Hoe Lang Moet Gecondenseerde Melk Koken?


Hoe Lang Moet Gecondenseerde Melk Koken
Gecondenseerde melk kan worden gekookt zonder melkpoeder toe te voegen. In dit geval heeft u voor 1 gram melk of room 500 gram suiker nodig. Het koken van gecondenseerde melk volgens dit recept duurt veel langer, ongeveer 3 uur. Gecondenseerde melk moet ten minste 8,5% vet bevatten.

Wat kun je allemaal doen met gecondenseerde melk?

Mede daardoor is het heel populair in warme landen. Gecondenseerde melk kent veel toepassingen en wordt vaak gebruikt voor het maken van sauzen. Een bekende bereiding is Dulce de Leche, een karamelachtige saus, waarbij je het gesloten blikje onder water circa 3 tot 4 uur zachtjes laat koken. Ook kun je verse melk vervangen in recepten en in de koffie door gecondenseerde melk aangelengd met water.

Bekijk alle recepten met gecondenseerde melk Of bekijk hier andere lekkere dessert recepten

In Nederland is gecondenseerde melk niet heel erg bekend en dat is zonde, want doordat het redelijk zoet is, leent het zich goed voor desserts. Probeer het eens te gebruiken, bijvoorbeeld bij deze heerlijke Key lime pie of de salted caramel meringue-taart,

Waarom mislukt caramel?

Roeren – De belangrijkste regel in de wereld van karamel (met name wanneer je water gebruikt) is dat je niet roert. Ook al lijken de suikerkristallen te zijn opgelost, ze blijven bestaan en klampen zich vast aan alles wat ze tegenkomen. Roer je in de pan? Dan gaat de suiker grijnen en krijg je grove stukken suiker in je saus.

Is gecondenseerde melk altijd gezoet?

13 mei 2021 om 21:33 Gecondenseerde melk is in Nederland lang niet zo populair als in Latijns-Amerika. Toch lijkt het erop dat het in de Nederlandse keukens aan populariteit wint dankzij koningin Máxima. Wat is gecondenseerde melk, en wat kun je er eigenlijk mee? Bakexperts Rutger van den Broek en Tessa Couperus leggen het uit.

 1. De buitenlandse supermarkten staan vaak vol met blikken gecondenseerde melk, meestal van het merk Friesche Vlag.
 2. Nederlanders gebruiken het weinig, terwijl in onze zuivelfabrieken flinke hoeveelheden gecondenseerde melk worden geproduceerd.
 3. Vorig jaar ruim 255 miljoen liter volgens het CBS.
 4. Gecondenseerde melk is melk waaraan het water is onttrokken, legt kookboekenschrijver Rutger van den Broek uit.

Voor de gezoete versie wordt er ook nog suiker aan toegevoegd. “Meestal is het koemelk, maar gecondenseerde kokosmelk bestaat ook. De melk heeft een hele dikke textuur en doordat er zo weinig vocht in zit, is het heel lang houdbaar.” Het meest gangbaar is gezoete gecondenseerde melk, er bestaat echter ook een variant zonder toegevoegde suikers.

“In Nederland kun je de ongezoete variant nauwelijks krijgen, het wordt ook wel geëvaporeerde melk genoemd. Eigenlijk is een fles koffiemelk precies hetzelfde”, zegt Tessa Couperus van bakblog PaTESSerie. Een van de bekendste toepassingen is dulche de leche, een romige karamelpasta gemaakt van de gezoete gecondenseerde melk uit blik.

“In Argentinië, waar koningin Máxima vandaan komt, is het onwijs populair”, vertelt Van den Broek, ook bekend als Rutger Bakt. “Ze deelde vorig jaar op haar verjaardag niet voor niets het recept van haar met dulche de leche gevulde koekjes. In Argentinië is dulce de leche een hele geliefde smaak, ze gebruiken het bijvoorbeeld voor pudding, ijs en in taarten.” Wanneer ik een karamelrecept op mijn bakblog zet, weet je zeker dat het aanslaat.

 1. Bij dulce de leche is dat niet anders.
 2. Rutger van den Broek, kookboekenschrijver Zelf dulce de leche maken is volgens Van den Broek niet moeilijk, maar je moet er wel de tijd voor nemen.
 3. Je zet het blikje gecondenseerde melk twee tot drie uur in een pan kokend water.
 4. Het allerbelangrijkste is dat het blikje te allen tijde onder water staat, anders kan het ontploffen”, waarschuwt hij.

“Als ik dulce de leche maak, gebruik ik meestal een pastapan”, tipt Couperus. “Je kunt het hete blikje een stuk gemakkelijker uit de pan vissen door de pastapan omhoog te trekken, dan heb je ‘m er zo uit.” Een van de misvattingen over dulce de leche is dat tijdens het maakproces de suikers in de gecondenseerde melk karamelliseren, maar dat zijn de eiwitten uit de melk, zegt Couperus.

Is gecondenseerde melk hetzelfde als koffiemelk?

Evaporeren kun je (over) leren – Eerst de uitleg die we vonden op het onvolprezen startpagina.nl: “Gecondenseerde melk is ingedikte melk. Hiervoor wordt een techniek gebruikt die evaporeren (= verdampen) heet. De melk wordt tot ca.60 graden C. verwarmd en onder vacuüm gebracht.

 • Een deel van het water in de melk gaat dan over in dampvorm en kan door middel van condensatie (het neerslaan op een koude plek en weer overgaan naar vloeibare vorm) uit de melk verwijderd worden.
 • Uit volle melk ontstaat zo volle gecondenseerde melk en uit halfvolle melk komt halfvolle condensmelk enz.

Gecondenseerde melk wordt ook wel geëvaporeerde melk genoemd. Gecondenseerde melk is er gezoet en ongezoet en is vaak in blikken verpakt. Ook koffiemelk is geëvaporeerde/ gecondenseerde melk! Evaporated milk is dus de ongezoete gecondenseerde koffiemelk, want de zoete gecondenseerde koffiemelk heet daar ‘sweetend condensed milk’.”

Hoelang is gecondenseerde melk goed?

Hoe bewaar ik het? – Gesloten is het blikjes maandenlang houdbaar. Kijk hiervoor goed naar de uiterlijke houdbaarheidsdatum die er op staat. Als het blikje open is kunt u het beter zo snel mogelijk gebruiken. Als u het toch wilt bewaren dan kunt u het overgieten in een afgesloten bakje en het nog enkele dagen na openen gebruiken.

You might be interested:  Welk Vlees Mag Een Hond Eten?

Wat is het verschil tussen melk en gecondenseerde melk?

Gecondenseerde melk is gewoon melk van de koe, maar hierbij wordt het waterdeel aan de melk onttrokken. In de meeste gevallen wordt suiker toegevoegd die dienst doet als conserveermiddel. Het grote voordeel is dat steriliseren niet nodig is want de suiker houdt de gecondenseerde melk heel lang houdbaar. Andere benamingen voor gecondenseerde melk zijn geconcentreerde melk en geëvaporeerde melk. Het transport, vooral naar het Midden- Oosten waar gecondenseerde melk erg populair is, is goedkoop omdat het water er bijna helemaal uit is dus minder gewicht om te vervoeren.

Hoe lang duurt karameliseren?

Zelf caramel maken is niet moeilijk maar je moet alleen heel goed opletten. De caramel kan heel snel aanbranden of nog erger de suiker kan gaan kristalisseren. Aan de hand van deze how to wil ik je laten zien hoe je zelf caramel kunt maken. De versie die ik hier laat zien, is een harde caramel, deze wordt keihard. Doe 100 gr suiker en 3 el water in een steelpannetje. Draai het pannetje even rond, zodat alle suiker bedekt is met water en zet het op een laag vuurtje. De suiker gaat smelten en na ongeveer 2 -3 minuten ziet het er zo uit. Nu moet je niks doen, ook al denk je dat het fout gaat. Laat de pan gewoon op het vuur staan. Na ongeveer 5 begint de massa licht bruin te worden en iets te bubbelen. Nog steeds doe je niks. Het is slim om een kwastje met water te nemen en deze langs de randen van de pan te strijken. Zo voorkom je dat er kristallen ontstaan. Ongeveer een minuut later wordt het iets bruiner. Nu moet je de caramel roeren met een garde. Blijf de caramel continue roeren. Blijf roeren en wacht tot de caramel donker wordt. Haal nu de pan direct van het vuur, want nu kan het heel snel fout gaan. Als je de pan te lang laat staan, brandt hij aan. Nu is je caramel klaar, het heeft een mooie bruine kleur en een iets gebrande smaak. Caramelsaus maken Zet het vuur laag en roer er 100 ml warme slagroom (eerst even kort verwarmen in een pannetje of in de magnetron) doorheen. Pas op want dit gaat heel erg bruisen. Laat de karamelsaus iets afkoelen en klop er 50 gr roomboter door. Zo krijg je een lekkere caramel saus. Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN, Vind ik superleuk! Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen. Meld je aan

Hoe ongezond is caramel?

‘ Karamel is een van de meest onderzochte voedingsbestanddelen’, zegt Fevia. ‘Verschillende agentschappen voor de veiligheid van de voedselketen, waaronder de European Food Safety Authority (EFSA), zeggen dat er vandaag geen enkele reden is om de veiligheid van karamel in twijfel te trekken.’

Waarom zout in caramel?

Waar komt karamel zeezout vandaan? – Het schijnt dat een Franse patissier, Henri le Doux, ooit in de jaren ’70 al klontjes zoute boter door zijn karamel heen roerde. Bewust of onbewust, deze beste man heeft er dus voor gezorgd dat je tegenwoordig te pas en te onpas gezouten karamel in je mik geschoven krijgt.

Hoe slecht is gecondenseerde melk?

Vroeger was het de gewoonste zaak van de wereld, iedereen had wel een blikje gecondenseerde melk in huis. Ik herinner mij, dat ik deze blikjes altijd bij mijn oma in de voorraadkast zag staan en ook mijn moeder nam deze gewoonte over van haar moeder. Oma maakte er de lekkerste toetjes mee, en vooral de romige, mierzoete smaak herinner ik mij nog zeer goed.

 • Als kind wist ik niet beter, ik vond het super-lekker, nu zal ik niet kopen / consumeren.
 • Want erg gezond is het niet.
 • Anno 2020 worden de blikjes nog steeds verkocht in supermarkten.
 • Het is geen hardlopend product meer, maar ze worden nog altijd aardig afgenomen.
 • Dit komt, omdat gecondenseerde melk voor verschillende doeleinden geschikt blijkt.

Het is niet alleen zeer geschikt om een snel toetje te maken, ook kan het worden gebruikt om een romige karamel te maken, gebruikt als melk voor in de koffie of de beroemde Zuid-Amerikaanse DULCE DE LECHE ( daarover later meer ) Het is helaas-pindakaas niet al te gezond. Gecondenseerde melk wordt gemaakt van koemelk waarbij, onder toevoeging van suiker, een deel van het water aan de melk wordt onttrokken. De suiker werkt als conserveermiddel. Hierdoor is steriliseren niet nodig en kunnen we de blikjes jarenlang in de kast laten staan.

De melk wordt eerst ingedampt. Dit gebeurt in een zeven-traps-indamper. In de eerste indampen stroomt de melk aan de bovenkant naar binnen en gaat via verschillende pijpjes naar beneden via zwaartekracht. Deze pijpjes zijn van binnen verwarmd, waardoor een gedeelte wat het water in de melk wordt verdampt.

De melk bereikt vervolgens de onderkant van de indampen en wordt naar de bovenkant van de volgende indampen gepompt. Dit proces herhaalt zich tot alle zeven indampend zijn doorlopen waarna er een dikke, stroperige massa overblijft. Omdat het resterende deel van het water in de melk is gebonden aan suiker, hebben bacteriën geen basis om te groeien. Meest populaire gerecht met gecondenseerde melk is DULCE DE LECHE. Dit is ee typisch Zuid-Amerikaans dessert. Er zijn verschillende manieren om de DULCE DE LECHE te maken. Meest toegepast is om het blik ondergedompeld in water in te koken. Dit verkleurt de melk en laat de melk karameliseren. Gecondenseerde melk is niet gezond. Het is zeer rijk aan suiker en ook bevat het aardig wat aan verzadigde vetzuren. Het is tevens niet bijzonder rijk aan eiwitten, wat soms nogal eens wordt gedacht. We kunnen gecondenseerde melk nog het beste vergelijken met een zeer geconcentreerde suiker-melk wat meest lijkt op vruchtenconcentraat.

You might be interested:  Wat Kun Je Maken Met Tonijn Uit Blik?

Dit wordt ook gemaakt van ingedikt sap om het later met water te verdunnen. Dit kun je met gecondenseerde melk ook, zodat je er bijvoorbeeld ( gezoete) melk van kunt maken. Met name het suikergehalte is flink, waardoor de melk ongezond wordt. Het gemiddelde gehalte kan per merk verschillen, maar ligt ongeveer op de helft van de inhoud van een blikje.

Dat is natuurlijk gruwelijk veel. Je kunt gecondenseerde melk zelf maken. Dit maak je door melk en suiker op het vuur in te koken. Dit kost ongeveer een uur tijd. Of je het nu zelf maakt of niet; het blijft een ongezonde toestand. Ik ben daarom eens gaan nadenken of ik niet iets kon verzinnen om een gezondere variant te maken.

 • Iets wat bovendien veganistisch was.
 • Dat was best even een uitdaging want ik moest dus iets verzinnen ZONDER BASIS ( suiker en melk) wat toch de textuur zou krijgen van gecondenseerde melk.
 • Met wat experimenteren is het mij uiteindelijk wel gelukt.
 • Uiteraard is het niet helemaal gelijk aan de karamel-smaak, maar ik ben er enorm dichtbij gekomen.

Ik neem stap voor stap door hoe je de gecondenseerde veganistische ” melk” maakt en.hoe je daarmee een romige karamel kunt maken.

Hoeveel water bij gecondenseerde melk?

Bereiding: Gesuikerde gecondenseerde melk kan onverdund worden gebruikt in koffie, thee, chocolademelk, desserts etc. Verdund met 3 delen water geeft het een heerlijke drank.

Kan gecondenseerde melk in de vriezer?

Kokosmelk en gecondenseerde melk – Kokosmelk is een onmisbaar ingrediënt voor het maken van veel curry’s en soepen. Heb je minder nodig dan het hele blik of pak en vind je het zonde om wat overblijft weg te gooien? Door het in te vriezen blijft het nog maanden goed. Dezelfde truc werkt trouwens ook goed voor gecondenseerde melk dat vaak gebruikt wordt in zoete taartjes en tropische desserts.

Wat is beter creamer of koffiemelk?

Koffieroom en Creamer – Koffieroom bevat room en daardoor meer verzadigd vet dan koffiemelk. Koffieroom staat niet in de Schijf van Vijf. Koffiecreamer is geen melk. Het is een poeder gemaakt van glucosestroop, kokosvet en melkeiwit. Ook dit staat niet in de Schijf van Vijf, omdat het veel verzadigd vet en suiker bevat. (Bron: Voedingscentrum) : Voedingstip: melk in de koffie

Is gecondenseerde melk houdbare melk?

Wat is gecondenseerde melk? – Het is een soort ultra-houdbare melk waaraan het water is onttrokken, waardoor de textuur heel dik is en ietwat lijkt op vla. Voor de gezoete versie wordt er ook nog suiker aan toegevoegd. Door de toevoeging van suiker blijft gecondenseerde melk heel lang houdbaar en kun je het buiten de koelkast bewaren. Bron: Culy.nl

Is er ook gecondenseerde melk zonder suiker?

Cocosmelk gecondenseerd no sugar Een natuurlijk melkvrij alternatief voor iedereen die houdt van de smaak van gecondenseerde melk. Nature’s Charm Cocosmelk gecondenseerd kan worden gebruikt in elk recept waarin traditionele gecondenseerde melk wordt gebruikt. Deze versie bevat geen suiker. De voordelen van deze smaakvolle gecondenseerde cocosmelk gemaakt van de beste kokosnoten.

melkvrij lactosevrij sojavrij glutenvrij suikervrij geschikt voor vegetariërs geschikt voor veganisten

Gebruik.

heerlijk in desserts ideaal voor het bakken van zoet gebak als koffieverrijker

: Cocosmelk gecondenseerd no sugar

Hoe weet je of melk niet meer goed is?

Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De melk ruikt of smaakt zuur of klontert. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Is houdbare melk goed voor je?

Welke melk is gezonder, houdbare melk of verse melk? – Eigenlijk is er nauwelijks verschil tussen houdbare en verse melk. Melk bevat eiwitten, vitamines en mineralen. Het verschil in voedingsstoffen tussen houdbare melk en verse melk is bij de verhitting maar heel klein.

 1. Je kan eigenlijk niet eens van een verschil spreken als je het hebt over vetten, lactose, eiwitten en mineralen.
 2. Er gaan wel zo’n 10% meer vitamines verloren bij houdbare melk ten aanzien van verse, gepasteuriseerde melk.
 3. Maar deze marge is eigenlijk heel minimaal, zeker als je verder gezond eet.
 4. Per 100 ml halfvolle melk uit de koeling van de supermarkt, krijg je ongeveer 47 kcal binnen.

Dezelfde aantal kcal vind je ook in houdbare melk. Per melk kan het wel iets verschillen, maar je kunt eigenlijk wel zeggen dat hier geen verschil in zit. Kies dus vooral de melk die je lekker en het makkelijkste vindt. Houdbare melk heeft de naam nog wat anders te smaken, maar dat verschil is tegenwoordig nauwelijks meer te merken.

 1. Probeer het maar eens.
 2. Als je het belangrijk vind dat je melk lang kan bewaren, bijvoorbeeld als je niet zo veel melk drinkt.
 3. Dan kun je kiezen voor houdbare melk.
 4. Deze kun je buiten de koelkast zelfs een aantal maanden bewaren.
 5. En als de melk open is kan je deze alsnog zeker een week gekoeld bewaren.
 6. Drink je regelmatiger melk en vind je het niet erg om elke paar dagen nieuwe melk te kopen, dan kun je kiezen voor verse melk.

Deze is ongeopend ongeveer twee of drie weken goed in de koelkast en wanneer je deze open hebt gemaakt een paar dagen. Melk met een smaakje is vaak gezoet met suiker en/of zoetstoffen en bevat meer andere ongezonde voedingsstoffen. Daarom kun je daar beter niet voor kiezen.

Hoe lang is gesteriliseerde melk houdbaar?

Hoe lang kan ik melk bewaren? – Je weet wel dat er verschillende soorten melk bestaan, die je dus soms langer of minder lang kan bewaren. UHT en gesteriliseerde melken hebben een THT-datum, “ten minste houdbaar tot”, terwijl gepasteuriseerde en rauwe melken een TGT-datum hebben, “te gebruiken tot”.

UHT-melk : blijft goed tot 3 maanden nadat de THT-datum verstreken is als de verpakking gesloten is gebleven. Deze melk kan 72u tot 7 dagen in de koelkast bewaard worden eens geopend. Gesteriliseerde melk : kan tussen 3 en 5 maanden na de THT-datum bewaard blijven als de verpakking gesloten is gebleven. Ook deze melk kan 72u tot 7 dagen in de koelkast bewaard worden eens geopend. Gepasteuriseerde melk : kan nog ongeveer 2 maanden bewaard worden wanneer de TGT-datum is verstreken indien de verpakking nog gesloten is. Geopend kan je deze melk tussen 48u tot 72u in de koelkast bewaren. Rauwe melk moet je het snelst opdrinken. Deze kan je slechts tot 48u bewaren en dat doe je uiteraard altijd in de koelkast.

You might be interested:  Wat Voor Vlees Zit Er In Kapsalon?

Is kokosmelk hetzelfde als gecondenseerde melk?

Een aantal verschillen tussen gewone gecondenseerde melk en gecondenseerde kokosmelk –

De blikken wegen van Friesche vlag 397 gram vs Nature’s Charm 320 gram Gecondenseerde melk is gemaakt van ingedikte koemelk met suiker vs gecondenseerde kokosmelk is gemaakt van kokosmelk, rietsuiker en een snufje zout. Gecondenseerde melk wordt gefabriceerd in Nederland vs gecondenseerde kokosmelk wordt gefabriceerd in Thailand. De Kcal van Friesche vlag 320 Kcal/100 gram vs C 386 Kcal /100 gram in de kokosmelk waarvan grotendeels uit suikers (bijna 60%) Het blikje Friesche vlag kost 1,29 en het blikje van Nature’s Charm kost 1,69. En het belangrijkste: De mogelijkheden zijn vrijwel hetzelfde. Oftewel: je kunt beide mogelijkheden gebruiken!

Waarom zou je kiezen voor de melkversie en waarom voor de kokosmelk versie? Beide blikken smaken toch net anders. Het kan een persoonlijke voorkeur zijn. Vaak worden producten als kokosmelk, sojamelk en amandelmelk echter bewust gekozen vanwege de afwezigheid van lactose. Dat kan zijn vanwege een lactose-intolerantie, maar ook een keuze om geen of minder melkproducten te gebruiken.

Waarom koffie met melk?

Melk uit de automaat – Vooral met dank aan melk is koffie zo geliefd geworden en is het tegenwoordig een van de meest populaire dranken ter wereld. Melk compenseert het bittere en het zure. Het is voor de meeste mensen gewoon de perfecte manier om de smaak in evenwicht te brengen.

 • Vooral omdat koffie in vroegere tijden nog bitterder en zuurder was dan nu.
 • De oorspronkelijke technieken om koffie te verbouwen, oogsten, branden en brouwen waren nog niet zo verfijnd.
 • Bij Fortune maken we tegenwoordig gebruik van de meest moderne manieren om de koffie te verwerken.
 • Met als resultaat een heerlijk kopje koffie uit de automaat,

En uiteraard zorgen we er voor dat de melk uit de automaat ook altijd van de beste kwaliteit is. Want van koffie moet je genieten, ook op het werk! Meer blogs over melk: Hoe gezond is melk in de koffie? Maak van je koffie een feestje!

Hoe maak je koffie melk?

Hoe wordt het gemaakt? – Omdat koffiemelk minder water bevat dan gewone melk, moet het water uit de melk worden verwijderd. Om water te verwijderen moet het verhit worden, hierdoor verdampt het water en wordt er zo’n 60% water verwijderd. Maar doordat de melk verhit wordt, karameliseren de suikers die van nature in de melk zitten.

Hoe lang blijft gecondenseerde melk houdbaar als het open is?

– Ik vertel je hoe je dulce de leche maakt, maar ook wat je allemaal kunt maken met de karamel pasta. Van vulling in een taart tot topping van een dessert! Porties: 1 blikje

blikje gecondenseerde melk (bijvoorbeeld Friesche Vlag) ruime pan met water

Dulce de leche is echt niet moeilijk om te maken, je moet alleen even wat tijd hebben. Verwijder het papieren wikkel en zet het blikje in een pan met ruim water, zorg dat hij ver genoeg onder water staat. Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur koken. Terwijl de pan op het vuur staat moet je af en toe even kijken of het blikje nog wel genoeg onder water staat, giet indien nodig wat extra water in de pan. Als je blikje niet meer onder water staat heb je de kans dat hij ontploft en dat wil je natuurlijk niet. Ik laat zelf de deksel op de pan, dan verdampt het water ook minder snel. Laat het blikje na het koken helemaal afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.

Bewaren Ongeopend kun je het blikje wel een paar maanden bewaren op een koele en donkere plek. Geopend blijft het een week goed, bewaar dan wel in de koelkast.

Kun je gecondenseerde melk invriezen?

Kokosmelk en gecondenseerde melk – Kokosmelk is een onmisbaar ingrediënt voor het maken van veel curry’s en soepen. Heb je minder nodig dan het hele blik of pak en vind je het zonde om wat overblijft weg te gooien? Door het in te vriezen blijft het nog maanden goed. Dezelfde truc werkt trouwens ook goed voor gecondenseerde melk dat vaak gebruikt wordt in zoete taartjes en tropische desserts.

Is gecondenseerde melk houdbare melk?

Wat is gecondenseerde melk? – Het is een soort ultra-houdbare melk waaraan het water is onttrokken, waardoor de textuur heel dik is en ietwat lijkt op vla. Voor de gezoete versie wordt er ook nog suiker aan toegevoegd. Door de toevoeging van suiker blijft gecondenseerde melk heel lang houdbaar en kun je het buiten de koelkast bewaren. Bron: Culy.nl

Is kokosmelk hetzelfde als gecondenseerde melk?

Een aantal verschillen tussen gewone gecondenseerde melk en gecondenseerde kokosmelk –

De blikken wegen van Friesche vlag 397 gram vs Nature’s Charm 320 gram Gecondenseerde melk is gemaakt van ingedikte koemelk met suiker vs gecondenseerde kokosmelk is gemaakt van kokosmelk, rietsuiker en een snufje zout. Gecondenseerde melk wordt gefabriceerd in Nederland vs gecondenseerde kokosmelk wordt gefabriceerd in Thailand. De Kcal van Friesche vlag 320 Kcal/100 gram vs C 386 Kcal /100 gram in de kokosmelk waarvan grotendeels uit suikers (bijna 60%) Het blikje Friesche vlag kost 1,29 en het blikje van Nature’s Charm kost 1,69. En het belangrijkste: De mogelijkheden zijn vrijwel hetzelfde. Oftewel: je kunt beide mogelijkheden gebruiken!

Waarom zou je kiezen voor de melkversie en waarom voor de kokosmelk versie? Beide blikken smaken toch net anders. Het kan een persoonlijke voorkeur zijn. Vaak worden producten als kokosmelk, sojamelk en amandelmelk echter bewust gekozen vanwege de afwezigheid van lactose. Dat kan zijn vanwege een lactose-intolerantie, maar ook een keuze om geen of minder melkproducten te gebruiken.