Tijgernoten bereiden – Als je ze liever zelf bereid dan kun je dit op de volgende manier doen; vul een halve emmer met tijgernoten en giet hier kokend water overheen. De noten zullen vocht opnemen en zetten hierdoor flink uit. Nadat ze 48 uur in het water hebben geweekt kook je de tijgernoten vervolgens 60 minuten.
Laat de noten hierna in een afgesloten emmer in het eigen kookvocht 2-3 dagen slijmen. Om schimmel te voorkomen is het aan te raden om de tijgernoten met huishoudfolie af te dekken. Mocht je wat tijgernoten voor later gebruik willen bewaren vries deze dan in het vocht in. Het slijmen van tijgernoten is niet noodzakelijk voor het vangen van karpers.
Als ze niet slijmen dan kan dit komen doordat de tijgernoten niet vers zijn, de temperatuur van het water te koud is of doordat ze te kort gekookt zijn. Mocht dit het geval zijn dan kun je als alternatief een aantal tijgernoten in een blender versnipperen en die over de tijgernoten strooien.
Stap 1: Laat de tijgernoten 24-48 uur weken. Tijgernoten laten weken is verplicht, daar het anders ernstige gevolgen kan hebben voor de karper. Zorg ervoor dat de tijgernoten voldoende water hebben, ze zuigen namelijk behoorlijk wat vocht op!
Hoe krijg je Tijgernoten slijmen?
popp96
#1 Gepost : zondag 24 juni 2012 19:49:24(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
beste cf leden kan iemand mij helpen? ik krijg min tigernoten nooi zo slijmerig als in die videos bij mij is het nog gewoon zo dun als water zoonbeetje. ik doe het volgende: -24 tot 36 uur laten weken in water en bier -koken in vers water met bier suiker en soms liquid of ranja -daarna laten afkoelen 24 a 36 uur en dan vissen of invriezien
heb plezier in je visserij dan komt alles goed
table>
Marc
#2 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:02:08(UTC) Retweet
20 ponder Lid sinds: 9-2-2012(UTC) Berichten: 221
Op zich doe je het goed ik zou ze alleen koken in hetzelfde water als waar je ze in weekt, en dus geen vers water met toevoegingen doen, dit heeft mijn inziens ook geen nut omdat de tijgers al verzadigd zijn, en na het koken zou ik ze op hetzelfde kookwater wegzetten, de reden dat ze niet slijmen kan zijn dat 24 tot 36 uur te kort is bij de temperatuur waar je ze bij wegzet. ik zou gewoon de proef op de som nemen en de tijgers langer laten staan en kijken of de suikers indikken.dus gaat slijmen. op zich doe je niets verkeerd lijkt me. grt Marc
Als iedereen het anders doet, doen we allemaal hetzelfde.
table>
Mister X
#3 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:07:33(UTC) Retweet
50 ponder Lid sinds: 27-8-2010(UTC) Berichten: 2.336
Laten slijmen in witte emmers vraag mij niet waarom maar het werkt
table>
Lodewijk
#4 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:10:17(UTC) Retweet
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290 Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
ik week ze hier 48 uur en ik kook ze in hetzelfde water ongeveer een uur of 3. hier beginnen ze ongeveer na een dag of 3 pas te slijmen
‘Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest’
table>
popp96
#5 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:46:21(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken. ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan
heb plezier in je visserij dan komt alles goed
table>
ronalddehoog
#6 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:46:31(UTC) Retweet
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064 Bedankjes: 2 keer
Bij mij is het heel verschillend, soms slijmen ze na een dag al en soms duurt het een dag of 5. Kook ze altijd een uurtje.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
table>
Lodewijk
#7 Gepost : zondag 24 juni 2012 21:07:26(UTC) Retweet
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290 Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
popp96 schreef: oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken. ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan het zuur wat je ruikt is 9 van de 10 keer alcohol. dit proces gebeurt na het slijmen. ik kan je zeggen dat dat hier beter werkt dan echt slijmerige dingen
‘Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest’
table>
luuk heesters
#8 Gepost : maandag 25 juni 2012 01:12:23(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 23-6-2012(UTC) Berichten: 143
Misschien met je handen er doorheen geroerd? Als ik mijn tijgernoten neutraal maak dus geen toevoegingen krijg ik alleen maar slijm. Als ik mijn tijgernoten met toevoeging doe dan gaan ze bij mij niet slijmen. Meestal laat ik ze zon 36-48 uur weken dan 1-1,5uur koken en dan weer een aantal dagen laten weken in hetzelfde water. Soms heb ik er last van dat er schimmel ofzo op begint te komen? Allemaal van die witte puntjes die erop komt te zitten Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 01:13:40(UTC) | Reden: Niet aangegeven
table>
Ruud Gosselink
#9 Gepost : maandag 25 juni 2012 10:28:06(UTC) Retweet
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
Ik heb nu tijgers die ik al een jaar in een zak in de schuur heb staan 48 uur laten weken in een 10 liter pan. Ongeveer 45 min zachtjes gekookt zonder toevoegingen. Af laten koelen in de pan, water bijgedaan, omdat ze na het koken ook nog flink zuigen en daarna in twee emmers overgegoten. De helft zonder water ingevroren en de andere helft meegenomen naar het water. Vanochtend waren ze, 36 uur na het koken, al slijmerig aan het worden. Schimmel op het water/slijm kun je er zo af spoelen. Slijm is dan weg, maar de tijgers kun je best gebruiken, goed aan gevangen.
table>
Karperrazzi
#10 Gepost : maandag 25 juni 2012 12:35:23(UTC) Retweet
20 ponder Lid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 294 Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
flesje oudbruin van heineken erbij en een zakje bruine suiker, afgesloten emmer en niet met je handen erin! Emmer buiten in de zon (tond 20 graden) en gaan met die klompen! Soms twee dagen wachten, soms vijf. Hangt ook af van de kwaliteit tijgers! Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 12:39:04(UTC) | Reden: Niet aangegeven
#11 Gepost : maandag 25 juni 2012 13:23:00(UTC) Retweet
CarpFeeling Crew Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664 Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Ik denk inderdaad dat het ligt aan de afkoelperiode. Verleng die maar met een paar dagen in een gesloten emmer, dat scheelt
WWW Blog Facebook Twitter
table>
dreamcatcher
#12 Gepost : dinsdag 26 juni 2012 21:22:03(UTC) Retweet
25 ponder Lid sinds: 24-12-2010(UTC) Berichten: 462 Bedankjes: 4 keer Is 12 keer bedankt in 10 post(s)
Ik laat ze eerst minimaal 48 uur weken met minimale toevoegingen. Dan doe ik ze ongeveer 1,5 uur koken. En dan in hetzelfde 5dagen in een emmer laten. Dan heb ik echt mega dikke slijm. Ik heb wel de ervaring dat wanneer ik er heel veel aan toe ga voegen zoals bier,suikers,en of flavours dit het slijmproces vermindert of vertraagt. Maar ik vang ook goed met tijgers zonder slijm
Courage, above all things, is the first quality of a warrior.
table>
Henk Haarlem
#13 Gepost : dinsdag 26 juni 2012 21:27:48(UTC) Retweet
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Maar dat bier, zelf opdrinken Bewerkt door de gebruiker woensdag 27 juni 2012 13:12:54(UTC) | Reden: Niet aangegeven
“Mijn grootste moet ik nog vangen”. Mvg. Henk Haarlem. “Kālāma Sūtra” ( ook toepasbaar in het vissen ) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience. Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. ( Visgerelateerd boekjes ) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
table>
The_MK
#14 Gepost : woensdag 27 juni 2012 10:38:32(UTC) Retweet
5 ponder Lid sinds: 13-5-2011(UTC) Berichten: 28
Aan de bereiding kan het niet liggen volgens mij. Ik zou het bier alleen niet toevoegen als je kookt. Pak hier gewoon een hoeveelheid basterd en of rietsuiker voor. Zodra ze klaar zijn met koken gooi ze in een emmer (met het kookvocht) en gooi er een oud bruin biertje bij. Laat dit een aantal dagen staan (het liefst op een warmere plek) En na 2/3 dagen zul je resultaat moeten gaan zien!
Groet, Michiel,Simplicity is the key.
table>
popp96
#15 Gepost : woensdag 27 juni 2012 13:11:37(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
jongens bedankt voor de hulp. ik zal binnen kort ff proberen @henk haarlem ‘Maar dat bier, zelf opdrinken ‘ daar heb je gelijk in
heb plezier in je visserij dan komt alles goed
table>
Jeroen Luppe
#16 Gepost : woensdag 27 juni 2012 16:50:56(UTC) Retweet
25 ponder Lid sinds: 12-6-2010(UTC) Berichten: 437
24-36 uur weken, kristalsuiker toevoegen, uurtje koken, weg zetten en weer wat suiker er bij. Na 2 dagen begint het slijmen. Lukt bij mij altijd!!!! Of je hebt gewoon slechte noten.
The Baits
table>
monstercarps
#17 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:01:53(UTC) Retweet
30 ponder Lid sinds: 31-1-2011(UTC) Berichten: 610
Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen?
Keep it simple.
table>
Ruud Gosselink
#18 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:08:11(UTC) Retweet
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
Henk Haarlem schreef: Maar dat bier, zelf opdrinken Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb
table>
Ruud Gosselink
#19 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:11:55(UTC) Retweet
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
monstercarps schreef: Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen? Niet. Ik heb zakken met tijgers in allerlei maten, van 4 tot 20 mm en vol met stof, aarde en grassprieten. Soms blijven ze wel een jaar in de schuur liggen, maar wanneer slijmen een indicatie van goed of slecht is, dan zijn het prima noten.
table>
Henk Haarlem
#20 Gepost : woensdag 27 juni 2012 20:01:18(UTC) Retweet
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Ruud Gosselink schreef: Henk Haarlem schreef: Maar dat bier, zelf opdrinken Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb Ruud ik zeg heel veel waar men iets aan heeft, maar men wil niet altijd luisteren.
“Mijn grootste moet ik nog vangen”. Mvg. Henk Haarlem. “Kālāma Sūtra” ( ook toepasbaar in het vissen ) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience. Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. ( Visgerelateerd boekjes ) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
table>
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
Spring naar forum Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen. Je kunt hier niet antwoorden op berichten. Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen. Je kunt hier geen eigen berichten bewerken. Je kunt hier geen Polls creëren. Je kunt hier niet stemmen op Polls.
Waarom slijmen mijn Tijgernoten niet?
popp96
#1 Gepost : zondag 24 juni 2012 19:49:24(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
beste cf leden kan iemand mij helpen? ik krijg min tigernoten nooi zo slijmerig als in die videos bij mij is het nog gewoon zo dun als water zoonbeetje. ik doe het volgende: -24 tot 36 uur laten weken in water en bier -koken in vers water met bier suiker en soms liquid of ranja -daarna laten afkoelen 24 a 36 uur en dan vissen of invriezien
heb plezier in je visserij dan komt alles goed
table>
Marc
#2 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:02:08(UTC) Retweet
20 ponder Lid sinds: 9-2-2012(UTC) Berichten: 221
Op zich doe je het goed ik zou ze alleen koken in hetzelfde water als waar je ze in weekt, en dus geen vers water met toevoegingen doen, dit heeft mijn inziens ook geen nut omdat de tijgers al verzadigd zijn, en na het koken zou ik ze op hetzelfde kookwater wegzetten, de reden dat ze niet slijmen kan zijn dat 24 tot 36 uur te kort is bij de temperatuur waar je ze bij wegzet. ik zou gewoon de proef op de som nemen en de tijgers langer laten staan en kijken of de suikers indikken.dus gaat slijmen. op zich doe je niets verkeerd lijkt me. grt Marc
Als iedereen het anders doet, doen we allemaal hetzelfde.
#3 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:07:33(UTC) Retweet
50 ponder Lid sinds: 27-8-2010(UTC) Berichten: 2.336
Laten slijmen in witte emmers vraag mij niet waarom maar het werkt
table>
Lodewijk
#4 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:10:17(UTC) Retweet
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290 Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
ik week ze hier 48 uur en ik kook ze in hetzelfde water ongeveer een uur of 3. hier beginnen ze ongeveer na een dag of 3 pas te slijmen
‘Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest’
table>
popp96
#5 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:46:21(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken. ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan
heb plezier in je visserij dan komt alles goed
table>
ronalddehoog
#6 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:46:31(UTC) Retweet
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064 Bedankjes: 2 keer
Bij mij is het heel verschillend, soms slijmen ze na een dag al en soms duurt het een dag of 5. Kook ze altijd een uurtje.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
table>
Lodewijk
#7 Gepost : zondag 24 juni 2012 21:07:26(UTC) Retweet
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290 Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
popp96 schreef: oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken. ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan het zuur wat je ruikt is 9 van de 10 keer alcohol. dit proces gebeurt na het slijmen. ik kan je zeggen dat dat hier beter werkt dan echt slijmerige dingen
‘Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest’
table>
luuk heesters
#8 Gepost : maandag 25 juni 2012 01:12:23(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 23-6-2012(UTC) Berichten: 143
Misschien met je handen er doorheen geroerd? Als ik mijn tijgernoten neutraal maak dus geen toevoegingen krijg ik alleen maar slijm. Als ik mijn tijgernoten met toevoeging doe dan gaan ze bij mij niet slijmen. Meestal laat ik ze zon 36-48 uur weken dan 1-1,5uur koken en dan weer een aantal dagen laten weken in hetzelfde water. Soms heb ik er last van dat er schimmel ofzo op begint te komen? Allemaal van die witte puntjes die erop komt te zitten Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 01:13:40(UTC) | Reden: Niet aangegeven
table>
Ruud Gosselink
#9 Gepost : maandag 25 juni 2012 10:28:06(UTC) Retweet
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
Ik heb nu tijgers die ik al een jaar in een zak in de schuur heb staan 48 uur laten weken in een 10 liter pan. Ongeveer 45 min zachtjes gekookt zonder toevoegingen. Af laten koelen in de pan, water bijgedaan, omdat ze na het koken ook nog flink zuigen en daarna in twee emmers overgegoten. De helft zonder water ingevroren en de andere helft meegenomen naar het water. Vanochtend waren ze, 36 uur na het koken, al slijmerig aan het worden. Schimmel op het water/slijm kun je er zo af spoelen. Slijm is dan weg, maar de tijgers kun je best gebruiken, goed aan gevangen.
table>
Karperrazzi
#10 Gepost : maandag 25 juni 2012 12:35:23(UTC) Retweet
20 ponder Lid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 294 Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
flesje oudbruin van heineken erbij en een zakje bruine suiker, afgesloten emmer en niet met je handen erin! Emmer buiten in de zon (tond 20 graden) en gaan met die klompen! Soms twee dagen wachten, soms vijf. Hangt ook af van de kwaliteit tijgers! Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 12:39:04(UTC) | Reden: Niet aangegeven
table>
Frank Avezaat
#11 Gepost : maandag 25 juni 2012 13:23:00(UTC) Retweet
CarpFeeling Crew Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664 Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Ik denk inderdaad dat het ligt aan de afkoelperiode. Verleng die maar met een paar dagen in een gesloten emmer, dat scheelt
WWW Blog Facebook Twitter
table>
dreamcatcher
#12 Gepost : dinsdag 26 juni 2012 21:22:03(UTC) Retweet
25 ponder Lid sinds: 24-12-2010(UTC) Berichten: 462 Bedankjes: 4 keer Is 12 keer bedankt in 10 post(s)
Ik laat ze eerst minimaal 48 uur weken met minimale toevoegingen. Dan doe ik ze ongeveer 1,5 uur koken. En dan in hetzelfde 5dagen in een emmer laten. Dan heb ik echt mega dikke slijm. Ik heb wel de ervaring dat wanneer ik er heel veel aan toe ga voegen zoals bier,suikers,en of flavours dit het slijmproces vermindert of vertraagt. Maar ik vang ook goed met tijgers zonder slijm
Courage, above all things, is the first quality of a warrior.
table>
Henk Haarlem
#13 Gepost : dinsdag 26 juni 2012 21:27:48(UTC) Retweet
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Maar dat bier, zelf opdrinken Bewerkt door de gebruiker woensdag 27 juni 2012 13:12:54(UTC) | Reden: Niet aangegeven
“Mijn grootste moet ik nog vangen”. Mvg. Henk Haarlem. “Kālāma Sūtra” ( ook toepasbaar in het vissen ) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience. Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. ( Visgerelateerd boekjes ) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
table>
The_MK
#14 Gepost : woensdag 27 juni 2012 10:38:32(UTC) Retweet
5 ponder Lid sinds: 13-5-2011(UTC) Berichten: 28
Aan de bereiding kan het niet liggen volgens mij. Ik zou het bier alleen niet toevoegen als je kookt. Pak hier gewoon een hoeveelheid basterd en of rietsuiker voor. Zodra ze klaar zijn met koken gooi ze in een emmer (met het kookvocht) en gooi er een oud bruin biertje bij. Laat dit een aantal dagen staan (het liefst op een warmere plek) En na 2/3 dagen zul je resultaat moeten gaan zien!
Groet, Michiel,Simplicity is the key.
table>
popp96
#15 Gepost : woensdag 27 juni 2012 13:11:37(UTC) Retweet
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
jongens bedankt voor de hulp. ik zal binnen kort ff proberen @henk haarlem ‘Maar dat bier, zelf opdrinken ‘ daar heb je gelijk in
#16 Gepost : woensdag 27 juni 2012 16:50:56(UTC) Retweet
25 ponder Lid sinds: 12-6-2010(UTC) Berichten: 437
24-36 uur weken, kristalsuiker toevoegen, uurtje koken, weg zetten en weer wat suiker er bij. Na 2 dagen begint het slijmen. Lukt bij mij altijd!!!! Of je hebt gewoon slechte noten.
The Baits
table>
monstercarps
#17 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:01:53(UTC) Retweet
30 ponder Lid sinds: 31-1-2011(UTC) Berichten: 610
Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen?
Keep it simple.
table>
Ruud Gosselink
#18 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:08:11(UTC) Retweet
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
Henk Haarlem schreef: Maar dat bier, zelf opdrinken Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb
table>
Ruud Gosselink
#19 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:11:55(UTC) Retweet
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
monstercarps schreef: Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen? Niet. Ik heb zakken met tijgers in allerlei maten, van 4 tot 20 mm en vol met stof, aarde en grassprieten. Soms blijven ze wel een jaar in de schuur liggen, maar wanneer slijmen een indicatie van goed of slecht is, dan zijn het prima noten.
table>
Henk Haarlem
#20 Gepost : woensdag 27 juni 2012 20:01:18(UTC) Retweet
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Ruud Gosselink schreef: Henk Haarlem schreef: Maar dat bier, zelf opdrinken Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb Ruud ik zeg heel veel waar men iets aan heeft, maar men wil niet altijd luisteren.
“Mijn grootste moet ik nog vangen”. Mvg. Henk Haarlem. “Kālāma Sūtra” ( ook toepasbaar in het vissen ) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience. Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. ( Visgerelateerd boekjes ) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
table>
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (3)
Spring naar forum Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen. Je kunt hier niet antwoorden op berichten. Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen. Je kunt hier geen eigen berichten bewerken. Je kunt hier geen Polls creëren. Je kunt hier niet stemmen op Polls.
Waar zijn Tijgernoten goed voor?
De tijgernoot is namelijk rijk aan probiotica, kalium en magnesium. Tijgernootolie bevat dezelfde hoeveelheid Omega-9 vetzuren als olijfolie en die zijn weer goed voor je hart. Ook bestaat de chufa voor ongeveer één derde uit vezels, waardoor je een lekker verzadigd gevoel krijgt en uiteindelijk minder zal snacken.
Hoe eet je Tijgernoten?
Gebruik – Door zijn natuurlijk zoete en nootachtige smaak doet de tijgernoot het goed in zoete gerechten. Je koopt de tijgernoot in z’n geheel, gepeld of als meel. De hele noot week je voor horchata of tijgernootmelk. Gepeld is de noot geschikt als snack of door muesli.
Hoe lang kun je gekookte Tijgernoten bewaren?
Tijgernoten en Partikels | Kant en Klaar Binnen deze categorie vind je een gigantisch assortiment partikels en tijgernoten kant en klaar. Onze kant en klare tijgernoten, partikels, partikel mixen en houdbare producten worden gekookt in proffesionele kookketels en verpakt in onze HACCP goedgekeurde verpakkingsruimte.
De verse tijgernoten, partikels en partikel mixen zijn 100% vers en bevatten geen conseveringsmiddelen.
Onze houdbare tijgernoten en partikels bevatten wel conserveringsmiddelen.
Hierdoor zijn deze producten houdbaar buiten de koeling.
Binnen de categorie vind je een uitgebreid assortiment houdbare tijgernoten en partikels.
Wij leveren onder andere,, en, Daarnaast leveren we ook houdbare potten met partikels als,, en, We hebben drie soorten houdbare partikel mixen, dit zijn de, en, De tijgernoten en partikels zijn gereed voor gebruik en houdbaar buiten de koeling.
De houdbaarheidsduur van onze houdbare tijgernoten en partikels staan per product in de productomschrijving aangegeven, hiernaast staat het ook op de verpakking.
Na een langdurige testfase is de perfecte verhouding tot stand gekomen.
Hierdoor blijven de partikels vers en behouden ze hun natuurlijke smaak en geur.
De houdbaarheid wordt gegarandeerd door het gebruik van natuurlijke conserveringsmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. Alle kant en klare tijgernoten en partikels zitten netjes per 5KG vacuüm verpakt. Het is mogelijk om deze producten zelf in porties opnieuw in te vriezen.
Per product staat in de productomschrijving duidelijk de houdbaarheidsduur aangegeven. De houdbaarheidsduur is altijd afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Onze houdbare tijgernoten en partikels zijn houdbaar buiten de koeling. Deze partikels zitten verpakt in een hersluitbare pot. Al onze kant en klare partikels zijn uit voorraad leverbaar.
Na het inpakken van de bestelling ontvang je van ons automatisch een track en trace code om de bestelling online te kunnen volgen. De bestelling wordt door PostNL bezorgd. Wanneer je kant en klare partikels op werkdagen voor 21:30 besteld, heb je ze de volgende dag al in huis! Tijgernoten kant en klaar zijn gekookte tijgernoten die gereed voor gebruik zijn.
Dit betekent dat de tijgernoten al geweekt en gekookt zijn zodat ze gelijk gebruikt kunnen worden.
Tijgernoten kant en klaar kunnen zowel vers als houdbaar gekocht worden.
Vers gekookte tijgernoten bevatten geen conserveringsmiddelen en zijn beperkt houdbaar buiten de koeling.
Houdbare tijgernoten zijn geconserveerd en kunnen lang buiten de koeling bewaard worden.
Het voordeel van kant en klare tijgernoten ten opzichte van droge tijgernoten is dat er gelijk mee gevist kan worden. Houdbare kant en klare tijgernoten zijn geconserveerde tijgernoten. deze tijgernoten zijn doorgaans 9-12 maanden houdbaar buiten de koeling, ook na het openen van de verpakking.
Verse kant en klare tijgernoten daarentegen zijn geweekt en gekookt zonder conserveringsmiddelen.
Hierdoor zijn deze verse producten beperkt houdbaar buiten de koeling.
Ingevroren zijn verse tijgernoten ca.2 jaar houdbaar.
Buiten de koeling in de vacuüm verpakking kun je verse tijgernoten ongeveer 2 weken goed houden.
Wil je ze langer goed houden buiten de koeling? Zet de tijgernoten dan op kraanwater of kookvocht. Zo kun je ze gerust twee maanden bewaren! Door grootschalig rechtstreeks bij de kern in te kopen, leveren wij tijgernoten van hoogwaardige kwaliteit. Tijdens de nauwkeurige selectie worden enkel verse tijgernoten geselecteerd zonder drijvers en vuil.
Hoe smaken Tijgernoten?
Natuurlijke gepelde tijgernoten of chufa’s – Tijgernoten, aardamandelen of chufa’s zijn de wortelknolletjes van de eeuwenoude grassoort knolcyperus. Het zijn dus geen echte noten. Tijgernoten hebben een zoete, nootachtige smaak die doet denken aan amandelen.