Tonijn Uit Blik Hoe Lang Houdbaar?


Tonijn Uit Blik Hoe Lang Houdbaar
Houdbaarheid – Vis in blik kun je ongeopend tot wel vijf jaar bewaren. Echt iets om in te slaan dus, zeker gezien de blikjes voor iedereen bereikbaar én betaalbaar zijn. Na openen blijft de vis nog zo’n twee tot drie dagen goed.

Hoe lang is tonijn uit blik houdbaar in de koelkast?

Veelgestelde vragen – Bij John West krijgen we veel vragen over vis. De meeste kunnen we vrij goed beantwoorden, omdat we nou eenmaal veel kennis hebben over ons vak. Hier vind je de meestgestelde vragen en onze antwoorden daarop. We weten waar elke vis gevangen is en we willen deze informatie graag met je delen.

We werken er aan om alle producten te traceren met de ‘can tracker’ maar op dit moment kun je de herkomst van de tonijn producten uit de Seychellen en Ghana ontdekken; ‘Uitlekken niet nodig’ Tonijn, Tonijnstukken in Water, Zonnebloemolie en Olijfolie. Ook de herkomst van onze Rode en Roze Zalm uit Alaska en Canada is te traceren.

Dat is makkelijk, gebruik de streepjescode van het kartonnetje wat om de 2 blikjes zit. Land van herkomst en de blikcode kun je nog steeds op het blikje vinden. Meestal gaat het om blik. Op onze verpakkingen vind je informatie over recyceling. Traceerbaarheid betekent: weten waar onze vis vandaan komt.

Met andere woorden, we kunnen traceren op welke plek ze gevangen zijn. Bij John West, weten we hoe belangrijk het is om de oceanen en zeeën te beschermen, want zonder hen zouden we niet in staat zijn om jou ons brede visassortiment te leveren. Om te zorgen voor het mariene milieu, moeten we precies weten waar al onze vis vandaan komt.

En dus zorgen we ervoor dat we dat ook doen! Haal het restant vis uit het blikje en verpak het in een luchtdichte, hersluitbare verpakking. Bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 2 dagen na opening. Alle John West zalm is wild, of het nu om onze roze of rode zalm gaat of over onze Vispaté.

 • En elke keer vers gevangen in Alaska en Canada.
 • De ‘wildheid’ is wat het maakt tot een goede kwaliteit, heerlijk smakende zalm! Ja er zitten graten in, omdat we geloven dat de huid en de graten een essentieel onderdeel zijn van onze Zalm gezien alle goede eigenschappen.
 • In feite zijn de graten een uitstekende bron van calcium.

De graten zijn tijdens het conserveringsproces helemaal zacht geworden en vallen uit elkaar als je het door een gerecht mengt. Ze kunnen dus zonder probleem gegeten worden. Mocht je dit liever niet willen dan kun je de graten en het ruggenmerg verwijderen voordat je de zalm gaat eten.

 • Of je kunt John West Roze Zalm zonder vel en graat kiezen.
 • Bij John West, heeft de gezondheid van onze klanten de hoogste prioriteit en dat is de reden waarom we alleen verpakkingen kopen die strikt voldoen aan Food Standards Agency richtlijnen en Europese regelgeving.
 • Sommige John West blikjes zijn bekleed met een lak die een afgeleide van Bisfenol bevat.

Door contact zijn kleine hoeveelheden van Bisfenol A in staat te migreren, maar binnen de grenzen van de EU-verordening (onder 600μg/kg). Deze lak is van essentieel belang voor het behoud van onze producten om de kwaliteit en de houdbaarheid, dat tussen de 3-10 jaar is, afhankelijk van het product, te behouden.

 1. Hoewel we onze blikleveranciers steeds uitdagen tot volledige verwijdering van bisfenol, is er op dit moment geen geschikt vervangend component beschikbaar dat hetzelfde werk doet.
 2. Ondanks dat zullen we nauw betrokken blijven bij de volgende besluiten die de EU over het chemisch niveau migraties bij verpakking neemt.

John West tonijn in blik wordt regelmatig getest en gecontroleerd op kwik en andere potentiële milieuverontreinigende stoffen. De niveaus van kwik die we waarnemen zijn zeer laag en ruim binnen de maximale toleranties die zijn toegelaten door EU / Nederlandse-wetgeving.

 1. Het advies van de Gezondheidsraad is dat mensen minstens 2 porties vis per week zouden moeten eten, waarvan een keer vette vis.
 2. Tonijn in blik wordt niet gezien als een vette vis, wel zalm, makreel en sardines).
 3. Als extra aanbeveling zeggen ze dat als je probeert zwanger te worden of in verwachting bent, je niet meer dan 4 blikjes tonijn per week moet eten.
You might be interested:  Hard Gekookt Ei Hoe Lang Koken?

(Deze cijfers zijn gebaseerd op middelgrote blikjes met een uitlekgewicht van ongeveer 130-140g per blikje). Je kunt meer lezen over dit onderwerp op: www.voedingscentrum.nl Zoals bijna bij al het ingeblikte voedsel, zijn onze producten in het blik gekookt, dit is een onderdeel van het conserveringsproces.

Dit betekent dat dichte blikjes altijd volledig zijn gekookt en daardoor kan het product rechtstreeks uit het blikje gegeten worden zonder eerst gekookt te worden. Je kunt het ook opwarmen als je het wilt verwerken in een warm gerecht. Helaas bieden wij op dit moment deze service niet, maar wie weet in de toekomst? Postbus 85240, 3508 AE Utrecht John West is onderdeel van Thai Union Group, gevestigd in Thailand.

Voor meer informatie over Thai Union, bezoek dan de website: www.thaiunion.com Je kunt schijven naar het volgende adres: John West Holland BV, tav Consumentenservice, Postbus 85240, 3508 AE, Utrecht. Of je kunt bellen naar het gratis nummer: 0800-0234855.

Het is voor ons en ons moederbedrijf Thai Union erg belangrijk dat medewerkers veilig, legaal en uit vrije wil voor ons werken en deel uitmaken van onze toeleveringsketen. Onze leveranciers moeten zich verplicht aanmelden voor onze bedrijfsethiek- en arbeidsgedragscode, ons verbeteringsprogramma voor vissersvaartuigen en onze gedragscode.

Zo is iedereen op de hoogte van onze normen en kunnen we ethisch verantwoord blijven werken. Verder betaalt Thai Union geen wervingskosten voor personeel, met name als het gaat om arbeidsmigranten voor onze fabrieken. Ze werken samen met partners, zoals de International Labour Organisation (ILO) en de International Transport Workers’ Federation (ITF).

Zo willen ze dwangarbeid aan land en op zee voorkomen. Onafhankelijk beoordelaar Impact heeft Thai Unions Ethical Migrant Recruitment Policy erkend als een ‘mijlpaal op weg naar verbeterde werving van arbeidsmigranten’. Klik hier en ontdek wat wij nog meer doen om te zorgen dat al onze medewerkers veilig en legaal aan de slag kunnen.

Met de streepjescode aan de onderkant van het blikje, kun je zien om welke soort vis het gaat en waar deze is gevangen. Het is zelfs mogelijk om na te gaan welke boot er is gebruikt. Ontdek het verhaal achter je blikje en vul de streepjescode hier in,

 1. Ons moederbedrijf, Thai Union, bracht in 2019 samen met het WWF het eerste Sourcing Transparency-rapport uit voor Europa: Wild Caught Fish and Shellfish.
 2. In het rapport lees je meer over duurzaamheidsbeoordeling die we met WWF hebben doorlopen.
 3. Dit is een belangrijk onderdeel van het streven naar transparante activiteiten.

Lees het rapport hier, Bij John West hebben we zelf geen vissersboten, maar we willen onze vis wel op verantwoorde wijze inkopen. Zo zorgen we dat zeeën ook voor toekomstige generaties duurzaam blijven. Onze leveranciers kunnen via de Fishery Improvement Projects (FIP’s) waar wij bij betrokken zijn, samen met anderen werken aan oplossingen om de hoeveelheid bijvangst te verminderen.

 1. Ijk hier voor meer informatie over hoe wij op verantwoorde wijze onze vis inkopen.
 2. Wil je op de hoogte blijven van het FIP programma? Meld je dan aan via FisheryProgress.org om het op de voet te volgen.
 3. Zo blijf je op de hoogte over alle FIP’s (niet alleen die waar wij bij betrokken zijn) en je krijgt toegang tot alle beschikbare informatie over een FIP.

Meer weten over de FIP’s waarbij Thai Union betrokken is? Ga op FisheryProgress.org naar de ‘FIP Directory’ en zoek onder ‘FIP Participant’ naar Thai Union. Bij John West hebben we zelf geen vissersboten, maar we willen onze vis wel op verantwoorde wijze inkopen.

 • Zo zorgen we dat zeeën ook voor toekomstige generaties duurzaam blijven.
 • Om dit doel te kunnen bereiken, houdt ons moederbedrijf, Thai Union, zich al sinds 2014 bezig met Fishery Improvement Projects (FIP’s) in de Atlantische, Indische en Stille Oceaan.
 • Het doel van FIP’s is het verbeteren van prestaties in de visserij en het bereiken van een MSC-keurmerk voor duurzame visserij.

Verwerkers van vis en schaaldieren, vissers, NGO’s en overheden werken bij deze projecten samen om milieu-uitdagingen tegen te gaan en actieplannen te bedenken en uit te voeren. Het kan bijvoorbeeld gaan om het aanpassen van het beleid, het instellen van vangstregels of het veranderen van vismethodes.

Bekijk deze video en leer meer over FIP’s. We hebben tijdens onze samenwerking met WWF (2014-2018) bekeken hoe duurzaam onze visvangst in Europa is. De conclusies zijn in dit rapport te lezen: Thai Union’s inaugural European ‘Sourcing Transparency Report’, We weten dat traceerbaarheid enorm belangrijk is om duurzaamheid te bereiken.

Hiermee kunnen we al onze producten volgen, van vangst tot consumptie. We nemen actief deel aan de Global Dialogue on Seafood Traceability (kijk hier voor meer informatie), en we hebben geholpen bij het ontwikkelen van technologische oplossingen om de traceerbaarheid van de visserijsector te verbeteren.

 1. Bekijk hier wat Thai Union heeft bereikt.
 2. Ontdek hoe traceerbaar onze activiteiten zijn en bekijk hier het verhaal achter je blikje.
 3. Je kunt de herkomst van je product achterhalen en zelfs nagaan welke boot er is gebruikt.
 4. Ga voor meer informatie over onze duurzaamheidsstrategie naar Thai Union’s SeaChange® site.
You might be interested:  Welk Vlees Is Geschikt Voor Dry Aging?

John West en het moederbedrijf, Thai Union, hebben zelf geen vissersboten, maar we kopen onze vis en schaaldieren wel op verantwoorde wijze in bij visserijbedrijven over de hele wereld. Deze visserijbedrijven gebruiken uiteenlopende vismethodes, zoals pole en line (met de hengel gevangen) en purse sein (ringzegen).

 1. Wij geloven dat visserijbedrijven die zich aan de richtlijnen houden op duurzame wijze vis en schaaldieren kunnen vangen.
 2. Zo voldoen ze van vangst tot consumptie aan ecologische en maatschappelijk normen.
 3. Thai Union weet dat elke vismethode voordelen en nadelen kent en ondersteunt visserijbedrijven bij het verbeteren en optimaliseren van hun werkwijze.

Thai Union is het hoogst genoteerde levensmiddelenbedrijf in de Dow Jones Sustainability Index en wereldwijd marktleider op het gebied van vis en schaal- en schelpdieren in de Seafood Stewardship Index. Kijk hier voor meer informatie over ons werk. Ontdek hier meer over onze verantwoorde visvangst.

 • We willen dat al onze verpakkingen in 2025 herbruikbaar, recyclebaar of biologisch afbreekbaar zijn en we zoeken altijd naar innovatieve en duurzamere alternatieven voor de materialen die in onze producten worden gebruikt.
 • We hebben samen met ons moederbedrijf, thai union, een aantal acties opgestart om de hoeveelheid plastic en afval in zee te verminderen.

We hebben ons bijvoorbeeld aangesloten bij het global ghost gear initiative (gggi). We ondersteunen hen bij het oplossen van problemen met verloren visgerei. Kijk hier voor meer informatie De internationale visserijsector wordt geconfronteerd met ingewikkelde duurzaamheidsuitdagingen en wij zetten ons in om positieve veranderingen te realiseren.

Onze voortgang wordt door ons moederbedrijf, Thai Union, beschreven in het jaarlijkse duurzaamheidsrapport en is ook terug te vinden op de SeaChange®-website (seachangesustainability.org/). Lees hier ons nieuwste rapport. Onze huidige doelen lopen tot eind 2020, we zullen onze vooruitgang daarna toelichten en onze doelen voor 2025 uitleggen.

Lees hier meer over SeaChange®, de duurzaamheidsstrategie van Thai Union

Hoe lang is vis van de visboer houdbaar?

Verse Vis: koelkast of vriezer – Bij het kopen van verse vis is het belangrijk de koelketen zo min mogelijk te onderbreken. Doe de zojuist gekochte vis daarom het liefst direct in een koelbox of koeltas. Eenmaal thuis aangekomen, doe je de vis in de koelkast tot het moment van eten. Heb je zojuist een lekker visje gekocht? Met deze vier tips blijft vis vers van de winkel tot thuis.

Koop vis altijd als laatste. Let bij voorverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum. De ‘TGT’ of ‘te gebruiken tot’-datum mag je niet overschrijden. Leg de vis in een thermische tas of koelbox. Bewaar vis in de kofferbak van je auto, daar is het net iets frisser. Ga zo snel mogelijk naar huis en blijf niet met een buurtgenoot kletsen en rijd niet nog even langs een kennisje (zeker niet op een warme lentedag!) Doe de vis bij thuiskomst zo snel mogelijk in de koelkast.

Hoe lang kun je vacuum verpakte vis bewaren?

Tabel met Houdbaarheidsperiode voor Producten onder Vacuüm Een vacuumverpakking vervangt de koelkast of diepvries niet. Je moet vacuumverpakt voedsel net zo koelen of invriezen als ander voedsel. De ideale temperatuur voor de koelkast is ongeveer 3 graden, voor de diepvries is het -18 graden. Als je koelen en vacuumverpakken combineert, kun je echter veel levensmiddelen een stuk langer bewaren.

You might be interested:  In Welk Vlees Zit Veel Eiwit?
Voedsel in de koelkast Normaal Onder Vacuum
Gekookt eten 2 dagen 10 dagen
Vers vlees 2 dagen 6 dagen
Vers gevogelte 2 dagen 6 dagen
Gekookt vlees 4-5 dagen 8-10 dagen
Verse vis 2 dagen 4-5 dagen
Vleeswaren 3 dagen 6-8 dagen
Gerookt vlees/worst 90 dagen 365 dagen
Gele kaas 12-15 dagen 50-55 dagen
Zachte Franse kaas 5-7 dagen 13-15 dagen
Verse groente 5 dagen 18-20dagen
Verse kruiden 2-3 dagen 7-14 dagen
Sla 3 dagen 6-8 dagen
Vers fruit 3-7 dagen 8-20 dagen
Toetjes 5 dagen 10-15 dagen
Voedsel op kamertemperatuur Normaal Onder Vacuum
Brood, broodjes 2-3 dagen 7-8 dagen
Koekjes 120 dagen 300 dagen
Droog voedsel 10-30 dagen 30-90 dagen
Ongekookte rijst en pasta 180 dagen 365 dagen
Koffie, thee 30-60 dagen 365 dagen
Wijn 2-3 dagen 20-25 dagen
Niet-alcoholische drank na openen 2-3 dagen 7-10 dagen
Bakwaren 2-3 dagen 7-10 dagen
Noten 30-60 dagen 120-180 dagen
Chips en zoutjes 5-10 dagen 20-30 dagen
Voedsel in de diepvries (-18C) Normaal Onder Vacuum
Vers vlees 6 maanden 18 maanden
Gehakt 4 maanden 12 maanden
Kip en Gevogelte 6 maanden 18 maanden
Vis 6 maanden 18 maanden
Verse groente (*1) 8 maanden 24 maanden
Champignons (*2) 8 maanden 24 maanden
Kruiden (*3) 3-4 maanden 8-12 maanden
Fruit 6-10 maanden 18-30 maanden
Vleeswaren 2 maanden 4-6 maanden
Bakwaren 6-12 maanden 18 maanden
Koffiebonen 6-9 maanden 18-27 maanden
Gemalen koffie 6 maanden 12-34 maanden
Brood, broodjes 6-12 maanden 18-36 maanden

*1) Goed wassen of blancheren voor het invriezen. Voorgesneden groenten die veel water bevatten, zoals komkommers en courgettes zijn niet geschikt om onder vacuum te bewaren. (*2)Enkel harde vleesachtige champignons en paddenstoelen gebruiken omdat zachte paddenstoelen na het ontdooien een brei vormen.

Was en droog de paddenstoelen, snij ze klein en bewaar ze in kleine porties. De meeste paddenstoelen kun je het best eerst blancheren. We raden aan om de paddenstoelen een half uurtje in de diepvries te leggen voordat je ze onder vacuum verpakt zodat ze al wat harder zijn. Laat de paddenstoelen niet ontdooien, maar verwerk ze bevroren in hete gerechten.

(*3) Kruiden met veel olie zoals salie, thijm, munt of rozemarijn kun je alleen in gedroogde vorm onder vacuum bewaren. Basilikum, dragon, dille, peterselie en bieslook kun je best eerst bevriezen, gedroogd verliezen ze hun aroma. : Tabel met Houdbaarheidsperiode voor Producten onder Vacuüm

Hoe lang kun je pasta met tonijn bewaren?

Zo geeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw als advies om gebakken vlees en pizza drie tot vier dagen te bewaren. Voor voedingswaren zoals ei, tonijn en pasta is dat zelfs drie tot vijf dagen, al raadt het Voedingscentrum dat af.

Hoe ruikt bedorven tonijn?

Waaraan herken je bedorven vis? –

Geur. Bedorven vis ruikt ranzig. Soms ruikt het zelfs naar ammoniak. Huid. De vis heeft een erg zachte huid, die makkelijk loskomt van de schubben en het vlees. Ogen. De vis heeft ingevallen ogen, troebele hoornvliezen en grijze pupillen. Alsof de vis last heeft van, Kieuwen. De kieuwen liggen direct achter het hoofd en zijn vergeeld of grijs van kleur. Ingewanden. Deze worden als eerste aangetast door veroudering: je zult zien dat de vis opgezwollen of juist slap en ingevallen is.

Meer leren?

Hoe ruikt verse tonijn?

Rauwe vis moet wel heel vers zijn. Verse geelvin- of blauwvintonijn ziet er zacht roze, rood of donkerrood uit. Verse tonijn moet fris ruiken. Als de geur penetrant aanwezig en erg vissig is, dan is het geen verse tonijn.

Kan je ziek worden van rauwe tonijn?

Goed doorbakken – Vis kan besmet raken met ziekteverwekkers, zoals de bacteriën listeria en salmonella. Deze zijn niet met het blote oog te zien en u kunt ze niet proeven, zien of ruiken. Maar u kunt er wel ziek van worden. In rauwe vis kan ook de parasiet haringworm voorkomen.

Bij verhitting worden deze ziekteverwekkers gedood, dus bak vis altijd goed gaar. In rauwe schaal- en schelpdieren kan het norovirus zitten. U kunt dan last krijgen van misselijkheid, braken en diarree. Om dit risico niet te lopen, kunt u mosselen en oesters beter niet rauw eten. En controleer bij het koken van mosselen, oesters en kokkels of de schaal open gaat.

Gooi ze weg als ze dicht blijven. Zo voorkomt u een voedselinfectie.