Welke Rijst Kun Je Gebruiken Voor Sushi?


Welke Rijst Kun Je Gebruiken Voor Sushi
Welke rijst is geschikt voor sushi? – Japanse rijst, ook wel Japonica- rijst genoemd, is een van de beste rijstsoorten die je aan je sushi -recept kunt toevoegen. Het bevat gewone rijst en kleefrijst, en beide soorten zijn kortkorrelig. Gewone Japanse rijst, ook wel bekend als uruchimai, wordt in bijna alle Japanse kookrecepten gebruikt.

Welke rijst in plaats van sushirijst?

Bruine rijst – En het moet gezegd worden: sushi met bruine rijst is misschien even wennen, maar evengoed zeer smakelijk. Bovendien zit je er langer vol van, wat het toch een stukje gezonder maakt dan witte rijst. Fijn als je even rustig aan wil doen, maar je geliefde sushi toch niet kunt missen.

Is sushi rijst anders dan normale rijst?

Wat is sushirijst precies? Lees het hier | SushiPoint De oorspronkelijke Sushirijst is rijst die afkomstig is uit Japan. Het belangrijkste verschil tussen sushirijst met de rijst die we dagelijks eten is dat de korrel van sushirijst korter, ronder en dikker is en van nature veel zetmeel bevat waardoor deze na het koken veel beter aan elkaar blijft plakken.

Kun je met normale rijst sushi maken?

Veelgestelde vragen over dit onderwerp – Welke rijst is plakrijst? De beste plakrijst maak je met rijstsoorten die niet droogkoken. Meestal zijn dat soorten met een korte, ronde korrel. Je kunt hierbij denken aan risottorijst en paellarijst. Blijven die toch iets te vochtig voor je? Afhankelijk van je gerecht kun je dan het best sushi- of pandanrijst gebruiken.

Die zijn goed voor respectievelijk poké bowls en curry’s! Hoe moet je plakkerige rijst maken? Met rijst voor paella, risotto of sushi maak je bijna vanzelf als plakkerige rijst. Maar ook met andere soorten kun je sticky rice maken. Dat doe je door de rijst vooraf niet te wassen en vervolgens wat bloem door het kookwater te mengen.

Ook restjes rijst warm je op met bloemwater. Op die manier zorg je voor extra zetmelen die de rijst plakkerig maken! En hoe moet je plakkerige rijst droog maken? Is je rijst plakkerig en wil je ‘m juist wat droger hebben? Laat de rijst na het koken dan goed uitlekken in een zeef of vergiet en spoel af met koud water terwijl je de korrels los maakt met je vingers.

  1. Eventueel kun je het daarna nog even opbakken in een pan om er zeker van te zijn dat al het vocht verdwenen is! Wat is een lekker recept voor sticky rice en mango? Sticky rice en mango zijn een hemelse combinatie.
  2. En je kunt er meer kanten mee op dan je denkt.
  3. Maak bijvoorbeeld een spicy tuna poké bowl met frisse mangoblokjes.

Combineer het fruit met reepjes biefstuk, sugarsnaps en pandanrijst. Of maak een zachte kokosrijst met mango en limoen als toetje. Stuk voor stuk lekkere recepten!

Hoe maak je sushi rijst plakkerig?

Sushi. Foto: Eigen Archief. Rijst is één van de meest verspilde producten in de Nederlandse keukens! Je zal het niet zeggen, maar het is echt waar. De reden hiervan is omdat veel Nederlanders moeite hebben om in te schatten hoeveel rijst je überhaupt nodig hebt (dit verschilt per persoon en schommelt tussen de 70g en 90g).

Daarnaast is het zo dat 50% van al onze kliekjes die wij bewaren uiteindelijk alsnog weggooien. Dus kook je teveel rijst en bewaar je deze? Dan gooit de gemiddelde Nederlander alsnog 50% weg. Zonde, vooral als je met een heel simpel trucje hier sushi rijst van kan maken! Lees hier wat je nog meer met een kliekje rijst kunt maken,

Sushi rijst van je kliekjes * ondertiteling aan te zetten door op het knopje te drukken dat naast het knopje van de kwaliteit staat Benodigdheden: – oude leftover rijst – een bakje bloem – water How to? Een kind kan de was doen, dit recept is namelijk enorm simpel.

  1. Leftover rijst droogt vaak uit wanneer je deze in de koelkast bewaard.
  2. Hierdoor wordt de rijst niet meer plakkerig en (in mijn beleving) is deze niet meer zo lekker.
  3. Met een simpel en snel trucje krijg je de rijst zo weer plakkerig.
  4. Rijst gaat namelijk plakken door rijstzetmeel.
  5. Deze komt vrij tijdens het kookproces.

Doordat je rijst afgiet, verlies je dit zetmeel (want dat zit in het kookvocht). Wil je de rijst weer plakkerig krijgen dan moet je er dus voor zorgen dat je weer zetmeel aan het kookproces toevoegd. Dit doe je door in een pan met water bloem toe te voegen en dit even goed te kloppen.

Doe je rijst in het water en laat dit even in koken totdat je een papje krijgt. Blijf goed roeren want het plakt snel aan de bodem. Giet de rijst af na een tijdje koken en modeleer met de rijst vormpjes naar wens. In mijn geval kleine voetballetjes, want ja. We zijn een ronde verder op het WK voetbal én worden gewoon wereldkampioen! Een serveertip is om een beetje zalm op de rijst te leggen! Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL.

Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Welke rijst plakt het best?

Home Blog Campagnes Van Pandan tot Basmati: de verschillende soorten rijst Campagnes 29 November 2021 Ontdek meer over verschillende rijstkorrels voor jouw perfecte gerecht. Krijg jij in de supermarkt keuzestress door alle verschillende rijstsoorten die er te kiezen zijn? En vind je de kooktijd van rijst soms een raadsel, want waarom verschilt deze zo vaak? Lees in dit artikel meer over de verschillende soorten rijst en hoe je deze perfect kookt.

Van lang tot kort In het rijstlandschap is veel te vinden: van Pandan rijst tot zilvervliesrijst en van Basmati rijst tot risottorijst. Het verschil zit hem in het aroma maar ook in de lengte van de korrel. Zilvervlies, Pandan en Basmati zijn voorbeelden van rijstsoorten met een lange korrel. Risottorijst en dessertrijst hebben een wat kortere, rondere korrel.

You might be interested:  Hoe Lang Moet Een Ei Koken Voor Hardgekookt?

Deze soorten worden na het koken wat plakkerig door het hoge gehalte zetmeel in de rijst. Hierdoor kun je met een korte korrel dus hele lekkere toetjes maken, zoals rijstpudding. Pandan vs. Basmati Pandan en Basmati rijst worden in Nederland veel gegeten.

  1. De rijstsoorten hebben beide een lange korrel, maar toch verschillen ze van elkaar! Sterker nog: wist je dat Pandan eigenlijk geen echte rijstsoort is? Pandan heeft het aroma van pandanbladeren, dat lijkt op de nootachtige smaak van Jasmijn rijst.
  2. Basmati heeft in vergelijking met Pandan een nog langere korrel en kookt nog droger.

Het heeft een lichte, luchtige textuur wat een heerlijk mondgevoel geeft. In combinatie met het heerlijke subtiele aroma maakt dit Basmati rijst ideaal voor gerechten zoals curry, pilav en rijstsalades. De perfecte kooktijd Rijst heeft vaak verschillende kooktijden.

  1. Sommige rijstmerken mixen namelijk verschillende rijstsoorten, waardoor elke keer een andere mix van granen ontstaat waar telkens een andere kooktijd bij hoort.
  2. Daarnaast wordt reguliere rijst vaak plakkerig bij het koken omdat er gebroken korrels tussen zitten.
  3. Bij rijst van hoge kwaliteit, zoals die van Tilda, is dit beide niet het geval.

Wij filteren onze rijst zodat er enkel Basmati rijst in zit en geen gebroken rijstkorrels. Hierdoor heeft onze rijst altijd dezelfde kooktijd. Voor het allerbeste kookresultaat spoel je de rijst goed af en kook de rijst volgens de absorption method van Tilda.

Kan ik met risotto rijst sushi maken?

Ik zag ze op verschillende (food)blogs voorbij komen: sushi bowls. Voor mij als sushiliefhebber zag dat eruit als heaven in a bowl, Iets wat ik absoluut een keer moest proberen! Dat deed ik afgelopen zaterdag. Ik bracht een heerlijke middag door met mijn BFF (een koffie in de zon en goddelijke massage ) en ging erna vol goede moed met de sushi bowl aan de slag.

Het kan op allerlei manieren, met verschillende soorten rijst en ingrediënten die je zelf lekker vindt, dus ik heb maar gewoon een paar recepten samengevoegd tot mijn favoriet. Hierbij in ieder geval Brouwertje’s variant! Bijna net zo lekker als echte sushi, maar dan veel minder werk. Sushi bowl (voor 1 persoon) 75 gram risottorijst (het kan ook met sushirijst (duh!), witte rijst of pandanrijst, maar risottorijst is voor mij het makkelijkst, dat heb ik altijd wel in huis) stuk zalmfilet (alternatief: krabsticks of tonijn – of laat de vis helemaal weg) 1 avocado komkommer 2 norivellen sesamzaadjes sojasaus Yofresh (of andere mayonaise) Zo maak je het Kook de risottorijst zoals je dat met gewone rijst zou doen, gewoon in water dus.

Als ie gaar is (even proeven), spoel je het af met koud water. Meng er een klein beetje Yofresh doorheen, zodat de rijst nog iets plakkeriger wordt. Ontdoe de zalm van z’n vel en snij ‘m in kleine stukjes of reepjes. Snij ook de komkommer en avocado. Meng de zalm, avocado en komkommer door de rijst.

Welke rijst voor sushi Albert Heijn?

Perfecte rijst om sushi en andere oriëntaalse gerechten te maken. De hoge kwaliteit Japonica rijst met kleine korrel is plakkeriger en zoeter van smaak dan bijvoorbeeld basmati rijst. Zelf toevoegen: nori (zeewier), rijstazijn, verse groenten en/of vis.

Kan je sushi rijst maken zonder rijstazijn?

Poké bowl met zalm Inmiddels hebben jullie er waarschijnlijk allemaal wel van gehoord, de poké bowl. Het is namelijk helemaal hot en een ware trend. Als echte sushi-liefhebber mag een poké bowl natuurlijk niet achterblijven op het menu. Het liefst eet ik elke dag sushi maar helaas is het best wel veel werk. De poké bowl is een goed alternatief en staat binnen een handomdraai op tafel. Bij sushi denk je natuurlijk aan Japan. De poké bowl is echter een traditioneel Hawaïaans gerecht, geserveerd in een kommetje. Deze versie heeft echter wel een aantal toevoegingen waardoor het niet meer zo traditioneel is. Bijvoorbeeld de nori vellen die ook gebruikt worden bij het maken van sushi. Hou je niet van zalm? Geen probleem! Je kunt er écht alles in doen, maak vooral je eigen creatie. Vervang de zalm bijvoorbeeld voor tonijn of kip. Ingrediënten voor 2 personen 250 gram verse zalmfilet 1 avocado 225 gram sushi rijst 150 gram Edamame bonen 1/3 komkommer 3 stengels bosui 1 tl zwarte/witte sesamzaadjes (een van beide is ook prima) Half nori vel Sojasaus Real Tasty Garlic Sriracha Mayonaise –> Om de sushi rijst perfect te maken 3 el rijstazijn 2 tl suiker 1 tl zout Bovenstaande is om de sushi rijst de smaak te geven die het hoort te hebben. Ik kan me alleen goed voorstellen dat niet iedereen rijstazijn in huis heeft. Geen probleem, zonder die laatste 3 ingrediënten smaakt de rijst ook prima! Het goed koken van de sushi rijst kost de meeste tijd, de rest heb je zo gedaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen ‘normale’ rijst te nemen. Dit kost minder tijd maar is ook minder lekker ;-). In heb begin kookte ik de rijst alleen, nu voer ik alle handelingen uit zoals onderstaand besproken.

Als je het alleen kookt is het ook prima te eten, goed genoeg voor als je haast hebt. Dan heb je alleen de sushi rijst nodig en niet de rijstazijn etc. Toch gaat mijn voorkeur wel uit naar de manier zoals het hoort! Als vuistregel gebruik ik dit: per 1 kopje sushi rijst gebruik je 1,5 kopje water. Ik heb wat grotere kopjes en 1 kopje staat bij mij gelijk aan ongeveer 225 gram ongekookte sushi rijst.

Precies genoeg voor 2 personen. Lees wel even verder dan alleen de stappen voor het rijst koken. Tijdens het koken van de rijst kun je namelijk de andere ingrediënten al klaarmaken! Stap 1: was de sushirijst Het is belangrijk om de sushirijst voor het koken eerst te wassen.

Spoel de korrels goed af met koud water en blijf de rijstkorrels omschudden. Was de rijst net zo vaak totdat het water wat eronderuit komt helder is. Laat de rijst na het wassen 5 tot 10 minuten uitlekken. Stap 2: kook de rijst Doe de rijst in de pan en voeg het water toe. Doe het deksel op de pan, breng de sushirijst aan de kook en laat het op hoog vuur 2 minuten koken.

Zet daarna het vuur middelhoog en kook 5 minuten door. Zet het vuur laag en kook tot slot nog eens 8 minuten. Neem de deksel van de pan, leg een schone theedoek op de pan en doe de deksel er weer op. Laat de rijst 15 minuten rusten, uiteraard met het vuur uit.

Stap 3: de sushiazijn bereiden (optioneel) Dit is een optionele stap om de sushi rijst helemaal af te maken, het geeft net dat beetje extra smaak. Verwarm in een steelpannetje 3 el rijstazijn samen met 2 tl suiker en 1 tl zout. Blijf roeren totdat de suiker en zout zijn opgelost. Let op dat je het vuur niet te hoog zet want dan gaat de suiker karameliseren en brand het geheel aan.

Schep de rijst met in een houten of glazen kom/schaal. NIET in een ijzeren want dat gaat in de smaak van de sushi rijst zitten. Sprenkel de rijstazijn erover en schep de rijst om. Stap 4: de sushi rijst afkoelen De sushirijst moet op kamertemperatuur zijn bij consumptie. Tussen het rijst koken door, bijvoorbeeld tijdens het rusten, kunnen de ‘toppings’ gesneden en bereid worden. Dit is echt zó gedaan en eigenlijk het minste werk van allemaal. Snij de zalm, komkommer en avocado in blokjes. Haal de Edamame bonen uit het blikje en laat eventueel uitlekken.

You might be interested:  Welk Vlees Mag Een Moslim Niet Eten?

Snij of knip de bosui in kleine ringetjes. Verdeel de sushi rijst gelijkmatig over 2 kommen. Verdeel de zalm, komkommer en avocado over de bowl. Knip of scheur je een half norivel in kleine stukjes en strooi over de bowl. Tip: maak de nori lekker knapperig door het vel even door het vuur van het fornuis te halen.

Heb je een inductieplaat? Bak hem dan even kort in een pan. Tot slot strooi je ook de sesamzaadjes en de bosui over de sushi bowl. En dan nu het secret ingrediënt, de Real Tasty Garlic Sriracha Mayonaise. OMG, wat is dit een aanrader!! Ik heb al best vaak een sushi bowl op maar dit was de eerste met deze mayo.

  • En wow, wat was het lekker! De mayo geeft echt een extra smaak aan de sushibowl! Op de foto’s zie je deze mayo niet want helaas had ik geen spuitflesje in huis.
  • En een paar klodders eroverheen ziet er ook niet echt leuk uit op de foto! Het mooiste zou zijn als je de mayo er mooi overheen spuit! Maar zo was het ook gewoon lekker hoor 😉 En natuurlijk serveer je de sushi bowl met sojasaus, heel veel sojasaus! Wij gebruiken zoveel sojasaus als we sushi eten, niet normaal.

Love it! Dit is echt een van onze favoriete maaltijden! Er wordt hier thuis dan ook vaak gespeeld met andere ingrediënten. De volgende keer komt er dus zeker een andere variant online. Laat me weten wat jullie ervan vonden, ik ben benieuwd., Kieks Kookt Hi daar, Kiki hier. Welkom op mijn foodblog. Hier deel ik mijn liefde voor eten met jullie ondanks mijn lactose intolerantie, Dit in de vorm van mijn eigen lactosevrije kookkunsten inclusief bijbehorende recepten én natuurlijk met hotspots! HONGER! Liefs, Kiki Geen afbeeldingen van Instagram gevonden. : Poké bowl met zalm

Hoeveel rijst voor 1 sushi roll?

Zelf sushirijst maken: –

  1. Bepaal de juiste hoeveelheid sushirijst voor jouw gerecht: als je 400 g sushirijst neemt, houd je na het koken ongeveer 900 g gekookte rijst (dat is genoeg voor 3-4 sushirollen).
  2. Strooi de rijst in een fijnmazige zeef en hang de zeef in een kom. Zet de kom onder de koude kraan en was de rijst met de handen. Door het afgespoelde zetmeel wordt het water melkachtig. Was de rijst in totaal zeven keer één minuut in vers water, waarbij je de korrels tussen je vingers en handpalmen door laat lopen, onder zachte druk.
  3. Haal de zeef met de rijst uit het water. Laat de rijst uitdruipen alvorens je hem laat zwellen – nooit in het water, maar altijd – met het aanhangende vocht – aan de lucht.
  4. Doe de rijst met 550 ml water (op 400 g sushirijst) in een pan. Zet het deksel erop en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst zachtjes door tot al het water is opgenomen. Dat duurt ca.15 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de rijst ca.15 minuten rusten met het deksel op de pan.
  5. Meng ondertussen de rijstazijn, de suiker en het zout. Roer tot de suiker en het zout is opgelost. Besprenkel de afgekoelde rijst met het mengsel. De sushirijst is nu klaar voor gebruik.

Dit recept voor sushirijst komt uit het boek Mijn Japanse keuken,

Kun je normale azijn gebruiken voor sushi rijst?

Voor 2-3 personen Awase-zu (azijnmengsel): 3 dessertlepels suiker (30ml) 1 dessertlepel zout (10ml) 5 dessertlepel rijstazijn (50ml) 1 dessertlepel mirin (10ml) (optioneel) NB. Vervang de dessertlepel (10ml) door een eetlepel (15ml) en je hebt de hoeveelheid voor 450gr rijst.

  1. Er is ook kant-en-klare awase-zu (sushi-azijn) te koop, in een fles of in poedervorm,
  2. Voorbereiding Was de rijst een aantal keren tot het water redelijk helder blijft.
  3. Laat de rijst in een zeef 30 minuten tot een uur uitlekken.
  4. Verwarm het azijnmengsel in een klein pannetje (of magnetron) en roer tot alle kristallen opgelost zijn.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bereiding Doe de uitgelekte rijst in een pan met dikke bodem en voeg het water toe. De algemene regel “1½ kopje water op 1 kopje (droge) rijst” werkt hier prima, of volg de instructie op de verpakking. Heb je oude rijst, laat het dan eerst zo een uurtje weken.

Deksel op de pan, breng aan de kook, 5 minuten koken. Zet na die 5 minuten het vuur zo laag mogelijk, de pan liefst op een sudderplaatje en laat in ±15 minuten zachtjes droog koken. Haal dan van het vuur, deksel eraf, schone theedoek erover en nog 15 minuten laten staan. NB. Rijstkoker werkt ook prima, haal dan wel de binnenpan uit het apparaat als je het voor die laatste 15 minuten wegzet.

Dan de rijst in een brede, lage (houten) kom storten. Schep met een natgemaakte spatel de rijst voorzichtig los en voeg ondertussen druppelsgewijs het azijnmengsel toe. De rijst mag niet te vochtig worden, het azijnmengsel hoeft niet perse op. Het beste is om tijdens dit proces met een waaier of ventilator koele lucht naar de rijst te waaien. Hoe heet het? Rijstazijn, rijstwijnazijn, heldere rijstazijn, witte rijstazijn, Chinese azijn, micu (米醋), Japanse azijn. Wat is het? Rijstazijn is een milde azijnsoort, gemaakt van gefermenteerde kleefrijst en water. Zoals op de foto te zien soms geheel kleurloos, soms een heel lichtgeel.

Dat ligt aan de rijst die gebruikt is (gepolijst of ongepolijst) of wellicht aan de toevoegingen. In Japanse rijstazijnen zit vaak ook tarwe of sake. Hoe te gebruiken? Te gebruiken zoals men gewone azijn gebruikt. De smaak is redelijk vergelijkbaar met witte wijnazijn. Je zou het een met het andere kunnen vervangen.

Dit is ook de azijn die (samen met suiker, zout en mirin ) door sushirijst gaat. Rijstazijn is gewoon buiten de koelkast praktisch onbeperkt houdbaar. Tips, weetjes & recepten

You might be interested:  Parboiled Rijst Wat Is Het Verschil?

Klik hier voor een overzicht: de soorten azijn op een rijtje Stap-voor-stap recept om: zelf sushirijst te maken Verhouding voor awase-zu (sushi-azijnmengsel) : 5 el azijn op 3 el suiker, 1 el zout en eventueel 1 el mirin, Klik hier voor: alle sushi benodigdheden op een rijtje,

Wat is er te koop en welke is het lekkerst? (klik hier) Hoe heet het? Sushi azijn poeder, sushi mix, sushi poeder, powdered sushi vinegar, sushi no ko, sushi-zu, awase-zu, 壽司粉. Wat is het? Sushi azijn is niet gewoon rijstazijn, maar een mengsel van rijstazijn, zout, suiker en soms ook kombu, sake of mirin,

Kant-en-klaar in flesjes te koop, maar net zo makkelijk zelf te maken. (zie post over sushi rijst maken ) Sushi azijn in poedervorm is niet makkelijk zelf te maken. Sommigen denken dat dit poeder het geheim van restaurantkwaliteit sushi is. Ik ben daar niet van overtuigd. Hoe te gebruiken? Inhoud van het zakje voorzichtig door 4-5 kopjes gekookte sushi rijst spatelen.

Of vermengen met water en gebruiken als “gewone azijn”. Maar het leukste is het te gebruiken als “seasoning”. Zoals Nico Boreas deed in topchef en er zijn tapioca -popcorn mee op smaak bracht. Tips, weetjes & recepten

Klik hier voor een overzicht: de soorten azijn op een rijtje Klik hier voor: alle sushi benodigdheden op een rijtje,

Wat is er te koop? (klik hier)

Hoe weet je of sushi rijst klaar is?

Stap 1: de rijst wassen – Sushirijst koken begint met het goed wassen van de rijst. Dit doe je door de sushirijst in het vergiet te leggen en er koud water overheen te laten stromen. Wanneer het water wat er uit het vergiet loopt transparant is, dan is de schoon. Het is belangrijk om de rijst goed te laten uitlekken.

Wat in plaats van sushirijst?

Zelf sushi maken, ik waag mij er niet meer aan. Ik heb grote moeite om de rijst goed gerold in de norivellen te krijgen. Uren bezig geweest en het eindresultaat is om te huilen. Ben je ook zo onhandig? Maak dan eens sushi in a bowl, Tja, waarom niet? Rijst koken en alle ingrediënten snijden en klaar is je lazy sushi.

  • Het is waanzinnig lekker en ideaal als je geen zin hebt om te koken, maar wel lekker en gezond wilt eten.
  • Wat je ook kan doen is alle ingrediënten in kommetjes op tafel zetten, zodat ieder zijn eigen sushi maakt.
  • Maak zelf de keuze welke soort rijst je wilt gebruiken.
  • Tegenwoordig kun je zelf bij de supermarkt sushi rijst kopen.

Of gebruik pandan rijst want die plakt lekker of zilvervliesrijst voor de meeste voedingswaarde. Voor de dames die het gewicht in balans willen houden is quinoa ook een alternatief. Voor de rauwe vis adviseer ik je altijd om inkopen te doen bij de visboer.

Goede kwaliteit zalm & tonijn zijn niet goedkoop. Neem liever een klein goed stukje dat proef je er echt! Of kies voor surimisticks dat is ook een zeer smakelijk alternatief. Vergeet ook niet om een bakje zeewier mee te nemen. Mocht je gruwelen van rauwe vis, dan kan je ook een dunne omelet bakken. Ideaal als er ook kinderen mee-eten.

Vervolgens kun je los met allerlei soorten rauwe groenten en avocado. Maak het zo gezond als je zelf wilt, hoe meer groente des te beter. Vergeet de avocado niet, dat is een must voor mijn sushi. Smaakt eigenlijk bij zowel zalm, tonijn als surimisticks.

Om de sushi nog een extra vitamineboost te geven, doe ik er zeewier bij. Koop dit ook bij de visboer. Zeewier staat bekend om het feit van alle planten op aarde de meeste mineralen bevat. Dat zorgt dan weer voor een hele lijst gezondheidsvoordelen. Daar zal ik je dit keer niet mee vermoeien en mag je zelf opzoeken.

Geniet lekker van de sushi in a bowl. Neem er een wijntje bij, dat doe ik namelijk zelf ook. Psst, geen held met stokjes? Maak het jezelf nog makkelijker en gebruik een lepel. Ik vertel het niet verder, ok?

Is sushi rijst hetzelfde als Risottorijst?

Wat is sushirijst ? – Sushirijst is een gepolijste, witte, rondkorrelige rijstsoort die van nature veel zetmeel bevat zodat deze na het kookprocesgoed aan elkaar blijft plakken. Wist u dat sushirijst het zusje van de Spaanse paellarijst en Italiaanse risottorijst is? Sterker nog, veel sushirijst wordt in Italië verbouwd! De beste kwaliteit sushirijst heeft weinig tot geen gebroken korrels.

Kun je risotto rijst gebruiken voor sushi?

Ik zag ze op verschillende (food)blogs voorbij komen: sushi bowls. Voor mij als sushiliefhebber zag dat eruit als heaven in a bowl, Iets wat ik absoluut een keer moest proberen! Dat deed ik afgelopen zaterdag. Ik bracht een heerlijke middag door met mijn BFF (een koffie in de zon en goddelijke massage ) en ging erna vol goede moed met de sushi bowl aan de slag.

Het kan op allerlei manieren, met verschillende soorten rijst en ingrediënten die je zelf lekker vindt, dus ik heb maar gewoon een paar recepten samengevoegd tot mijn favoriet. Hierbij in ieder geval Brouwertje’s variant! Bijna net zo lekker als echte sushi, maar dan veel minder werk. Sushi bowl (voor 1 persoon) 75 gram risottorijst (het kan ook met sushirijst (duh!), witte rijst of pandanrijst, maar risottorijst is voor mij het makkelijkst, dat heb ik altijd wel in huis) stuk zalmfilet (alternatief: krabsticks of tonijn – of laat de vis helemaal weg) 1 avocado komkommer 2 norivellen sesamzaadjes sojasaus Yofresh (of andere mayonaise) Zo maak je het Kook de risottorijst zoals je dat met gewone rijst zou doen, gewoon in water dus.

Als ie gaar is (even proeven), spoel je het af met koud water. Meng er een klein beetje Yofresh doorheen, zodat de rijst nog iets plakkeriger wordt. Ontdoe de zalm van z’n vel en snij ‘m in kleine stukjes of reepjes. Snij ook de komkommer en avocado. Meng de zalm, avocado en komkommer door de rijst.