Vlees Uit Vriezer Hoe Lang Houdbaar In Koelkast?


Vlees Uit Vriezer Hoe Lang Houdbaar In Koelkast
Ontdooid vlees bewaren – Hoe lang mag je ontdooid vlees dan bewaren? Eens het vlees ontdooid is, kan je het niet eeuwig in de koelkast bewaren, natuurlijk. Bereid vlees blijft drie tot vier dagen goed in de koelkast. Open verpakkingen runds- en varkensvlees kan je slechts twee dagen bewaren, en rauw gemalen vlees (vb. gehakt, hamburgers,) kan je maar één dag bewaren in de koelkast. Vlees Uit Vriezer Hoe Lang Houdbaar In Koelkast

Hoe lang kun je vlees uit de diepvries bewaren?

Vlees Uit Vriezer Hoe Lang Houdbaar In Koelkast Invriezen en houdbaarheid vlees Wanneer je jouw vlees gaat invriezen, wil je er natuurlijk voor zorgen dat de kwaliteit van het vlees wordt behouden. Om de kwaliteit van het vlees te behouden moet je ervoor zorgen dat het invriezen snel gebeurt. Doe je dat niet, dan heb je de kans dat er ijskristallen in het vlees ontstaan.

Het negatieve gevolg van deze ijskristallen is dat het de celwand van het vlees beschadigd. Dit heeft vervolgens een nadelige invloed op de kwaliteit van het vlees. Erg zonde dus, want het hoeft niet zo te zijn! Daarom hieronder een opsomming van tips voor geen kwaliteitsverlies met invriezen. Verpak het vlees vacuüm 
 Het luchtdicht verpakken van vlees werkt voordelig voor zowel het kwaliteitsbehoud tijdens invriezen als de houdbaarheid van het vlees.

Een luchtarme omgeving zorgt ervoor dat zuurstof geen invloed meer heeft op het vlees. Leg het achterin de vriezer 
 Achter in de vriezer is de temperatuur het laagst. Om thuis zo goed mogelijk vlees in te vriezen is het belangrijk om jouw vleeswaren op deze plek op te bergen.

Leg het vlees niet op elkaar 
 Als je het vlees op elkaar legt wordt het een groot geheel. Hier kan nauwelijks tot geen (koude) lucht tussen komen, waardoor het vlees er veel langer over doet om volledig ingevroren te zijn. Zorg voor genoeg ruimte rond elk vleesdeel 
 Ook dit heeft te maken met de koude luchttoevoer.

Wanneer alles te dicht op elkaar ligt, kan het vlees niet goed invriezen. Hierdoor krijg je helaas te maken krijgt met kwaliteitsverlies. Let op: dit geldt alleen voor het invriezen van nog niet ingevroren vlees. Het door ons professioneel ingevroren vlees kunt u gewoon in de vriezer leggen zoals u dit wilt.

Professioneel invriezen: hoe vriezen wij bij haKOEna in? Bij haKOEna zorgen wij ervoor dat het vlees op een professionele manier wordt ingevroren zodat u er optimaal van kunt genieten! Benieuwd naar hoe wij dit doen? Lees dan vooral verder. Het proces begint bij het vacuüm verpakken van het vlees. Op deze manier zorgen wij ervoor dat het vlees zich in een luchtarme omgeving bevindt.

Vervolgens leggen we het vacuümverpakte vlees in kratjes in onze professionele vriezer. Door het vlees in kratjes op te bergen kan de lucht in de vriezer goed blijven circuleren. In deze vriezer vindt daarnaast een constante toevoer van koude lucht (-20 ℃) plaats.

You might be interested:  Wat Als Je Bedorven Vlees Eet?

Dit zorgt ervoor dat het vlees binnen 4 á 5 uur volledig bevroren is op een professionele wijze. Tot slot blijf het vlees hier bewaard tot het naar jou thuis wordt vervoerd! Houdbaarheid van bevroren vlees De vraag “Hoe lang kun je bevroren vlees bewaren?” is geen onbekende vraag voor ons. Dit omdat wij ons vlees professioneel ingevroren bij jou thuis afleveren en mensen zich dit vaker afvragen.

Logisch ook, want normaliter koop je vlees niet ingevroren wanneer je naar een doorgaans supermarkt gaat. Maar hoe lang kun je vlees nu bevroren bewaren? Dit hangt van meerdere factoren af. Ten eerste natuurlijk de kwaliteit van het vlees en de manier van verpakken.

 • Zoals eerder al vernoemt, kun je vlees het beste vacuüm, en dus luchtdicht, verpakken.
 • Iets wat in een supermarkt vrijwel niet voorkomt Maar ook de conditie waaronder het vlees is ingevroren en bewaard, bepaalt de houdbaarheid van het vlees (zie bovenstaande opsomming).
 • Ook is het belangrijk hoe je het vlees thuis behandelt.

Leg je het meteen in de diepvries en hoe ontdooi je het. Bacteriën in winterslaap Wat verklaart nu dat ingevroren vlees langer houdbaar is dan niet ingevroren vlees? Zodra het vlees is ingevroren, komen de bacteriën in een soort winterslaap. Pas nadat het vlees is ontdooid, vermeerderen deze zich weer.

In de vriezer kunnen dus geen bacteriën groeien, zolang de temperatuur -18℃ blijft. Je kunt vrijwel zeggen dat je vlees oneindig lang kunt bewaren in de diepvries. Dit is dan ook hetgeen de NVWA veronderstelt. Maar zoals eerder vermeld is dit afhankelijk van de condities waarin het vlees worden ingevroren en bewaard.

Over het invriezen van haKOEna vlees hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken, wat dat betreft is het vlees jarenlang houdbaar. Maar een diepvries die jij thuis hebt geen professionele diepvries is en dit de plek is waar het vlees vervolgens wordt bewaard, hebben wij richtlijnen opgesteld voor de houdbaarheid van ons vlees.

 • Mocht deze tijd verstreken zijn, hoeft u het vlees echt niet weg te gooien! Door te kijken, ruiken en voelen kom je er al snel achter dat het vlees hoogstwaarschijnlijk nog goed is.
 • En vergeet niet, vroeger bestonden er geen houdbaarheidsdata Onderstaand zie je twee tabellen waarin een onderscheidt wordt gemaakt tussen zelf ingevroren vlees en ons haKOEna professioneel ingevroren vlees.
You might be interested:  Wat Is Gezonder Rijst Of Bulgur?

Bewaartijd van zelf ingevroren vlees:

Soort vlees Bewaartijd ingevroren
Rundvlees ca.6-9 maanden
Kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees ca.3-6 maanden
Gehakt ca.2-4 maanden
Bereid vlees ca.2-3 maanden

Professioneel ingevroren en bezorgd:

Soort vlees Bewaartijd ingevroren
Rundvlees ca.24 maanden
Gehakt ca.12 maanden

Vlees ontdooien 
 Om de kwaliteit van het vlees te behouden moet het invriezen van vlees snel gebeuren. In tegenstelling tot invriezen, gaat het ontdooien van vlees juist het beste wanneer het langzaam, en dus eigenlijk van zichzelf, gebeurt. Voor het ontdooien van vlees kun je het vlees het beste een dag voor je het wilt bereiden van de diepvries naar de koelkast verplaatsen.

 1. Ben je vergeten om het vlees tijdig uit de diepvries te halen? Dit is geen enkel probleem, maar ontdooi het vlees zeker niet in de magnetron! De buitenkant zal dan namelijk garen terwijl het binnenin nog bevroren blijft.
 2. Hierdoor wordt het vlees erg taai.
 3. Wel kun je het vlees in haar verpakking in een bakje met lauw stromend water leggen.

Op deze manier is het vlees vaak al binnen een half uurtje ontdooid en behoudt het ook nog eens de kwaliteit!

Hoe lang moet eten uit de vriezer ontdooien?

Hoe kun je het beste vlees, gehakt, kip, vis of kliekjes ontdooien? Dat kan door je diepvriesproducten 24 uur van tevoren te verplaatsen van je vriezer naar je koelkast. Je eten is dan op tijd ontdooid, je bespaart energiekosten én behoudt meer vitamines. Ontdooien in de magnetron is ook mogelijk.

Hoe lang mag vlees uit de koelkast?

Zet eten en drinken snel terug in de koelkast –

Schenk melk in bekers en zet het pak terug in de koelkast. Leg een aantal plakjes vleeswaren op een schaaltje en zet de rest terug in de koelkast. Buiten de koelkast warmt het product snel op. Doe de koelkast meteen weer dicht nadat je er iets uit gehaald hebt. Veel boodschappen op te bergen? Zet dan de koelkast tijdelijk een standje hoger zodat alles snel weer afkoelt. Bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur. Het verhitten van eten doodt de ziekmakers, maar de gifstoffen kunnen je alsnog ziek maken.

Hoe lang kan vlees in de koelkast bewaren?

Hoe lang kun je vlees bewaren in de diepvries? – Hoeveel langer is vlees dan houdbaar in bevroren toestand? Hele kippen en kalkoenen kunnen tot een jaar gedijen in de diepvries. Stukken gevogelte, zoals kalkoen- of kippenborst, -billen of -vleugels moet je binnen de negen maanden consumeren.

 • Orgaanvlees blijft bevroren slechts drie tot vier maanden goed.
 • Rauwe steak gaat dan weer zes tot twaalf maanden mee in de vriezer.
 • Een koteletje bereid je beter binnen de vier tot zes maanden na het invriezen.
 • Gebraad kan vier maanden tot een jaar de diepvries in.
 • Verwerkt varkensvlees, zoals spek, worst of hesp mag je niet langer dan een à twee maanden in de vriezer bewaren.

Gehakt van rund, kalkoen, lam of kalf blijft bevroren drie tot vier maanden goed. Dat geldt natuurlijk ook voor hamburgers en gehaktballetjes. Vlees dat al verwarmd werd, is minder lang houdbaar in de diepvries. Bereid gevogelte kan je bevroren vier tot zes maanden bewaren.

Kan je ontdooid vlees terug invriezen?

Vlees opnieuw invriezen en ontdooien kan geen kwaad, mits het op de juiste wijze wordt gedaan en het product goed wordt bereid. Het kan wel zo zijn dat door vochtverlies of kristalvorming de smaak en kwaliteit iets achteruit gaan.

Wat gebeurt er als je vlees te lang in de vriezer hebt liggen?

Behalve door het lekken verliest bevroren voedsel ook vocht via verdamping, een proces dat zelfs bij 18 graden onder nul gewoon doorgaat. Dit is onder meer te zien aan de verkleuring van het oppervlak van het vlees. Gevolg: het vlees droogt uit en verliest zijn smaak en structuur.