Hoe Lang Is Vlees Houdbaar Na Ontdooien?


Hoe Lang Is Vlees Houdbaar Na Ontdooien
Ontdooid vlees bewaren – Hoe lang mag je ontdooid vlees dan bewaren? Eens het vlees ontdooid is, kan je het niet eeuwig in de koelkast bewaren, natuurlijk. Bereid vlees blijft drie tot vier dagen goed in de koelkast. Open verpakkingen runds- en varkensvlees kan je slechts twee dagen bewaren, en rauw gemalen vlees (vb. gehakt, hamburgers,) kan je maar één dag bewaren in de koelkast. Hoe Lang Is Vlees Houdbaar Na Ontdooien

Hoelang kun je vlees uit de vriezer in de koelkast bewaren?

Ontdooid vlees bewaren – Hoe lang mag je ontdooid vlees dan bewaren? Eens het vlees ontdooid is, kan je het niet eeuwig in de koelkast bewaren, natuurlijk. Bereid vlees blijft drie tot vier dagen goed in de koelkast. Open verpakkingen runds- en varkensvlees kan je slechts twee dagen bewaren, en rauw gemalen vlees (vb. gehakt, hamburgers,) kan je maar één dag bewaren in de koelkast. Hoe Lang Is Vlees Houdbaar Na Ontdooien

Kan ontdooid vlees terug in de vriezer?

Vlees opnieuw invriezen en ontdooien kan geen kwaad, mits het op de juiste wijze wordt gedaan en het product goed wordt bereid. Het kan wel zo zijn dat door vochtverlies of kristalvorming de smaak en kwaliteit iets achteruit gaan.

Hoe snel bederft rauw vlees?

Houdbaarheid van vlees –

Gezouten vleeswaren zoals bacon, ontbijtspek en rookvlees kun je ongeveer een week in de koeling bewaren. In de vriezer gaan ze 1 tot maximaal 3 maanden mee qua houdbaarheid. Gekookte vleeswaren zoals boterhamworst, gebraden gehakt en leverworst (maar ook casselerrib, ham en kipfilet) blijven 4 dagen goed na openen. In de vriezer kun je ze 3 maanden bewaren. Fricandeau en rosbief kun je beter binnen 2 dagen na openen consumeren. Deze vleeswaren blijven ook 3 maanden lang goed in de vriezer. Pas op met Filet Americain : dit kun je (zonder houdbaarheidsdatum) het beste op dezelfde dag nog opmaken. Het is sowieso niet geschikt om in te vriezen. Rauw vlees zoals kip, rundvlees, varkensvlees en gemalen vlees is na openen nog 2 dagen houdbaar in de koeling. Rauwe kip kun je tot 9 maanden in de vriezer bewaren, rundvlees maar liefst 6-12 maanden en varkensvlees circa 4 maanden. Gemalen vlees zoals gehakt, hamburgers en slavinken gaan in de vriezer 2-3 maanden mee. Restjes vlees die overblijven van de barbecue kun je beter niet bewaren en niet invriezen. Dit vlees heeft vaak te lang buiten de koeling gelegen en verliest daarmee de houdbaarheid.

You might be interested:  Wat Is De Beste Rijst Voor Paella?

Kun je kip 1 dag over datum nog eten?

Zintuigen gebruiken – Bij producten met een ‘ten minste houdbaar tot’-datum kun je vaak je zintuigen gebruiken. Ziet het product er nog goed uit? Heeft het geen klonten, schimmel of rotte plekken? Als dat wel zo is, gooi het dan weg. Ruikt het nog goed? Is de geur heel muf of overheersend, eet het dan niet.

Voor verse vis, vlees en kipfilet geldt: dezelfde dag na openen opeten. Vleeswaren zoals ham en worst zijn nog 4 dagen na opening houdbaar in de koelkast. Voorverpakte gesneden groente: maximaal een dag na opening Gerookte zalm: 2 dagen na opening Melk: 3 tot 5 dagen na opening Sinaasappelsap: 3 tot 7 dagen na opening

In de online Bewaarwijzer kun je opzoeken hoe lang je een product kunt bewaren en krijg je handige tips.

Hoe lang kun je iets uit de vriezer bewaren?

Hoe Lang Is Vlees Houdbaar Na Ontdooien Invriezen en houdbaarheid vlees Wanneer je jouw vlees gaat invriezen, wil je er natuurlijk voor zorgen dat de kwaliteit van het vlees wordt behouden. Om de kwaliteit van het vlees te behouden moet je ervoor zorgen dat het invriezen snel gebeurt. Doe je dat niet, dan heb je de kans dat er ijskristallen in het vlees ontstaan.

 1. Het negatieve gevolg van deze ijskristallen is dat het de celwand van het vlees beschadigd.
 2. Dit heeft vervolgens een nadelige invloed op de kwaliteit van het vlees.
 3. Erg zonde dus, want het hoeft niet zo te zijn! Daarom hieronder een opsomming van tips voor geen kwaliteitsverlies met invriezen.
 4. Verpak het vlees vacuüm 
 Het luchtdicht verpakken van vlees werkt voordelig voor zowel het kwaliteitsbehoud tijdens invriezen als de houdbaarheid van het vlees.

Een luchtarme omgeving zorgt ervoor dat zuurstof geen invloed meer heeft op het vlees. Leg het achterin de vriezer 
 Achter in de vriezer is de temperatuur het laagst. Om thuis zo goed mogelijk vlees in te vriezen is het belangrijk om jouw vleeswaren op deze plek op te bergen.

 • Leg het vlees niet op elkaar 
 Als je het vlees op elkaar legt wordt het een groot geheel.
 • Hier kan nauwelijks tot geen (koude) lucht tussen komen, waardoor het vlees er veel langer over doet om volledig ingevroren te zijn.
 • Zorg voor genoeg ruimte rond elk vleesdeel 
 Ook dit heeft te maken met de koude luchttoevoer.
You might be interested:  Hoe Moet Je Sushi Stokjes Vasthouden?

Wanneer alles te dicht op elkaar ligt, kan het vlees niet goed invriezen. Hierdoor krijg je helaas te maken krijgt met kwaliteitsverlies. Let op: dit geldt alleen voor het invriezen van nog niet ingevroren vlees. Het door ons professioneel ingevroren vlees kunt u gewoon in de vriezer leggen zoals u dit wilt.

 1. Professioneel invriezen: hoe vriezen wij bij haKOEna in? Bij haKOEna zorgen wij ervoor dat het vlees op een professionele manier wordt ingevroren zodat u er optimaal van kunt genieten! Benieuwd naar hoe wij dit doen? Lees dan vooral verder.
 2. Het proces begint bij het vacuüm verpakken van het vlees.
 3. Op deze manier zorgen wij ervoor dat het vlees zich in een luchtarme omgeving bevindt.

Vervolgens leggen we het vacuümverpakte vlees in kratjes in onze professionele vriezer. Door het vlees in kratjes op te bergen kan de lucht in de vriezer goed blijven circuleren. In deze vriezer vindt daarnaast een constante toevoer van koude lucht (-20 ℃) plaats.

 • Dit zorgt ervoor dat het vlees binnen 4 á 5 uur volledig bevroren is op een professionele wijze.
 • Tot slot blijf het vlees hier bewaard tot het naar jou thuis wordt vervoerd! Houdbaarheid van bevroren vlees De vraag “Hoe lang kun je bevroren vlees bewaren?” is geen onbekende vraag voor ons.
 • Dit omdat wij ons vlees professioneel ingevroren bij jou thuis afleveren en mensen zich dit vaker afvragen.

Logisch ook, want normaliter koop je vlees niet ingevroren wanneer je naar een doorgaans supermarkt gaat. Maar hoe lang kun je vlees nu bevroren bewaren? Dit hangt van meerdere factoren af. Ten eerste natuurlijk de kwaliteit van het vlees en de manier van verpakken.

 • Zoals eerder al vernoemt, kun je vlees het beste vacuüm, en dus luchtdicht, verpakken.
 • Iets wat in een supermarkt vrijwel niet voorkomt Maar ook de conditie waaronder het vlees is ingevroren en bewaard, bepaalt de houdbaarheid van het vlees (zie bovenstaande opsomming).
 • Ook is het belangrijk hoe je het vlees thuis behandelt.

Leg je het meteen in de diepvries en hoe ontdooi je het. Bacteriën in winterslaap Wat verklaart nu dat ingevroren vlees langer houdbaar is dan niet ingevroren vlees? Zodra het vlees is ingevroren, komen de bacteriën in een soort winterslaap. Pas nadat het vlees is ontdooid, vermeerderen deze zich weer.

 • In de vriezer kunnen dus geen bacteriën groeien, zolang de temperatuur -18℃ blijft.
 • Je kunt vrijwel zeggen dat je vlees oneindig lang kunt bewaren in de diepvries.
 • Dit is dan ook hetgeen de NVWA veronderstelt.
 • Maar zoals eerder vermeld is dit afhankelijk van de condities waarin het vlees worden ingevroren en bewaard.
You might be interested:  Hoe Lang Is Rijst Houdbaar In De Koelkast?

Over het invriezen van haKOEna vlees hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken, wat dat betreft is het vlees jarenlang houdbaar. Maar een diepvries die jij thuis hebt geen professionele diepvries is en dit de plek is waar het vlees vervolgens wordt bewaard, hebben wij richtlijnen opgesteld voor de houdbaarheid van ons vlees.

Mocht deze tijd verstreken zijn, hoeft u het vlees echt niet weg te gooien! Door te kijken, ruiken en voelen kom je er al snel achter dat het vlees hoogstwaarschijnlijk nog goed is. En vergeet niet, vroeger bestonden er geen houdbaarheidsdata Onderstaand zie je twee tabellen waarin een onderscheidt wordt gemaakt tussen zelf ingevroren vlees en ons haKOEna professioneel ingevroren vlees.

Bewaartijd van zelf ingevroren vlees:

Soort vlees Bewaartijd ingevroren
Rundvlees ca.6-9 maanden
Kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees ca.3-6 maanden
Gehakt ca.2-4 maanden
Bereid vlees ca.2-3 maanden

Professioneel ingevroren en bezorgd:

Soort vlees Bewaartijd ingevroren
Rundvlees ca.24 maanden
Gehakt ca.12 maanden

Vlees ontdooien 
 Om de kwaliteit van het vlees te behouden moet het invriezen van vlees snel gebeuren. In tegenstelling tot invriezen, gaat het ontdooien van vlees juist het beste wanneer het langzaam, en dus eigenlijk van zichzelf, gebeurt. Voor het ontdooien van vlees kun je het vlees het beste een dag voor je het wilt bereiden van de diepvries naar de koelkast verplaatsen.

 1. Ben je vergeten om het vlees tijdig uit de diepvries te halen? Dit is geen enkel probleem, maar ontdooi het vlees zeker niet in de magnetron! De buitenkant zal dan namelijk garen terwijl het binnenin nog bevroren blijft.
 2. Hierdoor wordt het vlees erg taai.
 3. Wel kun je het vlees in haar verpakking in een bakje met lauw stromend water leggen.

Op deze manier is het vlees vaak al binnen een half uurtje ontdooid en behoudt het ook nog eens de kwaliteit!