slecht voor een hond ? Nee, dat is niet slecht voor uw hond, gewoon een aardappel en wat groente, maar wel fijngeprakt, dan is het geen enkel probleem.
- Let op: geen andijvie, dit blijven slierten waarvan de hond onherroepelijk van gaat braken.
- De maaltijd van een hond bestaat voor 85 % uit vlees met botten en ingewanden.
- Wat u voor de overige 15% voert is niet meer belangrijk voor uw hond.
- Tafelresten of rijp fruit het maakt niet uit waar dit uit bestaat.
Maar nooit druiven (en dus ook geen rozijntjes), deze zijn zeer giftig voor een hond! 1 ons druiven kan al fataal zijn, met dodelijke afloop ( acute lever en nier falen ). Je hoort vaak dat mensen zeggen van aardappel word je dik van maar dat is grote onzin.
- De aardappel valt onder groente.
- De dikmakers zijn vette jus en andere sausjes, dit mag de hond natuurlijk ook niet hebben.
- LET OP : Honden die alleen commerciële voeding krijgen zoals brokken, diners of blikvoer mogen beslist geen tafelresten eten! Voor deze honden is dit niet goed.
- Voor vlees- en bot etende honden kan dit geen kwaad, dit komt overeen met de darminhoud van zijn prooi die ze in de natuur vangen.
Kijk ook even in het stukje “wat is giftig voor honden”, u kunt niet alles geven want sommige groentes zijn giftig voor uw hond. Maar waarom mogen honden die brokken eten geen tafelresten eten? Dit komt omdat een hond die brokken eet al zeer slechte voeding krijgt en dan met tafelresten erbij is dat niet echt gezond voor de hond.
Honden die rauwe vleesvoeding krijgen zijn super gezond en eten ook gezond, dan maakt tafelresten niets meer uit, het doet toch niets het is alleen maar vulling Rauwe vissen voeren Eens in de week een rauwe vis voeren, ja ik hoor u al denken ik heb geen zin om die vis schoon te maken! Nou, dat komt dan mooi uit want dat moet ook niet, dit moet de hond zelf doen.
Geef gewoon een rauwe makreel of zalm. Dan kan hij dit buiten op het gazon lekker opeten. Rauwe vis is zeer gezond voor de hond, de voedingswaarde is 4 x hoger dan vlees. Wolven geven de voorkeur aan zalmen, deze zijn makkelijk te vangen en de wolven lopen nagenoeg geen risico.
- Voor kleine hondjes kunt ook sardines halen, vis is op de markt niet zo duur.
- Vraag aan de visboer of hij wekelijks een rauwe zalm / makreel meeneemt.
- En dan niet denken: ik snij de kop van de vis er af dat vind ik vies, want dan gooit u het beste van vis weg.
- De voedingswaarde zit grotendeels in de kop van de vis.
Met rauwe vissen bedoelen wij geen gerookte, gekookte of vis uit blik, nee zo uit zee op uw gazon, dat is rauw. Wees niet bang om uw hond rauw vlees of vis met bot en graten te voeren, een hond is een roofdier en weet als geen ander hoe hij hiermee moet omgaan.
Een hond is uiterlijk door het fokken wel veranderd, maar innerlijk komen honden groot en klein nog steeds voor 99,9 % overeen met de wolf. Maar heeft de hond dan geen last van bacteriën en parasieten? Nee daar heeft een gezonde hond geen last van, honden kunnen uitstekend overweg met bacteriën en parasieten en worden hier nooit ziek van.
Voor de goede orde, we hebben het hier wel over een gezonde hond die rauwe voeding krijgt. Honden die commerciële voeding krijgen zijn niet gezond, dit is onmogelijk, en die kunnen wel last hebben van bacteriën en parasieten. Eigenlijk is het heel simpel, uw hond is een roofdier en die vreten alles op wat ze maar kunnen vangen.
- Ze eten muizen, ratten, fazanten, konijnen e.d.
- Muizen en ratten zijn zeker niet steriel te noemen maar ziek worden doet een gezonde hond nooit hiervan.
- Dit kan ook niet omdat het maagzuur van een vleesetende hond een waarde heeft van PH-1 zuur tot extreem zuur dit is vergelijkbaar met zoutzuur en hierin is leven onmogelijk.
Alle schadelijke bacteriën en parasieten worden in dit zuur onmiddellijk gedood. Bacteriën en parasieten die dit toch nog mochten overleven in de maag zullen in gevecht moeten treden met de darmflora van de hond, en die is altijd in de meerderheid, deze schadelijke bacteriën hebben geen schijn van kans en zullen als nog gedood worden.
- Natuurlijk zullen er nu mensen zijn die zeggen: ja, maar mijn hond eet geen muizen en ratten.
- Dat zal wel, maar ze eten ook ontlasting van andere dieren en andere ziekmakende rotzooi op wat ze vinden en ook dan is het van zeer groot belang dat de hond een extreem sterk maagzuur heeft om niet ziek te worden.
Roofdieren (dus ook uw hond) moeten een sterk maagzuur hebben om gezond te kunnen blijven. Brokkeneters hebben een maagzuur waarde van PH-7, bijna neutraal dus waterig, dit leidt onherroepelijk tot ziektes, schadelijke bacteriën en parasieten krijgen hier door vrij spel, waardoor er vele dierenarts bezoekjes zullen gaan volgen.
Als honden te dik zijn Dierenartsen adviseren vaak om de hond sperziebonen uit blik door het voer te doen, dan valt hij hiervan af. Dit klopt ook wel maar ze vergeten erbij te vermelden dat u de bonen moet fijn prakken om braken te voorkomen. Als u dit niet doet valt u van het één in het andere probleem, omdat de hond deze bonen moeilijk kan verteren.
Een veel betere optie is om de hond iets minder voeding te geven, en wat vaker een lange boswandeling te maken zodat de hond meer beweging heeft, dan kan hij afvallen op een gezonde en verantwoorde manier. Rauw vlees en bot is de sturende factor Rauw vlees en botten is de sturende factor om uw hond gezond te maken en te houden en zal tevens de levensverwachting aanzienlijk verlengen.14-10-2014 : Wat is goede voeding
Contents
- 1 Welk vlees mag een hond niet eten?
- 2 Heeft een hond vlees nodig?
- 3 Is kaas goed voor een hond?
- 4 Is brood goed voor een hond?
- 5 Wat is het gezondste hondenvoer?
- 6 Welk fruit is goed voor een hond?
- 7 Welke groenten zijn goed voor een hond?
- 8 Is banaan goed voor de hond?
- 9 Is yoghurt goed voor een hond?
- 10 Is kipfilet goed voor een hond?
- 11 Is een rauw ei goed voor een hond?
- 12 Hoeveel kip mag een hond per dag?
- 13 Wat is beter KVV of BARF?
Welk vlees mag een hond niet eten?
Wat mag je hond zeker niet eten? Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren. Honden eten graag eens iets anders dan hun dagelijkse portie hondenvoer. Het is wel opletten geblazen. Veel voedsel is giftig voor honden. Wat je hond wel en niet mag eten lees je hier. Je hond mag zeker de volgende zaken niet eten:
Zout Het is uiterst giftig voor honden. Je mag het ook nooit geven om je hond te doen braken. Chocolade De cacao in chocolade bevat een bepaalde stof die slecht is voor de nieren en het hart van je hond. Nierproblemen en hartfalen kunnen kunnen bij je hond de gevolgen zijn van het eten van chocolade. Melkproducten (melk, kaas, yoghurt,) Honden en puppies zijn lactose intolerant en kunnen er diarree en andere maag- en darmproblemen van krijgen. Brood Veel honden hebben een graan- en broodallergie. Beenderen Honden knagen graag eens aan een bot maar beenderen van gevogelte, konijn, varkenskotelet of andere kleine botten mag u absoluut niet aan uw hond geven. Die zijn te klein en splinteren gemakkelijk. De botten worden ingeslikt en kunnen darmverstopping veroorzaken. Splinters zijn nog erger. Deze kunnen gaten in de darmwand veroorzaken en dat kan tot een buikvliesontsteking lijden. Varkensvlees Het lijkt onschuldig maar varkensvlees kan het virus van Aujesky bevatten. Dit virus is totaal ongevaarlijk voor de mens maar zeer gevaarlijk voor honden en katten. Als een hond of kat besmet is, eindigt dit altijd in een fatale afloop. Er is geen medicatie voor dus voorkomen is absoluut noodzakelijk. Geef dus zeker geen rauw varkensvlees maar gewoon om 100% zeker te zijn, in het algemeen helemaal geen varkensvlees. Kattenvoer Honden die kieskeurig zijn, krijgen al wel eens kattenvoer voorgeschoteld. Het ruikt meer en is smakelijker maar ook gevaarlijk voor je hond. Kattenvoer bevat veel eiwitten, teveel voor een hond. Op lange termijn kan je hond zo nierproblemen krijgen. Rauw vlees Dit is minder makkelijk verteerbaar en je hond kan ervan gaan braken of diarree krijgen. Ook het risico op een lintworm is groot. Restjes Negeer de puppyoogjes van je hond wanneer je aan het eten bent. Tafelrestjes zijn niet gezond voor een hond. Ze bevatten vaak teveel vet (boter, olie, saus), zout en andere kruiden. Zeker niet gezond voor je hond. Slakken Die zijn giftig wanneer je hond ze opeet. Slakken verjagen is dus niet alleen goed voor je planten en bloemen maar ook veilig voor je hond.
Heeft een hond vlees nodig?
Eiwitten en vetten – Honden hebben vlees of vis nodig om in goede gezondheid te verkeren. Vlees (en vis) leveren namelijk dierlijke eiwitten en dierlijke vetten en dat zijn de superfoods voor honden. Als leefregel geldt dat vlees en vis het belangrijkste ingredient zou moeten zijn.
Daarbij mag ook orgaanvlees verwerkt worden, graag zelfs! Hart en pens bijvoorbeeld, zijn heel gezond voor jouw hond. Het gaat om dierlijke ingrediënten: insecten mag ook, net als eieren. Het eten van dierlijke eiwitten bevordert mager spierweefsel bij honden. Daarmee is de kans op overgewicht minder groot.
Lees meer in de blog Overgewicht bij honden ‘.
Wat is beter vers vlees of brokken?
– Bewezen: weinig ontlasting – Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels, Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.
Is kaas goed voor een hond?
Is kaas gevaarlijk voor honden? – Als honden konden lezen, dan werden ze nu razend blij: ze mogen af en toe bést een blokje kaas. Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes). Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken.
Is brood goed voor een hond?
Honden en katten – Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan. Elke week de nieuwste tips en inspiratie! Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief! Voor katten is het eten van brood gelukkig minder schadelijk, maar het is nog steeds geen goed idee. De granen en het zetmeel dat in brood zit kan irriterend werken op de maag en darmen van een kat. Dat kan resulteren in overgewicht en dat zorgt weer voor een ongezond dier.
Hoe vaak mag een hond vlees?
Hoeveel gram vlees? – Volwassen hond (vanaf +/- 1 jaar): De vuistregel voor volwassen honden is 20 à 25 gram vlees per 1 kg. Dus als jouw viervoeter 30 kilogram weegt, geef je 750 gram vlees per dag (30 x 25). Dit kun je over twee momenten verspreiden.
- Dus 375 gram in de ochtend en 375 gram in de avond.
- Pup: Puppies kunnen niet hetzelfde vers vlees eten als volwassen honden.
- Dat is omdat daar vaak nog teveel grove botten in zitten die een pup nog niet kan verteren.
- Verder hebben de jonge honden ook meer eiwitten nodig om goed op te groeien.
- Tot zes maanden geef je daarom 40 tot 45 gram puppyvlees per 1 kg.
Weegt je pup 10 kilo, dan voer je dus 400 tot 450 gram vlees. Daarna bouw je per twee maanden met 100 gram af. Bij 10 maanden is je pup bijna volwassen en bouw je af van 30 gram (per kilo) naar 20 à 25 gram. Terwijl je afbouwt in puppyvoeding, bouw je tegelijkertijd op met de voeding voor een volwassen hond.
Wat is het gezondste hondenvoer?
1. Rauwe vleesvoeding – De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
- Rauwe vleesvoeding kun je op de volgende manieren voeren.
- Zelf samenstellen Je kunt zelf een menu samenstellen voor je hond, met vleesproducten in de juiste verhoudingen.
- Je kunt zelf bepalen wat je voert, en de kwaliteit van de voeding heb je in eigen hand.
- Je kunt het menu goed aanpassen aan de specifieke behoeftes van de hond, bijvoorbeeld bij ziektes.
Daarnaast is dit vaak goedkoper dan kvv van goede kwaliteit. Het is wel extra belangrijk dat je je goed inleest om het risico op tekorten of andere problemen te voorkomen. Hoe zelf samenstellen werkt en wat je ervoor nodig hebt lees je in Beginnersinformatie zelf samenstellen Kant en klaar rauwvoer Een makkelijkere manier van rauw voeren, is de kant-en-klaar rauwvoer. Dit wordt ook wel kvv genoemd en is simpel om te voeren. Kvv heeft als basis rauwe gemalen vleesproducten (spiervlees, organen, botten). Deze manier van voeren wordt steeds populairder in Nederland en België, doordat veel honden met gezondheidsproblemen opknappen als ze overgaan op kvv en omdat het simpel is om te voeren.
Is gekookt vlees goed voor hond?
Wat is goede voeding Wat is goede hondenvoeding? Welke brokken zijn nu goed voor een hond? Dit is simpel: er zijn maar heel weinig goede brokken voor de hond! Veel soorten brokken bestaan voor 50-70% uit granen en daar wordt uw hond ziek van. Ook uw hond is van nature een roofdier en die eten alleen en uitsluitend rauwe vleesvoeding.
Granen is goed voor kippen (!) maar nooit voor roofdieren, omdat granen moeilijk verteerbaar zijn voor een hond en dat veroorzaakt vele ziektes. Maar waarom gebruiken fabrikanten dan granen als dit slecht is? Heel simpel men gebruikt meestal afvalgranen, en ze doen dit omdat het een goedkope grondstof is! Dat is de reden waarom graan vaak gebruikt wordt in hondenvoeding en niets anders.
Wij geloven dat goede hondenvoeding RAUW moet zijn!! Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
Vergeet niet het woord RAUW, dit is heel belangrijk, zo niet het belangrijkste!! Goede hondenvoeding is dus rauw vlees en rauwe botten, zoals konijnen, halve kippen met bot en al, hart, lever, nieren, pens, rauwe zalm of makreel met kop, graten en ingewanden en al. Dat is goede hondenvoeding die de natuur aan uw hond heeft voorgeschreven om gezond te blijven.
Maar is botten niet gevaarlijk voor onze hond? Nee, een hond is een carnivoor (roofdier), die hebben zo’n verschrikkelijk sterk maagzuur (pH-1 ) waarin botten gewoon oplossen. Dit geldt voor alle honden, zowel voor kleine als voor de grote honden. Lever mag niet te vaak gevoerd worden Geef lever als een hele maaltijd om de 2 weken, het is niet aan te bevelen om dit vaker te geven.
Honden ontwikkelen een voorkeur voor lever als ze dit teveel gevoerd krijgen. Op een regelmatige basis kan het een teveel aan vitamine A veroorzaken. Lever en nieren zijn opslagplaatsen van giftige stoffen en reststoffen van medicijnen. Lever is zéér gezond Lever bevat hoge kwaliteit proteïnen, vetten, enzymen en vitaminen.
Een grote maaltijd lever elke 2 weken geeft een nuttige aanvulling aan het menu van rauwe vleesvoeding met bot en tafelresten. Maar is tafelresten dan niet slecht voor een hond ? Nee, dat is niet slecht voor uw hond, gewoon een aardappel en wat groente, maar wel fijngeprakt, dan is het geen enkel probleem.
Let op: geen andijvie, dit blijven slierten waarvan de hond onherroepelijk van gaat braken. De maaltijd van een hond bestaat voor 85 % uit vlees met botten en ingewanden. Wat u voor de overige 15% voert is niet meer belangrijk voor uw hond. Tafelresten of rijp fruit het maakt niet uit waar dit uit bestaat.
Maar nooit druiven (en dus ook geen rozijntjes), deze zijn zeer giftig voor een hond! 1 ons druiven kan al fataal zijn, met dodelijke afloop ( acute lever en nier falen ). Je hoort vaak dat mensen zeggen van aardappel word je dik van maar dat is grote onzin.
- De aardappel valt onder groente.
- De dikmakers zijn vette jus en andere sausjes, dit mag de hond natuurlijk ook niet hebben.
- LET OP : Honden die alleen commerciële voeding krijgen zoals brokken, diners of blikvoer mogen beslist geen tafelresten eten! Voor deze honden is dit niet goed.
- Voor vlees- en bot etende honden kan dit geen kwaad, dit komt overeen met de darminhoud van zijn prooi die ze in de natuur vangen.
Kijk ook even in het stukje “wat is giftig voor honden”, u kunt niet alles geven want sommige groentes zijn giftig voor uw hond. Maar waarom mogen honden die brokken eten geen tafelresten eten? Dit komt omdat een hond die brokken eet al zeer slechte voeding krijgt en dan met tafelresten erbij is dat niet echt gezond voor de hond.
Honden die rauwe vleesvoeding krijgen zijn super gezond en eten ook gezond, dan maakt tafelresten niets meer uit, het doet toch niets het is alleen maar vulling Rauwe vissen voeren Eens in de week een rauwe vis voeren, ja ik hoor u al denken ik heb geen zin om die vis schoon te maken! Nou, dat komt dan mooi uit want dat moet ook niet, dit moet de hond zelf doen.
Geef gewoon een rauwe makreel of zalm. Dan kan hij dit buiten op het gazon lekker opeten. Rauwe vis is zeer gezond voor de hond, de voedingswaarde is 4 x hoger dan vlees. Wolven geven de voorkeur aan zalmen, deze zijn makkelijk te vangen en de wolven lopen nagenoeg geen risico.
- Voor kleine hondjes kunt ook sardines halen, vis is op de markt niet zo duur.
- Vraag aan de visboer of hij wekelijks een rauwe zalm / makreel meeneemt.
- En dan niet denken: ik snij de kop van de vis er af dat vind ik vies, want dan gooit u het beste van vis weg.
- De voedingswaarde zit grotendeels in de kop van de vis.
Met rauwe vissen bedoelen wij geen gerookte, gekookte of vis uit blik, nee zo uit zee op uw gazon, dat is rauw. Wees niet bang om uw hond rauw vlees of vis met bot en graten te voeren, een hond is een roofdier en weet als geen ander hoe hij hiermee moet omgaan.
- Een hond is uiterlijk door het fokken wel veranderd, maar innerlijk komen honden groot en klein nog steeds voor 99,9 % overeen met de wolf.
- Maar heeft de hond dan geen last van bacteriën en parasieten? Nee daar heeft een gezonde hond geen last van, honden kunnen uitstekend overweg met bacteriën en parasieten en worden hier nooit ziek van.
Voor de goede orde, we hebben het hier wel over een gezonde hond die rauwe voeding krijgt. Honden die commerciële voeding krijgen zijn niet gezond, dit is onmogelijk, en die kunnen wel last hebben van bacteriën en parasieten. Eigenlijk is het heel simpel, uw hond is een roofdier en die vreten alles op wat ze maar kunnen vangen.
Ze eten muizen, ratten, fazanten, konijnen e.d. Muizen en ratten zijn zeker niet steriel te noemen maar ziek worden doet een gezonde hond nooit hiervan. Dit kan ook niet omdat het maagzuur van een vleesetende hond een waarde heeft van PH-1 zuur tot extreem zuur dit is vergelijkbaar met zoutzuur en hierin is leven onmogelijk.
Alle schadelijke bacteriën en parasieten worden in dit zuur onmiddellijk gedood. Bacteriën en parasieten die dit toch nog mochten overleven in de maag zullen in gevecht moeten treden met de darmflora van de hond, en die is altijd in de meerderheid, deze schadelijke bacteriën hebben geen schijn van kans en zullen als nog gedood worden.
- Natuurlijk zullen er nu mensen zijn die zeggen: ja, maar mijn hond eet geen muizen en ratten.
- Dat zal wel, maar ze eten ook ontlasting van andere dieren en andere ziekmakende rotzooi op wat ze vinden en ook dan is het van zeer groot belang dat de hond een extreem sterk maagzuur heeft om niet ziek te worden.
Roofdieren (dus ook uw hond) moeten een sterk maagzuur hebben om gezond te kunnen blijven. Brokkeneters hebben een maagzuur waarde van PH-7, bijna neutraal dus waterig, dit leidt onherroepelijk tot ziektes, schadelijke bacteriën en parasieten krijgen hier door vrij spel, waardoor er vele dierenarts bezoekjes zullen gaan volgen.
- Als honden te dik zijn Dierenartsen adviseren vaak om de hond sperziebonen uit blik door het voer te doen, dan valt hij hiervan af.
- Dit klopt ook wel maar ze vergeten erbij te vermelden dat u de bonen moet fijn prakken om braken te voorkomen.
- Als u dit niet doet valt u van het één in het andere probleem, omdat de hond deze bonen moeilijk kan verteren.
Een veel betere optie is om de hond iets minder voeding te geven, en wat vaker een lange boswandeling te maken zodat de hond meer beweging heeft, dan kan hij afvallen op een gezonde en verantwoorde manier. Rauw vlees en bot is de sturende factor Rauw vlees en botten is de sturende factor om uw hond gezond te maken en te houden en zal tevens de levensverwachting aanzienlijk verlengen.14-10-2014 : Wat is goede voeding
Welk fruit is goed voor een hond?
Welke groente en fruit mag je hond wel en niet eten? – Vitakraft Nederland We horen steeds vaker dat honden een stukje groente of fruit te eten krijgen. Gewoon lekker als gezond tussendoortje. Nu is de vraag: zijn alle groente en fruit wel goed voor je hond? Lees gauw verder om erachter te komen welke groente en fruit wel en welke niet gezond zijn voor jouw hond.
- Gezonde groenten Welke groenten zijn gezond voor jouw trouwe hond? Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten.
- Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond.
- Let wel altijd op dat je dit met mate doet.
Rauwe groenten zijn moeilijker te verteren voor je hond dan wanneer de groentes licht gekookt zijn. Het beste kun je daarom, als je groentes wilt geven aan je hond, de groentes pureren of licht koken. Zo kan je viervoeter niet alleen lekker snacken maar kan zijn lichaam ook de vitamines en mineralen uit de groenten opnemen.
Ongezonde groenten Een aantal groenten die voor ons heel vanzelfsprekend te eten zijn, zijn dit niet voor je hond. Denk maar eens aan champignons/paddenstoelen. Wij vinden ze heerlijk, jouw hond kan er juist erg ziek van worden. Lees hierover meer in, Groenten als ui, prei en bieslook zijn ook erg ongezond voor je hond.
Voor de meeste huisdieren zijn deze groenten giftig. Het eten van deze groenten kan bij je hond diarree en maagpijn veroorzaken, dus let er goed op dat je hond ze niet opeet. Groenten met zetmeel Een hond kan zetmeel niet goed verteren en daarom is het van belang kleine hoeveelheden te geven.
- Een hond kan slechts een kleine hoeveelheid zetmeel verteren en kan dit niet heel erg goed.
- Aardappelen bestaan juist voor een groot gedeelte uit zetmeel.
- Net als voor mensen is het eten van een ongekookte aardappel voor honden giftig.
- In veel knolsoorten zit relatief veel zetmeel, wat dus ook moeilijk te verteren is voor je viervoeter.
Gezonde fruitsoorten Is jouw viervoeter dol op fruit? Je wil hem natuurlijk alleen maar verwennen met fruit dat ook echt gezond voor hem is. Fruit bevat veel antioxidanten welke de vrije radicalen in de cellen van jouw hond onschadelijk kunnen maken. Hierdoor blijft je hond langer gezond en dat is wat we allemaal willen voor ons maatje! Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen.
Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond. Ongezonde fruitsoorten De algemene stelregel is dat de pitten in het fruit niet goed zijn voor je hond. Daarom kun je je hond ook beter geen druiven, kersen en avocado geven. Krenten en rozijnen worden gemaakt van druiven en zijn om die reden ook niet goed voor je hond.
Ook limoenen en citroenen zijn geen gezonde fruitsoorten voor je hond. Nu klinkt het heel verleidelijk om je hond veel meer groenten en fruit te gaan geven. Let op dat je niet meer dan 10 – 15% van het dieet van je hond uit groenten en fruit laat bestaan.
Je hond haalt het grootste gedeelte van zijn energie uit de volgende voedingsstoffen: eiwitten, vetten en koolhydraten. Verwen je hond met Veggie Bits Wil jij hond verwennen met groente? Verras je hond met de nieuwe groentesnack van Vitakraft! Gemaakt van wortel en 100% vegan! De snack is laag in calorieën.
Wat dit een ideale beloningssnack maakt voor tijdens een trainingssessie van je hond. : Welke groente en fruit mag je hond wel en niet eten? – Vitakraft Nederland
Welke groenten zijn goed voor een hond?
Groenten voor de hond Datum: 18 oktober, 2011 Laatst bijgewerkt: 19 juni, 2019 Waarom groenten voor de hond? Of honden en katten groenten nodig hebben, daar verschillen de meningen over. Katten en fretten hebben sowieso behoefte aan weinig koolhydraten (dat zit in groente) en voor hen is het niet nodig. Ikzelf ben er van overtuigd dat het goed is om je hond groenten te voeren naast een menu van rauwe vleesvoeding.
het bevat voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, enzymen, chlorofyl, vetzuren, anti-oxidanten en rna/dna. Dit is een goede aanvulling, zeker als je bedenkt dat het vlees wat we aan de hond geven niet de kwaliteit kan hebben van het vlees wat een wolf in het wild vangt. het bevat ruwe vezel, wat goed voor de darmen is en voor een betere vertering zorgt het is goed voor de zuur/base-balans, volgens Donath gaan honden bijvoorbeeld poep eten om deze balans te verkrijgen wolven eten ook bessen en andere plantaardig materiaal, al is het zeer weinig wolven eten ook de maaginhoud van kleine prooidieren, hier zit ook plantaardig materiaal in
Argumenten om geen groentes te voeren:
de hond heeft het niet nodig, ruwe vezel krijgt mijn hond wel via vacht/veren (bij proodieren) of noten wolven schudden de maag van grotere prooidieren eerst leeg voordat ze die opeten
Welke groenten? Je kunt bijna alle groentes voeren, alleen ui en prei wordt afgeraden, omdat daar stofjes inzitten die rode bloedcellen kunnen afbreken. Sommige honden zijn gevoelig voor groenten uit de nachtschadefamilie, dit zijn aardappelen, paprika, tomaat en aubergine.
Verder adviseert Tannetje Koning in haar boek Voer voor carnivoren om niet teveel zetmeelhoudende groentes te voeren, dit zijn bijvoorbeeld knollen en aardappelen. Hoeveel groente? 10%-15% is voor honden een goede hoeveelheid. Meer of minder naar eigen inzicht is prima. Voor katten en fretten zou ik 5% als maximum aanhouden, maar het is niet nodig om groenten te geven.
Het maakt niet zoveel uit hoevaak je de groentes voert. Je kunt het elke dag voeren, met als voordeel dat je elke dag de ruwe vezels bij de voeding hebt. Dit is goed voor de vertering. Hoe groente voeren? Rauwe ongemalen groentes zijn voor carnivoren niet goed verteerbaar.
Pureren: pureer rauwe groentes met een staafmixer, blender of keukenmachine. Je kunt meteen een grote hoeveelheid maken en dit per portie invriezen. Voor kleine porties kun je bakjes voor ijsklontjes gebruiken. Het voordeel van rauwe groentes is dat er geen vitamines verloren zijn tijdens het koken. Licht koken: kook de groentes licht, of stoom ze. Ook deze kun je invriezen. Je kunt ook de groentes die je overhebt van je eigen maaltijd gebruiken. Het voordeel van gekookte groentes is dat sommige vitamines beter beschikbaar zijn. Rauwe ongepureerde groentes kun je voeren, ongezond is het niet, maar de groente wordt dan niet goed verteerd. De voedingstoffen worden dan niet opgenomen door het lichaam. Wel fungeert de groente als ruwe vezel.
Tips – Je kunt de groentenmix aanvullen met rauwe noten en zaden, heel rauw ei, gember, knoflook of andere gezonde extraatjes. – Geef niet teveel kool, dit is slecht voor de schildklier. Koolsoorten bevatten isothiocyanaten (goitrogenen) die een vergroting van de schildklier kunnen veroorzaken.
Is banaan goed voor de hond?
Banaan – Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C. Een ware superfood.
Is yoghurt goed voor een hond?
Mag mijn hond yoghurt? – Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Is kipfilet goed voor een hond?
Je kunt je hond prima een stukje kipfilet geven. Zorg er wel voor dat het goed is gerookt, gebakken of doorgekookt, zodat bacteriën dood zijn. Gebakken kipfilet bevat veel vet door het bakken in olie of boter, dit kan problemen geven met maag en/of darmen voor sommige honden.
Is een rauw ei goed voor een hond?
Kan mijn hond allergisch zijn voor eieren? – Honden zijn van nature vleeseters en kunnen dus last krijgen van voedingsstoffen die van oudsher niet op het menu stonden. Dat geldt niet alleen voor eieren, maar bijvoorbeeld ook voor tarwe, soja, en zuivelproducten zoals melk.
De meeste honden kunnen goed tegen eieren, maar áls een allergie of overgevoeligheid voorkomt, is het meestal bij gekookte eieren. Hoe hoger de temperatuur, hoe sterker de eiwitmoleculen zich verstrengelen. Dat maakt van het eiwit een stugge, gestolde massa die simpelweg eerder een overgevoeligheidsreactie uitlokt.
Rauwe eiwitten zijn voor de meeste honden makkelijker te verteren. De conclusie: eieren zijn een goede bron van eiwit en andere belangrijke voedingsstoffen; het is daarom prima om af en toe een (rauw) ei aan je hond te geven. Het hoeft echter niet, zeker niet als je hond een goede, complete voeding krijgt.
Is pindakaas goed voor een hond?
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? – Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda’s echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Hoeveel eieren mag een hond per week eten?
Eieren zijn een onderdeel van een rauwvoer-menu, maar kun je ook prima toevoegen aan een brokkenmenu. Er zitten gezonde voedingsstoffen in en veel kwalitatief eiwit. In het rauwvoer-menu zonder toegevoegde vitamines en mineralen, zit vaak weinig choline, en deze voedingsstof zit in eigeel.
choline alle essentiele eiwitten vitamine D antioxidanten zoals luteine, zeaxanthine, vitamine E, alfaliponzuur en selenium omega 3
Hoe kan ik het ei voeren? Rauw of gekookt? Er zijn twee aanbevolen manieren, met elk zijn eigen voordelen.1. Rauw. Voordeel: dit is de makkelijkste manier. Nadeel: de vitamine biotine dat in het eigeel zit, gaat verloren doordat het rauwe ei-wit een stofje (avidine) bevat dat biotine vernietigt.
Verderop in het artikel vertel ik meer hierover.2. Zachtgekookt. Voordeel: het stofje avidine wordt afgebroken door de verhitting en de biotine is daardoor beschikbaar voor opname door het lichaam. Nadeel: het is meer werk en er gaan antioxidanten (alfaliponzuur) verloren door de verhitting. Daarom is het het beste om het zo kort te koken dat het eigeel nog vloeibaar is maar het eiwit wel hard.
En een hardgekookt eitje dan? Dat kun je prima geven. Er zijn alleen iets meer voedingsstoffen verloren gegaan. Dat is niet erg, alleen minder optimaal. Voor mensen is gekookt ei beter verteerbaar dan rauw ei. Waarschijnlijk geldt dit ook voor honden, maar hierover kan ik geen informatie vinden.
Het lijkt er op dat de voorkeur en vertering per hond verschilt. Met of zonder schil? Je kunt ook de schil voeren, maar dit is niet nodig. Als ei een groot deel van de maaltijd uitmaakt, of je hond dunne ontlasting krijgt van ei, kun je 1/3 eierschaal per ei toevoegen voor een ideale balans. Eierschaal is in zijn geheel moeilijk verteerbaar, waardoor het voor de meeste honden beter is om de eierschaal fijn te malen, in hele kleine stukjes te knijpen of mee te blenderen met de groentenmix.
Het is geen probleem om het ei met de groentenmix mee in te vriezen. De eierschaal bevat voornamelijk calcium. Dit kan gebruikt worden als alternatieve calciumbron. Meer hierover lees je in het artikel eierschalen als calciumbron, Een ei z’n geheel geven? Of je hond een ei in zijn geheel opeet en goed verteert, verschilt per hond.
- Een grote hond die rauwvoer eet, kan waarschijnlijk prima een heel rauw ei opeten en verteren.
- Maar sommige honden weten geen raad met een heel ei waar de schil nog omheen zit, en sommige honden verteren eierschaal niet goed als het niet gemalen/geblenderd is.
- Hoeveel eieren moet ik voeren? Ongeveer 1 ei per 10 kilo lichaamsgewicht per week en voor honden kleiner dan 10 kg is een eitje per week prima.
Hoe zit het met rauwe eieren en biotine-tekort? Vaak wordt er gezegd dat je eieren niet rauw mag voeren, omdat het eiwit avidine bevat, wat de opname van biotine verhindert. Verhitting maakt avidine onwerkzaam, dus als het ei-wit verhit is, is de biotine wel opneembaar.
- Opzich is het niet erg als de hond geen biotine opneemt uit ei, als het gehele menu genoeg biotine bevat.
- Een biotinetekort zal alleen optreden als je dier langdurig alleen het rauwe eiwit eet, het eigeel bevat namelijk genoeg biotine om het effect te compenseren.
- Maar het kan ook geen kwaad om het ei kort te koken zodat je hond de biotine wel kan opnemen, zeker als je hond baat heeft bij extra biotine.
Hoe zit het met het risico op salmonella? Eieren kunnen de salmonella-bacterie bij zich dragen, maar de kans hierop is heel erg klein. Volgens het RIVM zijn ongeveer 0.03% van de eieren besmet. Honden en katten worden meestal niet ziek door salmonella, maar voor mensen is het risico groter.
eieren van vrije uitloop kippen en biologische kippen bevatten zo’n 30% meer vitamine D (zie dit artikeltje hierover) Het witte vliesje aan de binnenkant van de schaal bevat gezonde stoffen voor de gewrichten Is je hond allergisch voor ei? Probeer dan of het eigeel wel goed verdragen wordt. Meestal is een allergie alleen voor het eiwit in ei-wit, en de meeste voedingsstoffen zitten in het eigeel.
———— Bronnen SELF nutritiondata. (n.d.). Retrieved May 10, 2021, from https://nutritiondata.self.com Andersen, Catherine J. “Bioactive egg components and inflammation.” Nutrients 7.9 (2015): 7889-7913 Guo, Jing, et al. “Effect of production system, supermarket and purchase date on the vitamin D content of eggs at retail.” Food chemistry 221 (2017): 1021-1025 Durrani, Arjumand I., et al.
- Determination of free α-lipoic acid in foodstuffs by HPLC coupled with CEAD and ESI-MS.” Food chemistry 120.4 (2010): 1143-1148 Evenepoel, Pieter, et al.
- Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques.” The Journal of nutrition 128.10 (1998): 1716-1722.
Shimakura, Hidekatsu, et al. “IgE reactivity to hen egg white allergens in dogs with cutaneous adverse food reactions.” Veterinary immunology and immunopathology 177 (2016): 52-57 LCI-richtlijn Salmonellose, www.rivm.nl
Kun je brokken en vers vlees combineren?
Voor de vertering kunt u brokken en vers vlees beter niet tegelijk geven, zeker niet als uw huisdier een gevoelig verteringssysteem heeft. Voor afwisseling kunt u het beste een dag of enkele dagen vers vlees geven en dan weer een dag of enkele dagen brokken.
Hoeveel kip mag een hond per dag?
Hoe kun je veilig kip aan je hond voeren? – Zorg er allereerst voor dat je de gekookte kip van het bot haalt. Houd er rekening mee dat gekookte kippenbotten gemakkelijk kunnen versplinteren. Als gevolg hiervan kunnen ze een verstikking veroorzaken. Als je dergelijke risico’s helemaal wilt vermijden, kook dan een kipfilet voor je hond.
Ten tweede, voer je hond niet te veel kip! Voor een middelgrote hond is tussen 1/4 en 1/3 kopje gekookte kip meer dan genoeg. De normale voeding van jouw hond moet de juiste hoeveelheid mineralen en vitamines bevatten. Houd rekening met de 10%-regel: alle snacks en ‘’menselijke” voeding (inclusief kip) mogen niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie-inname van jouw hond uitmaken.
Het grootste deel van hun dieet moet hoogwaardig, volledig uitgebalanceerd, commercieel hondenvoer zijn. Ten derde kun je de kip zo voeren of in combinatie met hun hondenvoer. Kruid de kip niet! Houd het puur, zonder vel, botten of zout. Op deze manier kan je hond op een gezonde en veilige wijze kip eten.
Wat is beter KVV of BARF?
Hoe stap ik over op BARF of KVV? | Blog KVV staat voor Kant-en-klaar Vers Vlees en BARF staat voor Biologically Appropriate Raw Food, ook wel bekend als Bones And Raw Food. De naam zegt het al, wanneer je je hond BARF voert, voer je rauw vlees. Het voeren van BARF en KVV kennen zowel voor- als nadelen. In dit blog vertel ik je er meer over en geef ik tips hoe je overstapt van regulier voer naar BARF of KVV.
Waarom mag een hond geen varkensvlees eten?
Aujeszky / pseudorabiës – Aujeszky is een dodelijke ziekte voor zowel de hond als kat. De ziekte van Aujeszky wordt overgebracht door besmet rauw varkensvlees. De ziekte is niet gevaarlijk voor de mens. Geïnfecteerde honden en katten krijgen neurologische klachten die meestal beginnen als ernstige jeuk,
Dieren worden zwak, apathisch, krijgen krampen, kunnen gaan kwijlen, krijgen een oppervlakkige ademhaling en onregelmatige hartslag. Zieke honden en katten overlijden binnen één tot enkele dagen. Er is geen behandeling voor de ziekte Honden en katten kunnen ziek worden door (in-)direct contact met besmette varkens, maar vaker worden ze ziek na het eten rauw vlees,
De gehele Nederlandse varkenssector heeft sinds 1 januari 2009 de fel begeerde Aujeszky-vrij status. Aujeszky komt in Nederland dus niet meer voor. In België en Duitsland zijn in 2017 wild zwijnen gerapporteerd met Aujeszky. Enkele jachthonden zijn na contact met deze dieren overleden.
Is kipfilet goed voor een hond?
Je kunt je hond prima een stukje kipfilet geven. Zorg er wel voor dat het goed is gerookt, gebakken of doorgekookt, zodat bacteriën dood zijn. Gebakken kipfilet bevat veel vet door het bakken in olie of boter, dit kan problemen geven met maag en/of darmen voor sommige honden.
Is biefstuk goed voor een hond?
Gevaarlijk voor je hond? Hier zijn de meningen over verdeeld, maar als je je hond af en toe een vers stuk biefstuk geeft is dit geen enkel probleem. Je kunt er ook voor kiezen om het eerst te bakken. Rauw vlees heeft als kracht dat het versterking biedt aan het immuunsysteem van je hond.