Sushi Maken Wat Heb Je Nodig?


Sushi Maken Wat Heb Je Nodig
Wat heb ik nodig om zelf sushi te maken? – Zelf sushi maken is niet super lastig. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig namelijk: sushirijst, rijstazijn, nori vellen en natuurlijk de vulling. Dan moet je nog bedenken waar je de rol mee gaat vullen, maar daar komen we later op terug.

Voor het zelf maken van sushi heb je ook een aantal keukenbenodigdheden nodig. Een sushimatje is echt een aanrader. Hier leg je de nori bladeren en rijst op en rol je gemakkelijk op tot een mooie rol. Een scherp mes om de sushi te snijden en vershoudfolie zijn ook zeker niet te missen. Pas op dat je niet in je vingers snijdt! Om je sushi rolletjes nog lekkerder te maken kan je je sushi in wasabi en/of sojasaus dippen.

Sojasaus wordt gebruikt voor een iets hartige smaak en de wasabi om een iets pittigere touch te geven. Heb je geen zin om zelf alle sushi benodigdheden bij elkaar te halen, ga je toch liever voor gemak en ook voor minder verspilling? Onze Kookbox Sushi bevat zo goed als alle benodigdheden voor sushi maken die je nodig hebt, dan kan je meteen beginnen met rollen! Wist je dat er in onze sushibox ook een exclusief rijstdessert zit?

Waar koop je vis voor sushi?

Waar? – Vis kunt u kopen in de supermarkt, op de markt en bij viswinkels. Meestal is de vis iets minder vers bij supermarkten, u heeft daar minder keus en u moet een bepaalde verpakte hoeveelheid kopen. U kunt dus beter naar een goede viskraam op de markt gaan of naar een viswinkel.

 1. Vraag eens rond waar uw vrienden en kennissen vis kopen en of zij tevreden zijn over de viswinkel of viskraam.
 2. U kunt zelf kijken bij diverse winkels en kramen of de vis die daar wordt verkocht wel voldoende koud bewaard wordt en of de vissen die er liggen vers zijn.
 3. Dit kunt u zien door onder andere naar de ogen te kijken van de vissen, deze moeten mooi bol en helder zijn.
You might be interested:  Vanaf Welke Leeftijd Mag Een Kind Rauw Vlees?

Daarnaast moeten de kieuwen rood/roze zijn, de huid moet glanzen en de vis hoort te ruiken naar de zee. Als u twijfelt over de versheid, koop de vis dan niet. U kunt namelijk ernstig ziek worden van niet verse vis.

Kan je sushi na 1 dag nog eten?

Kan je sushi van Sushipoint in de koelkast bewaren? – Als gemeld is de beste temperatuur om sushi te eten, de kamertemperatuur. Sushi in de koelkast zetten is dus geen goed idee. De smaken verliezen dan hun kracht en de nori (zeewier) verliest z’n stevigheid.

Wat is de beste rijst voor sushi?

Sushi Maken Wat Heb Je Nodig Basmati, lontong, jasmijnrijst. Er zijn zoveel verschillende soorten rijst! Net als bij noedels dus. Kan jij het nog volgen allemaal? Nee? Geen nood! Amazing Oriental zet voor jou de belangrijkste rijstsoorten op een rijtje. Basmatirijst Basmatirijst is een langkorrelige rijstsoort en komt oorspronkelijk uit het noorden van India.

Deze rijst zie je ook veel in de keuken van Pakistan en Bangladesh. Basmati is afgeleid van het woord ‘vasmati’ wat in het Sanskriet letterlijk ‘geurig’ betekent. Deze rijst smaakt heerlijk bij Indiase gerechten zoals kip tikka masala, Bekijk onze basmatirijst, Breukrijst Tijdens het oogsten, vervoeren en verwerken van rijst, breekt een deel van de korrels vanzelf af.

JE EIGEN SUSHI MAKEN | Koken met Nochtli & Jeremy

Deze gebroken rijst wordt gescheiden en apart verkocht. Het voordeel van deze rijst is dat het gemakkelijk vocht en smaken opneemt. Het is sneller gaar dan andere rijstsoorten en leent zich uitstekend voor rijstepap en desserts, Bekijk onze breukrijst,

 • Leefrijst (Ketan) Kleefrijst neemt minder water op dan andere rijstsoorten.
 • Na het koken wordt het lekker plakkerig door het hoge percentage zetmeel in de rijst.
 • Hierdoor leent het zich uitstekend voor desserts zoals rijstpudding,
 • Leefrijst wordt veel gebruikt in de Thaise en Indonesische keuken.
 • Bekijk onze kleefrijst,
You might be interested:  Waarom Mag Je Rijst Niet Opwarmen?

Langgraanrijst Langgraanrijst is vaak tussen 7 en 9 milimeter lang. Het plakt niet en heeft een stevige structuur. Deze rijst wordt het vaakst gebruikt in hoofdgerechten, salades en bijgerechten. Populaire varianten hiervan zijn basmatirijst en pandanrijst.

Bekijk onze langgraanrijst, Lontongrijst Lontong is Indonesische kleefrijst en wordt in Nederland verkocht in transparante zakjes. De rijst in de zakjes zwelt op tijdens het koken in ruim water. De ontstane rijstkussentjes worden, nadat het is afgekoeld, in plakjes of blokjes gesneden. Je kunt lontong koud, maar ook opgewarmd eten.

Bekijk onze lontongrijst, Pandanrijst Pandanrijst, ofwel jasmijnrijst, heeft een langere korrel en komt uit Thailand. Het is een witte rijst die gekookt is met aromatische pandanbladeren. De rijst staat bekend om zijn nootachtige geur en smaak. Pandanrijst wordt vaak gebruikt in de Chinese, Indonesische en Thaise keuken.

 • Het smaakt perfect bij een groene of rode curry,
 • Bekijk onze pandanrijst,
 • Sushirijst Sushirijst, ofwel Japanse rijst, heeft een wat kortere, meer ronde gepolijste korrel.
 • Deze rijstsoort wordt ook wel kleefrijst genoemd, omdat ze zo plakkerig wordt na het koken.
 • Daarom is deze rijst bijzonder geschikt voor het maken van sushi.

Bekijk onze sushirijst, Gerelateerde artikelen:

3 manieren om rijst te koken. Lees verder. Alles over noedels. Lees verder.

Hoe doe je wasabi op sushi?

Bij SushiPoint krijgen we de vraag maar al te vaak: hoe eet je sushi of hoe kan je het beste sushi eten? Om de belangrijkste vraag maar direct te beantwoorden: sushi kun je zowel met stokjes als met je handen eten. In Japan is het zelfs heel normaal om de sushi te dippen in sojasaus of wasabi en deze vervolgens in een keer in de mond te stoppen.