Hoe Schrijf Je Sushi In Het Japans?


Hoe Schrijf Je Sushi In Het Japans
Een kant-en-klare sushi-maaltijd Sushi ( Hiragana : すし, Kanji : 寿司, 鮨) is een gerecht uit de Japanse keuken met een doorsnede van enkele centimeters. Het bestaat altijd uit (afgekoelde) gekookte rijst (鮨飯, sushi-meshi ) en vaak ook uit zeewier en is met rijstazijn gezuurd.

Dit wordt meestal gecombineerd met andere ingrediënten (ネタ, neta ) zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk uiteenlopen, maar het ingrediënt dat alle sushi gemeenschappelijk hebben is rijst (ook bekend als shari (しゃり) of sumeshi (酢飯)).

Sushi kan bereid worden met ofwel bruine of witte rijst. Sushi wordt vaak bereid met rauw zeevoedsel, maar sommige veelgebruikte sushivarianten maken gebruik van gekookte ingrediënten. Rauwe vis (of soms vlees) in plakjes en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd.

Wat betekent sashimi?

Sashimi moriawase, een sashimi-gerecht met verschillende soorten vis en schelpdieren Een kok snijdt sashimi van octopus Sashimi ( Japans : 刺身) is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne plakjes gesneden worden. De sashimi wordt geserveerd met verschillende sauzen, zoals sojasaus, wasabi (mierikswortel), gember en ponzu, en versiering zoals daikonradijs, nori (zeewier) en shiso ( Perilla frutescens ),

  • Sashimi lijkt op het bekendere sushi, en de twee gerechten worden vaak in dezelfde restaurants geserveerd.
  • Het belangrijkste verschil is dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren en versiering bestaat, terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat, zoals rijst en azijn,
  • Ook wordt sashimi met stokjes gegeten, terwijl sushi meestal met de hand wordt gegeten.

Traditioneel is sashimi de eerste gang in een formele Japanse maaltijd, maar vandaag de dag wordt het vaak als volledige maaltijd geserveerd, in combinatie met rijst en misosoep, Bij de sashimi wordt groene thee, sake of Japans bier gedronken. Omdat zoetwatervis niet rauw gegeten kan worden vanwege het gevaar voor infectie met parasieten, wordt alleen zeevis gebruikt.

Traditioneel wordt zalm niet als sashimi gegeten omdat deze vis ook in zoetwater leeft, maar vandaag de dag wordt zalm wel gebruikt, na kort te zijn bevroren. Sommige ingrediënten van sashimi worden niet rauw geserveerd maar gekookt, zoals inktvis en garnalen. Ook van yuba (een sojaproduct ), kip en rauw rood vlees wordt soms sashimi gemaakt.

Ikizukuri is de bereiding van sashimi uit levende dieren. Hierbij kiest een gast een levend dier uit, waarna dit door de kok van ingewanden wordt ontdaan en nog levend wordt geserveerd. Ikizukuri is controversieel in zowel Japan als andere landen. Het is verboden in Australië en Duitsland,

Wat betekent Itadakimasu?

‘ Itadakimasu ‘, dat betekent ‘Eet smakelijk’ in het Japans.

Wat zeggen Japanners na het eten?

Voor de maaltijd zeg je; ‘Itadakimasu’, en na de maaltijd zegt men ‘Gochiso-sama deshita’, als dank voor het eten.

Wat betekent maki?

Maki – Maki is de meest bekende sushisoort. De maki wordt gemaakt van zeewier (nori), rijst en een vulling van vis, groenten of ei. Het woord maki betekent in het Japans letterlijk: gerold. Met behulp van een bamboe-mat worden de ingrediënten opgerold tot een rol sushi met een gemiddelde diameter van 3 á 4 centimeter. De sushichefs snijden deze rol vervolgens in kleinere stukken.

Wat is kushi?

Kushikatsu is echt Japans streetfood en heel populair in Osaka. Het is een fancy benaming voor gefrituurde groenten op een stokje die je kan dippen in een heerlijke saus.

Hoe noem je komkommer sushi?

Sushi Begrippenlijst Als je over sushi leest of naar een sushi-restaurant gaat, zul je ongetwijfeld woorden en begrippen tegenkomen die je niet kent. Daarom volgt hieronder een lijst met op alfabetische volgorde een aantal veelvoorkomende termen:

Ebi : betekent garnaal Ebiko : is garnaalkuit (kuit bestaat uit vis- of garnaaleitjes) Edamame : zijn sojabonen; hiervan eet je de vruchten. De schil blijft dus over Edo : het voormalige Tokyo, waar de eerst sushi zoals we die nu kennen, werd gemaakt Gari : is de ingemaakte gember die je bij sushi eet om je smaak te neutraliseren Hira giri : is een platte snijtechniek om bijvoorbeeld vis te snijden voor de sushi Ika : is inktvis Itadakimasu : betekent eet smakelijk! Itamae-san : dat is de sushi-chef Ito zukeri : is een reepjes snijtechniek om sushi te maken met vis, vlees of groenten Kani : is krab(stick) Kappe : is komkommer; dit wordt soms gebruikt als neta in Kazu giri : de blokjes snijtechniek voor ingrediënten in of op je sushi Maguro : is tonijn Maki-sushi : rolletjes sushi met binnenin de neta en eromheen of ook binnenin de nori Neta : het andere ingrediënt waar de sushi naast rijst uit bestaat. Dit kan vanalles zijn; denk bijvoorbeeld aan vis, vlees, groenten, omelet of tofu Nigiri-sushi : een hoopje rijst met daar bovenop de neta. Hier zit doorgaans geen nori bij, al zit er soms een smal stripje omheen om de shari en neta bij elkaar te houden Nori : dat is het Japanse woord voor zeewier Saba : is een makreel Sake : is Japanse rijstwijn, doorgaans warm gedronken, die je bij je sushi kunt nuttigen. Sake is ook het woord voor zalm. Zeewier en oude kaas hebben bijvoorbeeld een umami-smaak Sashimi : dit zijn plakjes rauwe vis, zonder rijst of andere ingrediënten erbij. Het is dus geen sushi, maar het wordt wel vaak samen met sushi gegeten Shari : de rijst waar sushi onder andere uit bestaat Soja-saus : zwarte, zoute vloeistof waar je de sushi in kunt dippen om hem wat meer smaak te geven Sushi : betekent letterlijk ‘zure smaak’, maar wordt als term gebruikt voor de hapjes met rijst Tai : is een roodbaars Tako : betekent octopus Tamago : is (zoete) omelet Tori : betekent kip. Kip wordt meestal niet in sushi gebruikt, maar wel in grillgerechten die je in sushi-restaurants vaak ook kunt eten Umami : betekent letterlijk ‘heerlijk’ of ‘hartig’ en is de vijfde smaak naast zoet, zout, zuur en bitter Unagi : betekent paling Usu zukeri : een flinterdunne snijtechniek voor de gevorderde sushi Wasabi : dit is een groene, hete pasta die je door de soja-saus kunt mengen. Wees niet te gretig, want dit is ontzettend pittig!

You might be interested:  Hoe Vaak Mag Je Sushi Eten?

: Sushi Begrippenlijst

Wat is een nigiri?

Rauwe vis op een bedje rijst | Nigiri – Nigiri is een sushi soort waarbij een plakje rauwe vis op een bedje rijst wordt geserveerd. Het is de sushi soort met een topping van rauw vis. Net zoals bij de meeste sushi soorten zijn er meerdere combinaties mogelijk.

Hoe heet de sushi met zalm?

De sashimi soorten op een rij

Naam Wat is het?
Saba Makreel (rauw)
Sake Zalm (rauw)
Sake Toro Zalm buik (rauw)
Tai Rode snapper (rauw)

Hoe groet je in het Japans?

Groeten= aisatsu あいさつ 挨拶. Als je men vraagt of ze een Japans woord kennen zeggen ze meestal ‘konnichiwa’ of ‘nihao’ (lol). Net als in het Nederlands hangt de begroeting er vanaf welke tijd van de dag het is. Daarnaast is het ook belangrijk wat voor soort relatie je met een persoon hebt. Dat leidt ernaar toe of je formeel of informeel Japans gebruikt. Dit leggen we in deze les uit.

    Wat betekent Chan in Japan?

    Japanse les online of op locatie in Leiden Als we in Nederland iemand beleefd willen aanspreken, zetten we meestal meneer of mevrouw achter de naam van deze of gene. Het Japans kent tientallen van dit soort beleefdheidstitels, die elk een eigen nuance hebben.

    • In dit artikel, dat in de loop der tijd zal worden uitgebreid, zullen we er een aantal bespreken.
    • San is standaard.
    • Je gebruikt het tegen iedereen tegen wie je normaal meneer/mevrouw zegt, en nog meer mensen.
    • Zo zul je ook leeftijdsgenoten die je slechts oppervlakkig kent aanspreken met san,
    • San kan worden gecombineerd met zowel een achter- als voornaam, waarbij de combinatie met voornaam een stuk colloquialer is.

    San volledig weglaten doe je uitsluitend als je een zéér hechte vriendschap hebt opgebouwd. Dono kom je tegenwoordig alleen nog schriftelijk tegen in zakelijke correspondentie. Vroeger werd het gebruikt als een iets beleefdere variant van san (bij gebruik door ondergeschikten) of om daadwerkelijk respect voor iemand uit te drukken (bij gebruik door niet-ondergeschikten).

    1. Je zult het nog vaak tegenkomen in manga/anime die zich in een vroeger tijdperk of een fantasiewereld afspelen.
    2. Sama is het beleefdst.
    3. Het wordt voornamelijk (zowel mondeling als schriftelijk) gebruikt in de zakenwereld en tegenover klanten.
    4. Daarnaast wordt het vaak ironisch gebruikt, om aan te geven dat de wereld aan iemands voeten ligt.

    Kun wordt gebruikt voor jongens, jongensachtige meisjes en mannen die véél jonger zijn dan jij. Het wordt ook door mannen onderling gebruikt, mits ze dezelfde status hebben, ze even oud zijn en er sprake is van een zekere mate van affectie (vriendschap).

    • Ten slotte wordt kun in mannenwerelden (in Japan is dat bijvoorbeeld de politiek) ook voor vrouwen gebruikt.
    • Met het achtervoegsel chan geef je iemand een koosnaampje.
    • Het wordt vaak gebruikt tegen kinderen, familieleden, dieren, minnaars, goede vrienden en mensen die je al kent sinds je kindertijd.
    • Chan wordt bijna nooit gebruikt voor mannen en jongens (met uitzondering van kleuters en peuters).

    Je kunt chan een klein beetje beschouwen als de vrouwelijke tegenhanger van kun, Tan is babytaal voor chan, Het geeft de aangesprokene een nog hogere aaibaarheidsfactor. Sensei wordt gebruikt voor leraren, beoefenaars van een ‘hoger’ beroep (arts, advocaat, politicus) en andere mensen met autoriteit.

    Het drukt respect uit voor iemand die zich in een bepaalde vaardigheid heeft bekwaamd. Het achtervoegsel kan trouwens ook sarcastisch of ironisch worden gebruikt. Sensei kan ook los worden gebruikt, dus zonder naam ervoor. Bij Japanse vechtsporten verwijst sensei naar het hoofd van een dojo. Senpai wordt gebruikt voor collega’s of mentors in een groep die eerder tot deze groep zijn toegetreden dan jij.

    Hierbij kun je denken aan studenten die eerder op dezelfde school zaten als jij, atleten die eerder op dezelfde club zaten als jij, enzovoort. Het achtervoegsel kan ook los worden gebruikt, dus zonder naam ervoor. Kōhai is de tegenhanger van senpai en verwijst naar collega’s of leden in een groep die later tot deze groep zijn toegetreden dan jij.

    Je gebruikt het achtervoegsel niet om mensen direct aan te spreken: dat is onbeleefd. In plaats daarvan neem je dan je toevlucht tot kun, Smaakt dit naar meer? Japans leer je het beste “offline” op onze taalschool in Leiden. Daar kunnen we je tot een veel hoger niveau brengen en veel meer begeleiden. Klik voor meer informatie! Pagina 1 Dit artikel heeft 15 reacties.

    Dit is reactiepagina 1 van 3.

    Wat betekent Gozaimasu?

    (1a) (dank u wel) arigatoo gozaimasu ありがとうございます (beleefd). ¶ Heel erg bedankt.

    Wat is het ontbijt in Japan?

    Japans ontbijt – We hadden het kunnen weten, eten als ontbijt gewoon een prachtig samengestelde maaltijd. Deze bestaat vaak uit rijst, misosoep, ingelegde groenten, een ei (zachtgekookt of omelet) en een perfect gegrild stuk vis. Uiteraard gepaard met een kop groene thee. Dit ontbijt zouden wij maar wat graag ook als lunch of diner willen eten.

    Wat drinken ze veel in Japan?

    Informatie Japan, alle benodigde reisinformatie voor je vakantie. Tips, klimaat, visum, cultuur etc. Een typisch Japanse maaltijd bestaat uit rijst, groenten, miso-soep, pickles en vis of vlees. Voor het kruiden wordt gewoonlijk sojasaus ( shoyu ) gebruikt, en bij rijst wordt vaak gedroogd zeewier ( nori ) gegeten.

    Een bekende gerecht is sashimi, dunne schijfjes rauwe vis met hete mierikswortelpasta ( wasabi ), en sushi, schijfjes rauwe vis op of in reepjes licht met azijn besprenkelde rijst. Ook Japanse saté ( yakitori ) is erg populair, en ook sukiyaki, rundvlees gekookt met groenten en tofu in een pot op tafel, is een geliefd gerecht.

    Ook noedels ( soba, udon ) zijn in Japan erg populair en worden vaak in plaats van rijst gegeten, opgediend in een diepe kom hete soep met groenten, vlees of vis. Drinken in Japan: Kraanwater is overal goed drinkbaar hoewel het wat naar chloor kan smaken.

    Waarom zeggen Japanners San?

    Aanspreekvormen – Aanspreekvormen zijn in het Japans duidelijk afhankelijk van de relatie met de aangesprokene, bijv. of men tot dezelfde groep behoort als de aangesprokene. Een groep kan zijn: het gezin, de familie, het dorp, de afdeling op het werk, de fabriek etc.

    1. Binnen de groep gebruikt men tegen mensen van gelijke status de ‘gewone’ aanspreekvorm.
    2. In het Engels wordt dit de ‘humble’-vorm genoemd, waarschijnlijk het best te vertalen als de ‘bescheiden’ vorm.
    3. Het is in Japan dan gebruikelijk om binnen de groep elkaar met de achternaam aan te spreken (dus niet met de voornaam), maar dan wel met het bekende achtervoegsel -san er achter, zoals bijv.

    Yamaguchi-san. Overigens is er soms wel sprake van kleine modieuze verschuivingen. In Murakami’s boek ‘Norwegian Wood’, wordt de hoofdpersoon, zelfs door zijn vriendin aangesproken met alleen maar zijn achternaam, Watanabe, zonder -san. Dit was in de tijd dat dit verhaal zich afspeelde mode bij de studenten.

    1. Tegen mensen binnen de groep maar met een hogere status (kind tegen vader of medewerker tegen zijn baas) of tegen leden buiten de groep wordt een beleefde aanspreekvorm gebruikt.
    2. Daarnaast kent men nog de zeer beleefde vorm, die gebruikt wordt tegen zeer hooggeplaatste personen, zoals tegen directeuren.

    Als men over (in plaats van tegen) leden van de eigen groep spreekt, praat men in de ‘bescheiden’ vorm maar sprekende over mensen buiten de groep, wordt weer de beleefde vorm gebruikt. Een andermans vrouw wordt in de beleefde vorm ‘okusan’ genoemd, maar iemands eigen vrouw heet dan (in de ‘bescheiden’ vorm) ‘kanai’.

    Kanai bestaat uit twee karakters, waarvan de een ‘huis’ betekent en de ander ‘binnen’. Kanai zou dus vertaald kunnen worden als ‘iemand die binnenshuis verblijft’. Als een kind over zijn vader praat wordt de bescheiden vorm gebruikt: ‘chichi’, maar tegen zijn vader zegt hij: ‘otsan, de beleefde aanspreekvorm.

    Voor moeder geldt ‘haha’ als een kind over haar praat maar hij roept naar haar met ‘oksan’. Tegenwoordig wordt in plaats van haha en chichi ook wel ‘mama’ en ‘papa’ gebruikt, maar voornamelijk door de jongere kinderen. Vroeger werd ook tegen de oudere broers en zusters, dus binnen het gezin, de beleefde vorm gebruikt.

    • Een jongen sprak zijn oudere broer aan met oniisan (bescheiden vorm is ‘oni’) en ook de vrouw sprak haar echtgenoot in de beleefde vorm aan.
    • Dat komt tegenwoordig nog maar weinig voor, veelal wordt er gebruik gemaakt van bijnamen.
    • Een bijnaam ontstaat meestal, net als bij ons, in de loop van de tijd en wordt door vrienden gecreerd.

    Dit zijn dan bijv. afgeleiden van de gewone namen en hebben geen negatieve betekenis. Iemand die als voornaam Shinobu heeft, kan bijv. Shi-chan genoemd worden. Het gebruik van deze bijnamen is dermate geaccepteerd dat men die ook vraagt als een gewone relatie naar vriendschap toegaat.

    Overigens is dit meer gebruikelijk bij vrouwen en daarbij kan het achtervoegsel -chan gebruikt worden, hetgeen dan duidt op een bijzonder goede (vriendschaps)relatie waarbij leeftijdsverschil tegenwoordig niet meer van belang hoeft te zijn. Mannen gebruiken wat vaker alleen de achternaam (dus zonder -san) als een soort bijnaam, maar ook hier geldt dat dit alleen binnen een hechte (vriendschaps)relatie gebeurt.

    Indien er geen sprake is van een goede relatie wordt het gebruik van alleen de achternaam als onbeleefd of zelfs grof ervaren. Aangetrouwde kinderen spreken hun schoonouders nog wel in de beleefde vorm aan. san Het bekende achtervoegsel -san wordt gebruikt als aanspreekvorm voor volwassenen en staat ongeveer gelijk aan onze meneer of mevrouw.

    Het kan bijna altijd gebruikt worden, ook binnen een wat formelere relatie, bijv. binnen een bedrijf. Dit achtervoegsel -san, wordt bijna altijd achter de achternaam gebruikt. Achter de voornaam kan wel, maar dit gebeurt eigenlijk alleen door directe familieleden. San wordt ook gebruikt achter een winkeltypeaanduiding om de eigenaar aan te duiden.

    Bijvoorbeeld een boekenwinkel is ‘honya’. De winkelier is dan ‘honyasan’. sama Het ook gebruikte achtervoegsel -sama is een beleefdere versie van -san. chan Het eerder genoemde -chan is een soort verkleinvorm van -san en wordt alleen bij een wat intiemere (vriendschaps)relatie voor vrouwen gebruikt.

    1. Kun Het achtervoegsel -kun werd oorspronkelijk gebruikt door oudere personen die een jongen of jongere man aanspraken.
    2. Tegenwoordig is het gebruik wat ruimer, zo kunnen oudere mannen n vrouwen nu jongeren aanspreken met -kun, zoals Yamaguchikun.
    3. Deze jongeren zijn dan meestal jongens maar tegen meisjes wordt het ook wel eens gebruikt, zoals in een bedrijf.

    Dit betekent over het algemeen wel dat de aangesprokene dan een lagere positie bekleedt. Meisjes (van kleuterschool tot universiteit) gebruiken vaak -kun tegen jongens, zoals ook moeders hun zonen met -kun roepen. Als buitenlander heeft men altijd wat meer ruimte, de Japanner gaat er al vanuit dat een buitenlander er weinig van begrijpt, maar het beste is om altijd achternaam-san te gebruiken, bijv.

    Als men net aan elkaar is voorgesteld. De Japanner zal de buitenlander ook met achternaam-san aanspreken. Wil de Japanse kennis/vriend anders aangesproken worden, bijv. omdat de relatie vriendschappelijk wordt, dan zegt men dit wel. In het westen gebruiken we nogal veel de persoonlijke voornaamwoorden ik, jij, hij, zij etc.

    In Japan gebruikt men die nauwelijks, eigenlijk alleen om er de nadruk op te leggen. Door de zinsbouw is het altijd wel duidelijk wie bedoeld wordt en in plaats van ‘jij’ wordt vaak de naam gebruikt of de titel of het beroep. Tegen Yukiko zegt men dan Yukiko-san,,

    Hoe heet het blad om sushi?

    Maki sushi maken – Nu ga je rollen! We beginnen met de maki, dat is de meest standaard sushi met het zeewier aan de buitenkant. Maak je vingers nat (dit doe je steeds zodat de rijst niet aan je handen plakt) en breng een laagje rijst aan over het hele vel, maar laat bovenaan ongeveer een kwart open.

    Leg nu ongeveer in het midden van de rijst een dubbele streep van zalm en avocado, of een dubbele streep van tonijn en komkommer. Maak het open stukje nori een beetje nat, dat is je ‘plakrandje’ dadelijk. Zorg dat je norivel op gelijke hoogte ligt met je matje en begin met rollen. Rol met behulp van je matje het onderste deel van het norivel met rijst over de vulling.

    Duw aan, haal het matje even terug en rol nu verder op. Met behulp van een scherp mes snijd je de rol in ongeveer zes stukjes. Tadaaaa, je eerste maki! Was dat nou zo moeilijk?

    Wat is nigiri en maki?

    Nigiri is knijp sushi, bolletje sushi rijst gevormd in de palm van je hand met een toppings erop. Maki is een gerolde sushi, hosomaki dunne rol, futomaki dikke rol, uramaki omgekeerde rol en temaki handrol.

    Wat is Furai?

    Mazda Furai
    Algemeen
    Merk Mazda
    Type Furai
    Technisch
    Motor Wankelmotor
    Vermogen in pk 450
    Brandstof Ethanol
    Maten
    Afmetingen (L×B×H) ?x2,0x1,0 m
    Topsnelheid 290 km/u
    Portaal Auto

    /td>

    De Mazda Furai is een conceptauto van het Japanse merk Mazda, De auto werd voor het eerst getoond tijdens de North American International Auto Show van 2008. Met de Furai viert Mazda het 40-jarig gebruik van de rotatiemotor, Furai is Japans voor “geluid van de wind”.

    Wat is ebi Japans?

    Ebi – Wikipedia Dit artikel gaat over een techniek die gebruikt wordt in verschillende vechtsporten. Voor de speciale gevangenis voor vluchtgevaarlijke gedetineerden, zie, Ebi of kreeftgang is een manier van zich bewegen die wordt toegepast in zelfverdedigingskunsten zoals het en vechtsporten als het,

    1. Het woord ebi betekent echter letterlijk,
    2. Het is dus beter te spreken over de “garnaalgang”.
    3. In het buitenland wordt deze bewegingsvorm ook meestal aangeduid met “Shrimp” wat garnaal betekent.
    4. Als men naar de bewegingsvorm zelf kijkt, dan ziet men ook dat de wijze van voortbewegen meer op het voortbewegen door een garnaal lijkt, dan het voortbewegen van een kreeft.

    Uitvoering: men ligt op de rug, met een been gebogen en het andere been gestrekt. Vervolgens zet men zich met het gebogen been tegen de af, waardoor men schuin achterwaarts, beweegt en dit been gestrekt raakt. Gelijktijdig wordt het andere been gebogen.

    Als men deze techniek vervolgens nogmaals met het andere been uitvoert, is men in dezelfde houding als men tijdens de uitgangspositie was teruggekomen, en zo kan men een willekeurige afstand achterwaarts bewegen. Behalve achterwaarts, kan ebi ook voorwaarts en zijwaarts worden uitgevoerd. Schertsend wordt wel gezegd, dat men de mat van de schoonmaakt door leerlingen over de lengte ervan ebi te laten maken.

    De achterzijde van de schuurt namelijk bij de beweging over de vloer, waarbij het een grote oppervlakte raakt. Een ding waar ebi nuttig voor is, is bij technieken waar je ruimte moet maken tussen jezelf en de tegenstander, of in een gunstigere positie moet komen om zich te kunnen verdedigen, dit gebeurt meestal in ne waza situaties, oftewel het grondvechten.

    Wat is tempura maki?

    Ebi Tempura Maki (gefrituurde garnalen rol) Sushi, everybody loves it! Daag jezelf uit en maak het nu lekker zelf! Onder de sushi is de Ebi Tempura Maki toch wel mijn favoriet. Hier zeg ik nooit nee tegen. En daarom deel ik vandaag dit eenvoudig recept met jullie, want echt vers is toch echt het allerlekkerst! Geniet er maar weer lekker van, wees creatief en veel succes! De vullingen verschillen en dat is maar goed ook.

    Ik houd van veel variatie. Denk hierbij aan tonijn, avocado, zalm etc. Maar nog indrukwekkender zijn de die hierin verwerkt worden. Gerold, gebakken en gesneden in de stijl van maki sushi! De knapperige tempura garnalen en gebakken korst geven deze sushirol extra textuur/smaak en is perfect voor elke gelegenheid! Met dit recept heb ik vier sushirollen uit gekregen.

    Per rol haal je ongeveer 6 tot 8 hapjes uit (hangt ervan af hoe groot je ze wilt hebben).

    Wat is de oorsprong van sushi?

    Waar komt sushi vandaan? – Sushi is een Japans gerecht dat zijn oorsprong in China vindt. Daar pekelden ze voedsel om het langer te bewaren. Slim, vonden de Japanners en ze begonnen in de 15de eeuw met ‘Namanare-zushi’: vis en rijst in een vat onder druk laten fermenteren.

    Wat betekent Tori sushi?

    Tori : betekent kip. Kip wordt meestal niet in sushi gebruikt, maar wel in grillgerechten die je in sushi -restaurants vaak ook kunt eten.