Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork?


Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork
Om BBQ pulled pork te maken, gebruik je het vlees van de nek van het varken, ook wel procureur. Voor 5 personen heb je een kilo varkensvlees nodig. Je kunt dit gerecht ook maken met schouderkarbonade.

Welk stuk vlees gebruiken voor pulled pork?

Pulled pork is in korte tijd uit de VS overgewaaid. We kennen het in Nederland nu een aantal jaren, zowel voor de BBQ als voor andere kooktechnieken en is inmiddels verkrijgbaar van de vak-slager tot en met de buurtcafetaria. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees, meestal van de nek of de (hele) schouder en soms ook van de procureur.

Hoeveel vlees per persoon pulled pork?

Wat voor vlees koop je voor pulled pork – In Amerika gebruiken ze bij voorkeur een Boston Butt. Hoewel de naam doet vermoeden dat dit stuk zich ergens aan het achtereind van een varken bevind is dit niet het geval. Een Butt was een houten vat van een bepaalde maat waar stukken vlees in werden bewaard en vervoerd.

 • En de manier van snijden van de schouder was typisch iets voor slagers uit Boston.
 • Vandaar de naam Boston Butt.
 • In Nederland kan je bij elke varkensslager aankloppen voor een varkensschouder en die snijd hem precies zoals je hem hebben wilt.
 • Traditioneel is dit met een stuk van het schouderblad er nog in maar dit is niet noodzakelijk.

Heeft de slager het schouderblad al verwijderd, moet je wel het stuk vlees wat inbinden om het geheel bij elkaar te houden zoals in ons geval. Er zijn verschillende theorieën wat betreft de hoeveelheid vet die er op het vlees moet zitten. Ten tijde van deze bereiding gingen wij er van uit dat er zo veel als mogelijk vet op het vlees moest blijven zitten.

Dat werkte deze keer ook fantastisch goed. Nu is niet elk stuk vlees hetzelfde en reageert dus elk stuk vlees anders. Wij weten nu dat intramusculair vet belangrijker is dan vet dat aan de oppervlakte zit en hebben wij ook constantere resultaten met varkensschouders en varkensnekken met minder oppervlakkig vet.

Wij kochten een varkensschouder van een dikke 3 kilo bij onze eigen slager zonder schouderblad. Een complete varkensschouder weegt ergens tussen de 4 en 6 kilo. Aangezien je ongeveer 20 tot 30% verliest door het verdampen van vocht tijdens de bereiding houd je met 3 kilo vlees nog genoeg over om 15 tot 20 mooie broodjes pulled pork te maken.

 • Je kunt ook gaan voor een stuk procureur,
 • Dit is een varkensnek.
 • Net zo lekker maar een stukje vetter.
 • Mocht je twijfels hebben over het droog worden van het vlees dan moet je gaan voor de procureur.
 • Wil je eerst met een kleiner stuk aan de gang om te proberen dan kies je ook voor varkensnek.
 • Oop een stuk van minstens 3 cm dik en volg voor een groot gedeelte de zelfde bereiding als een stuk vlees van 3 kilo.

Probeer ons recept voor mini pulled pork als je eerst eens wilt proberen of pulled pork wel wat voor je is. Koop het vlees ‘s ochtends de dag voordat je de pulled pork wilt gaan bereiden en ga direct door naar huis om het vlees in de koelkast te stoppen. Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork

Wat is een alternatief voor procureur?

Pulled beef – Pulled beef is vergelijkbaar met oer-Hollands draadjesvlees. Ook hiervoor heb je vlees nodig dat dooraderd is met vet en voldoende bindweefsel bevat, wat zorgt voor extra sappigheid. Hoewel de koe natuurlijk een ander dier is dan het varken, heb je voor pulled beef ook (een deel van) de nek of schouder nodig. Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork

Welk stuk vlees voor pulled beef?

INSTRUCTIES – Pulled beef maken is helemaal niet moeilijk. Het recept volgt eigenlijk dezelfde stappen als pulled pork. Je hebt er gewoon wat geduld voor nodig. Pulled beef maak je doorgans van de rundernek (ook wel chuck roll genoemd). Je kan het ook van de brisket (de borstlap) maken maar dat is best duur.

Haal je chuck roll uit de verpakking en leg hem in een schaal of op je snijplank en dep hem droog met wat keukenrol. Wij zijn grote fan om rundsvlees enkel met peper en zout te rubben. Dus onze rub bestaan uit één hoeveelheid grof gerookt zout en één hoeveelheid grove peper. Je er nog wat extra smaak aan toevoegen door er een halve hoeveelheid MeatPal aan toe te voegen.

Rub je chuck roll rijkelijk in met je rub. Je ziet op de foto dat we het vlees stevig in de rub hebben gelegd zo krijgen we een mooi bark. Wanneer je gaat pullen gaan alle kruiden zich in het vlees mengen en heb je meteen overal smaak. Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork

Is pulled pork draadjesvlees?

Het geheim van pulled pork is dat je soort draadjesvlees maakt van varkensschouder door het heel langzaam te garen. Het liefst boven een houtskoolvuur, dan krijg je die heerlijke rooksmaak, In die combinatie is pulled pork het lekkerst. De fabrieken garen het vlees ‘sous vide’ en dan krijg je een waterige, kleffe en smakeloze pulled pork.

Ons advies: maak het zelf, dat geeft de beste smaak! De truc is om de varkensschouder op lage temperatuur te garen. Dat wil zeggen dat je maximaal 120 graden Celsius mag meten onder de deksel. Het duurt dan ongeveer 2 uur per kilo gewicht, maar let op, het kan langer duren! Het vlees moet een kerntemperatuur bereiken van 90 graden.

Voordat je die temperatuur hebt bereikt zul je zien dat het lijkt of de kerntemperatuur helemaal niet meer stijgt! Het verschijnsel heet ‘ the stall ‘ of ‘the zone’ en daar moet je gewoon geduld voor opbrengen. Het vlees mag een laagje vet houden, dat smelt weg tijdens de bereiding.

het geeft smaak af aan het vlees. Om te beginnen plaats je de varkensschouder gerubt met een mooie pork rub, op het rooster, indirecte wijze. Laat het vlees zo maar 2 uur garen. Pak het vervolgens in aluminiumfolie en gaar door tot 80 graden in de kern. Door het in te pakken voorkom je dat je vlees uitdroogt.

Vervolgens pak je de schouder uit en smeert deze in met een mooie saus. Gaar het af tot 90 graden in de kern. Onbedekt zodat het vlees een mooie kleur krijgt, bark noemen we dat. Laat het stuk even bijkomen onder een dakje van folie en het pullen kan beginnen.

 • Neem twee vorken en trek het vlees uit elkaar, meng intussen met wat extra saus en genieten maar! De wetenschap van pulled pork is dat je door langzame garing op lage temperatuur de aanwezige collageen omzet in gelatine.
 • Daardoor verdwijnt de stugge hechting in de stuctuur en kun je het vlees zo uit elkaar trekken.

Tip: als je gasten uitnodigt om pulled pork te eten, maak dan je pulled pork een dag van tevoren. Dan loop je niet het risico dat het vlees een uur of meer langer nodig heeft dan je dacht en dat je de gasten moet laten wachten. Bereide pulled pork kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.

Hoeveel kg procureur voor pulled pork?

Hoeveel broodjes haal ik uit dit recept? – Eén van de vragen die ik heel vaak krijg is: ‘Hoeveel pulled pork moet ik maken voor een bepaalde hoeveelheid mensen?’. Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over.

Kan je pulled pork een dag van te voren maken?

Tips –

You might be interested:  Hoe Lang Blijven Afgebakken Broodjes Goed?

Pulled pork kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Of vries het in. Opwarmen doe je het beste in een afgesloten ovenschaal met een beetje appelsap op 120°C. Voor een nog mooier resultaat: maak de schouder na een uur op de barbecue vochtig met appelsap of met whiskey (of een combinatie). Tussendoor kun je ook rookhout toevoegen. De eerste 3 uur roken is genoeg. Daarna is het vlees verzadigd en neemt het geen rook meer op. Houd de kerntemperatuur van het vlees in de gaten houden met de WeGrill. Dit werkt via je telefoon en bluetooth. Vang het vocht op. Mocht de pulled pork te droog geworden zijn, dan maak je het hiermee wat vochtiger. Start je met 3 kilo vlees, dan heb voldoende pulled pork om 15 tot 20 mooie broodjes pulled pork te maken. Is de temperatuur 87°C, maar je gasten zijn er nog niet? Geen probleem. Pak de schouder weer in in aluminiumfolie, wikkel oude handdoeken eromheen en stop het geheel in een koelbox. Zo houd je het vlees urenlang op temperatuur. Dit komt ook de malsheid van de pulled pork ten goede.

Waarom pulled pork in aluminiumfolie?

Duur: voorbereiding 1 uur Bereiding: circa 12 uur (of 6-8 bij gebruik van procureur zonder been) Verwijder eventuele dikke en harde stukken vet van de varkensschouder met een mesje. Wrijf vervolgens de hele schouder in met mosterd. Houd 3 eetlepels Pig Powder BBQ rub apart en verdeel de rest gelijkmatig over de hele schouder.

 • Bereid ondertussen de BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 à 115 °C is bereikt.
 • Om die temperatuur te houden moet je de luchtschuiven van de BBQ goed afstellen of maak je gebruik van een BBQ Guru (klein computertje met een ventilator die de temperatuur van de BBQ constant houdt).

Meng voor de piggy mix de drie ingrediënten in een sprayflesje en spray de schouder na 1 uur om het uur in met Smokey’s Pig Spray om het kruidenmengsel op de buitenzijde te laten karamelliseren en uitdroging te voorkomen. Houd de temperatuur van de BBQ goed in de gaten en vul indien nodig bij met houtskool en/of briketten.

 • Rol de hele schouder na circa 6 uur (of eerder als hij al een mooie diepe mahoniekleur heeft) in aluminiumfolie en leg hem terug op de BBQ voor opnieuw 6 uur traag garen.
 • De aluminiumfolie houdt het vlees extra sappig en versnelt de bereiding.
 • Na circa 12 uur moet de kerntemperatuur 87 °C zijn.
 • Haal de schouder pas van de BBQ als hij deze temperatuur heeft: bij een lagere temperatuur valt hij niet goed genoeg uit elkaar om te kunnen pullen (het uit elkaar trekken van het vlees).

Laat de schouder een kwartier rusten op een warme plek. Haal hem uit de aluminiumfolie, verwijder het schouderblad en trek het vlees met twee vorken los in dunne draadjes. Voeg na het pullen nog 3 eetlepels Pig Powder BBQ rub toe en meng goed. De Pulled Pork is nu klaar voor verwerking in je favoriete gerecht of om direct op te eten.

Hoe lang duurt de stall pulled pork?

Bereidingsdag: – De bereiding van pulled pork kan veel tijd in beslag nemen, voor een stuk procureur van twee kilo duurt dit 7 tot 11 uur, maar bij een groter stuk vlees, bijvoorbeeld ene procureur van 3 kilo, kan het oplopen tot een bereidingstijd van 16 uur.

 1. Begin daarom altijd ruim van te voren, zodat je in ieder geval op tijd klaar bent.
 2. Het vlees blijft daarbij nog wel even warm na de bereiding, dus het is helemaal niet erg als je 2 uurtjes eerder klaar bent met de bereiding.
 3. Haal het vlees ruim op tijd uit de koeling, maar pak het nog niet uit.
 4. Meng in een ruime kom de appelsap en appelazijn.

Giet 400 milliliter van dit mengsel in je plantenspuit. Meng daarna de overgebleven eetlepel BBQ rub door de rest van de appelsap en appalazijn. Neem nu de marinade injector en gebruik het mengsel van appelsap, azijn en rub om het vlees mee te injecteren.

 1. Doe dit op meerdere plekken in het vlees.
 2. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor indirect warmte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
 3. Is de temperatuur van 120 graden bereikt? Voeg dan wat rookhout toe (ik gebruik vaak chunks appel rookhout) aan de brandende kolen.
 4. Haal daarna het vlees uit de vershoudfolie en leg het op de BBQ.

Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan nu in het vlees. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel. De procureur mag nu rustig garen tot een kerntemperatuur van 70 graden, waarbij je het ieder half uur met de plantenspuit besproeit met het mengsel van appelsap en appelazijn.

Is de temperatuur van 70 graden bereikt? Bestrijk het vlees dan rondom met de helft van de BBQ saus. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat het vlees nog 1,5 uur door garen. Na 1,5 uur mag het vlees tijdelijk van de BBQ. Pak het strak in, in aluminiumfolie en leg het daarna weer terug op de BBQ. Gaar het vlees nu door tot een kerntemperatuur van 88 graden en begin vanaf daar met voelen of het vlees goed is.

Omdat het vlees is ingepakt, doe je dat het gemakkelijkst met een satéprikker. Steek deze af en toe in het vlees, tot het vlees boterzacht aanvoelt. De prikker gaat dan zonder moeite door het vlees heen. Zoals gezegd kan dit al bij een kerntemperatuur van 88 graden het geval zijn, maar kan het ook langer duren.

Soms gaar je pulled pork zelfs door tot een kerntemperatuur van 95 of 96 graden. Is het vlees gaar? Haal het dan van de BBQ en leg het in een grote schaal. Pak het vlees nu voorzichtig uit en vang alle sappen op. Pak het vlees nu weer strak in, in aluminiumfolie en laat het nu een uur rusten. Denk niet dat je dat rusten kunt overslaan, want ten eerste is het vlees veel te heet om gelijk te pullen en ten tweede zorgt het rusten er voor dat de sappen zich wat meer over het vlees verdelen en je dus een sappiger resultaat krijgt.

Meng ondertussen de opgevangen sappen met een paar eetlepels BBQ Saus en wat van de mix van appelsap en appelazijn. Haal na een uur het vlees weer uit het aluminiumfolie en leg het in een ruime schaal. Trek het vlees nu, eventueel met 2 vorken of vleesklauwen, tot pulled pork en meng het zojuist gemaakte mengsel er doorheen.

Wat kost 2 kilo procureur?

De procureur van het varken is afkomstig uit de nek. Dit stukje vlees is heerlijk sappig en gemarmerd. Ideaal als braadstuk en op zijn best door het lang te garen. Veel gebruikt voor pulled pork, waar dit stuk vlees zich goed voor leent. Gaar de procureur op de BBQ of in de oven en laat de beste smaken van het varkensvlees samenkomen! ★ Pulled pork ★ Heerlijk sappig ★ Steelt de show! ★ Ideaal voor slow cooking ★ Aanrader bij grote gezelschappen ★ Gezellig snijden op tafel! Naast de procureur leveren wij ook procureurlappen en procureurrollade

Is schouderkarbonade hetzelfde als procureur?

Ham is afkomstig van de bil van het varken. De hamlap wordt traditioneel van de achterbout in dikke plakken gesneden. Hamlappen zijn vanwege hun vorm en stevige structuur heel gemakkelijk in reepjes of blokjes te snijden. Daardoor wordt het vlees veel gebruikt voor wokgerechten of andere eenpansmaaltijden. Iedereen kent de hals- of schouderkarbonade, maar is de procureur ook bekend? Dit malse vlees staat steeds meer in de belangstelling. Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade. Rugspek wordt gerekend tot de vetste speksoorten. Voor een speklap gebruikt de Keurslager buikspek. Het is mooi doorregen en wordt verwerkt tot onder meer de traditionele ‘speklap’, ontbijtspek, katenspek, pancetta en Zeeuws spek. Een varkenslap moet het niet van zijn uiterlijk hebben.

Sterker nog, de plakken zien er wat ‘rommelig’ uit. De verklaring ligt in de herkomst van het vlees. Meestal gebruikt de Keurslager de schouder van het varken. Dit vlees is grover van draad. En vetter. Verder kenmerkt een varkenslap zich door een losse structuur. Maar ook door een geweldige smaak! Het kost alleen wat meer tijd – gemiddeld 45 minuten – om ervan te genieten.

You might be interested:  Welke Rijst Kan Ik Gebruiken Voor Paella?

Deze website plaatst functionele en analytische cookies. Daarmee maken wij onze website gebruiksvriendelijker. Je blijft anoniem, omdat in deze cookies geen persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze privacy- en cookiepolicy.

Wat is pork shoulder in het Nederlands?

Bacon- Bacon/spek. Belly- Buikspek. Blade/ Shoulder Steak – Schouderkarbonade.

Wat is het zachtste stuk vlees?

Wat is steak eigenlijk? – Van het woord beefsteak komt het woord biefstuk. Een steak of stuk van een rund dus. Biefstuk is de algemene benaming voor malse stukken vlees welke afkomstig zijn van verschillende delen van een rund. Elk deel heeft zijn eigen mate van malsheid, smaak en prijs.

Hoe mals het vlees is, wordt bepaald door de hoeveelheid bindweefsel. Minder bindweefsel betekent malser vlees. Dit bevindt zich vooral in de bil en de rug van het rund. Er zijn heel veel verschillende rassen met allemaal hun eigen bijzondere smaak. De kwaliteit en prijs worden niet alleen bepaald uit welk deel van het rund de biefstuk gesneden wordt.

Het ras, de mestwijze, de voeding, de leeftijd en kwaliteit van leven van het rund zijn ook medebepalend. Het wordt wel een heel lang artikel als we alle delen van het rund nader gaan beschrijven, daarom hierbij een greep uit de meest voorkomende stukken beef die grotendeels in ons assortiment terug te vinden zijn en uitermate goed te bereiden zijn op de grill, de BBQ of in de pan.

In bovenstaande afbeelding kun je terugvinden waar het betreffende stuk vlees zich bevindt. Ossenhaas De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel. Dit is om deze reden dan ook het meest malse vlees van het rund en vaak ook het duurste stuk.

Delen van de ossenhaas zijn: chateaubriand (het begin van het stuk), de tournedos (de stukken uit het middelste deel) en de ossenstaartpuntjes (de laatste stukjes van de punt). Ossenhaas heeft geen zenen en is daarom geschikt om er mooie ronde biefstukken van te snijden.

In Nederland is de ossenhaas favoriet. Dit vanwege de malsheid en omdat het vlees mager is. In andere landen is de ossenhaas minder geliefd omdat de ossenhaas weinig marmering heeft. Marmering van vlees wil zeggen dat er in het spiervlees sprake is van dooradering van streepjes vet. Vet is een belangrijke drager van smaak.

Weinig marmering betekent weinig smaak. Dat het vlees toch tot de favorieten behoort, heeft dus vooral te maken met de malsheid niet met de smaak. Entrecote Entrecote (striploin) komt uit de dunne lende van het rund. Een lange eenvormige spier met een randje vet en een beetje vetmarmering.

 • Dat randje vet is belangrijk omdat het meer smaak geeft met het bakken.
 • Na het bakken kun je overwegen om het eraf te halen.
 • Het is mals vlees, wel iets steviger dan de ossenhaas maar meer smaak door de vetdooradering.
 • T-Bone steak De T-bone steak is afkomstig van de dunne lende én de ossenhaas, waarbij het bot is mee gesneden.

De steak kenmerkt zich door het T-vormige bot waaraan het zijn naam te danken heeft. Tomahawk De Tomahawk is een “Côte de boeuf” met het bot er nog aan. De Tomahawk wordt gesneden uit de dikke en fijne rib in het ribstuk van een rund. Ribeye De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende.

 • Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.
 • Enmerkend voor de ribeye is een vetader die door het vlees loopt.
 • Met een klein beetje fantasie lijkt het op een oog.
 • Vandaar de naam ribeye.
 • Côte de boeuf De côte de boeuf is een ribeye met het been er nog aan.

Het vlees heeft een fijne draad, is zeer mals en bevat slechts een dun laagje vet. Kogelbiefstuk Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van het rund of van de kogel van het spierstuk. Dit vlees wordt zo genoemd omdat het bij het kogelgewricht zit.

Door de mindere spieren is de kogelbiefstuk malser dan de “gewone” oftewel Hollandse biefstuk. (Hollandse) biefstuk De Hollandse of gewone biefstuk wordt gesneden van de dikke delen van de bovenbil. Deze steak is vetloos, mals en sappig. Vaak is deze biefstuk aan de bovenkant met een ruitpatroon ingekerfd als versiering.

Vergeten biefstuk Dat zijn stukken beef die vroeger veel gebruikt werden voor gehakt of filet americain, maar steeds vaker als één stuk bij de slager worden aangeboden. Zoals bijvoorbeeld bavette, longhaas en diamanthaas. – Bavette Bavette (flank steak of ook wel halvemaan vlees) is bezig met een opmars.

Dit “vergeten” stuk vlees komt uit de zogenaamde vang (stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) en wordt daarom ook wel vanglap genoemd. De bavette is “mager werkvlees” dat veel beweging heeft gehad. Daarom heeft het een wat grovere structuur, hierdoor een echte bite maar veel meer smaak. – Longhaas Ook de longhaas (onglet) wordt steeds bekender.

Dit stuk vlees is een plat, langwerpig stuk dat wordt uitgesneden ter hoogte van heet ribstuk achter de schouder. Het heeft de naam longhaas omdat het vlakbij de longen ligt. Longhaas lijkt een beetje op ossenhaas, maar is meer gemarmerd en heeft daarom veel meer smaak.

Hoe heet dun gesneden vlees?

Carpaccio snijden – Holland Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Met een scherp mes fiks je het zo. Traditioneel wordt carpaccio gesneden van de ossenhaas, het fijnste stuk vlees van een rund. Maar je kunt ook carpaccio snijden van rosbief of kogelbiefstuk. Dat is iets minder mals, maar als je Iers rundvlees gebruikt is het nog steeds heel erg lekker. Carpaccio is heerlijk als lunch of als voorgerecht. Heerlijk! Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Om carpaccio te snijden gebruik je een groot, glad en vooral scherp mes. Carpaccio hoort echt flinterdun gesneden te zijn. Maar bij iets dikkere plakjes (2 à 3 mm) proef je de lekkere smaak van het malse rauwe Ierse vlees beter. Snijd het vlees dwars op de draad, dan is het vlees na het ontdooien lekker mals. Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Leg de plakjes direct na het snijden op de borden en laat ze langzaam op kamertemperatuur komen. Of bewaar de carpaccio, als je het niet direct wilt eten, tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Maar laat het ook dan later langzaam op kamertemperatuur komen. Dan komt de verfijnde smaak van het mooie vlees het best tot zijn recht. Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Serveer je het vlees te koud, dan proef je bijna niets. Laat de carpaccio rustig op kamertemperatuur komen, dan is de smaak van Iers rundvlees het allerlekkerst. Eet smakelijk!

Wat is het lekkerste stukje rundvlees?

Bovenbil en staart – Nederlanders zijn gek op kogelbiefstuk, een mager en mals stukje vlees. Er is alleen een ‘maar’, het vlees is moeilijk klaar te maken omdat het snel droog wordt. Ook biefstuk, dat iets minder mals is dan een kogelbiefstuk, is erg lekker mits je hem goed klaarmaakt.

Is pulled pork ongezond?

Grootste studie ooit: bewerkt vlees vergroot kans op hartaanval met een vijfde Worstjes, bacon en salami, maar ook gehakt, hamburgers en pulled pork, het is allemaal rood of bewerkt vlees en dus slecht voor je. De grootste studie tot nu toe toont aan dat het eten ervan de kans op een hartaanval met een vijfde vergroot.

De onderzoekers van de universiteit van Oxford roepen mensen dan ook op om het eten van rood of bewerkt vlees met driekwart te verminderen of er helemaal mee te stoppen. Slechts 50 gram bewerkt vlees vergroot de kans op hartziekten al met 18 procent, voornamelijk vanwege het hoge zoutgehalte en de grote hoeveelheid verzadigde vetten.

Voor rood vlees geldt een 9 procent grotere kans op hartaanvallen. Voor gevogelte werd geen verband gevonden met hartaandoeningen, vermoedelijk omdat het minder vet bevat. Onderzoeksleider Anika Knüppel dat er geen veilige ondergrens is voor de consumptie van rood en bewerkt vlees.

 1. Ze adviseert het bij hooguit één keer per week te laten.
 2. Deze vleessoorten zijn zo ongezond omdat ze veel verzadigde vetten bevatten die het cholesterol verhogen, terwijl het vele zout de bloeddruk de hoogte injaagt.
 3. Beiden zijn risicofactoren voor hart- en vaatziekten.
 4. Eerdere studies wezen ook al uit dat zelfs gematigde hoeveelheden rood en bewerkt vlees de kans op darmkanker al vergroten.

Bron(nen): : Grootste studie ooit: bewerkt vlees vergroot kans op hartaanval met een vijfde

Is Sucadelap rundvlees?

Braadlap (of sucadelap): magere runderlap met wisselende bereidingstijd (tussen 2-4 uur) – Braadlappen zijn de magere runderlap en worden meestal gesneden uit de dikke delen van de schouder. Zijn de lappen gesneden van de achterbout, dan hebben ze de kortere bereidingstijd van de baklappen.

You might be interested:  Hoe Kook Je Rijst Het Beste?

Waarom pulled pork rusten?

Bereiding pulled pork – Steek de barbecue aan en breng ‘m naar een temperatuur van zo’n 100°C (indirect grillen). Als de temperatuur van de BBQ stabiel is, leg je het vlees erop (niet boven de kolen dus!) en kun je eventueel rookhout aan de kolen toevoegen. Dit is meteen het moment om de kerntemperatuur van je vlees even te meten, zodat je weet hoe je van start gaat. Sluit nu de BBQ en houdt de temperatuur in de gaten, maar open de BBQ niet te vaak! Geduld is een schone zaak. Pas na een uur meet je voor het eerst de kerntemperatuur om zo vast te stellen hoe lang je nodig hebt om jenekbraadstuk naar een temperatuur van 70°C te brengen. In ons geval hadden we dat bereikt na ongeveer 2 uur. De 70°C bereikt? Pak dan je vlees in in aluminiumfolie. Gebruik gerust 2 lagen, zodat alles goed is afgesloten. Breng het vlees nu naar een kerntemperatuur van 80°C, Dat duurt ongeveer een uur, maar meet vooral tussendoor, want uiteindelijk is meten natuurlijk weten! Als de temperatuur van 80°C is bereikt, plaats je het vlees terug in de ovenschaal en pak je het voorzichtig uit. Het vocht dat uit het folie komt niet weggooien, dat hebben we later nog nodig! Plaats de uitgepakte varkensnek terug op de bbq om te verstevigen en naar een kerntemperatuur van 84°C te brengen. Een half uurtje zou ongeveer voldoende zijn, maar houd wederom je vlees goed in de gaten! De gewenste temperatuur bereikt? Plaats het vlees dan terug in de ovenschaal en laat (licht afgedekt met alufolie) een half uur rusten, zodat de vleessappen zich weer rustig kunnen herverdelen over het vlees. Nu is het tijd voor de grande finale: het pullen van de pork. Neem twee vorken en trek het vlees voorzichtig uit elkaar. Als het goed is, gaat dit zonder enige moeite. Kieper nu nu het bewaarde vleesvocht bij de pulled pork en maak de pulled pork op smaak met een BBQ saus naar keuze. Serveer nu je pulled pork traditioneel op een broodje met coleslaw. Los is het vlees ook heerlijk en wat niet op komt, kun je heerlijk gebruiken in gerechten. Pasta bijvoorbeeld, maar pulled pork is ook fantastisch met nacho’s van de BBQ. Hoe dan ook: het kost even wat tijd, maar dan heb je wat. En dan is dit nog de snelle versie 😉 ENJOY! Bekijk alle pulled pork >> Recepten

Is Varkensnek hetzelfde als procureur?

De procureur, oftewel de varkensnek, is een sappig braadstuk. Het wordt verkocht met en zonder bot. Ook worden van de procureur worden halskarbonades gesneden. De procureur wordt vaak gebruikt om pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken.

Waar koop je procureur?

Schrijf een review – You’re reviewing: Procureur kopen Als u varkensprocureur vlees wilt kopen voor een aantrekkelijke prijs, dan is Beef&Steak dé online slagerij waar u dit kunt doen. Procureur is vlees van de varkensnek die u zonder been kunt kopen. Dit vlees is heerlijk mals en sappig. Dit maakt het ideaal om te gebruiken om een rollade van te maken of om als braadstuk te bereiden in de oven.

 1. Bij Beef&Steak hebben wij alleen de mooiste stukken vlees van Iberico varkens, wroetvarkens en Livar Kloostervarkens.
 2. Deze varkens hebben een goed leven gehad en dat vinden wij bij Beef&Steak erg belangrijk.
 3. Vlees is om te genieten, maar dat mag niet ten koste gaan van het dierenwelzijn.
 4. U kunt vandaag nog procureur varkensvlees kopen voor een mooie prijs, door uw bestelling te plaatsen op onze website.

En heeft u vragen of wenst u wat advies bij het kopen van varkensprocureur, dan staat onze medewerkers van de klantenservice uiteraard voor u klaar.

Hoe lang duurt een procureur?

Stap voor stap – Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork

Verwarm de oven voor op 160° C. Kruid het vlees met peper en zout, uw eigen kruidenmengsel of met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix, Let op: deze mix bevat zout, dus niet apart zout toevoegen. Bind de rollade zoals aangegeven in deze instructie, Wrijf de buitenkant van de rollade eventueel nog in met wat fijn Dijonmosterd voor een extra fijne smaak.

Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork

Zet een stevig bakblik of braadslee op het fornuis. Laat hierin de geklaarde boter goed heet worden. Rol de rollade rondom in de bruisende boter tot deze mooi kleurt. Zet het bakblik vervolgens midden in de oven. Houd de eerste 30 minuten de temperatuur op 160 ° C. Verminder daarna naar 120° C en laat de rollade mooi garen (ongeveer een uurtje) tot een binnentemperatuur van 60-65° C is bereikt. Laat de rollade minstens vijf minuten rusten (rijpen) voor u hem aansnijdt.

Deze rollade is zowel in dikke schijven als in dunne plakjes erg lekker. Ook presenteert hij in beide gevallen mooi. Blus het bakvocht af met water en eventueel een scheutje witte wijn en serveer deze jus bij het vlees, gefilterd door een zeefje. Trancheren aan tafel heeft natuurlijk de voorkeur, welke tafelgast is daar nou niet gek op? Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Een mooie jonge rode wijn met een stevig boeket past hier goed bij. Dit recept is leuk voor uw paasbrunch Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork

Wat is pork shoulder in het Nederlands?

Bacon- Bacon/spek. Belly- Buikspek. Blade/ Shoulder Steak – Schouderkarbonade.

Wat voor vlees is een procureur?

Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.

Kan je pulled pork een dag van te voren maken?

Tips –

Pulled pork kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Of vries het in. Opwarmen doe je het beste in een afgesloten ovenschaal met een beetje appelsap op 120°C. Voor een nog mooier resultaat: maak de schouder na een uur op de barbecue vochtig met appelsap of met whiskey (of een combinatie). Tussendoor kun je ook rookhout toevoegen. De eerste 3 uur roken is genoeg. Daarna is het vlees verzadigd en neemt het geen rook meer op. Houd de kerntemperatuur van het vlees in de gaten houden met de WeGrill. Dit werkt via je telefoon en bluetooth. Vang het vocht op. Mocht de pulled pork te droog geworden zijn, dan maak je het hiermee wat vochtiger. Start je met 3 kilo vlees, dan heb voldoende pulled pork om 15 tot 20 mooie broodjes pulled pork te maken. Is de temperatuur 87°C, maar je gasten zijn er nog niet? Geen probleem. Pak de schouder weer in in aluminiumfolie, wikkel oude handdoeken eromheen en stop het geheel in een koelbox. Zo houd je het vlees urenlang op temperatuur. Dit komt ook de malsheid van de pulled pork ten goede.

Welk vlees low and slow?

low-slow-barbecue-techniek Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Wanneer je in het trotse bezit bent van een Green Egg, Bastard of elke andere Kamado, een mooie Weber of een stoere American Smoker kun je veel meer dan alleen een hamburger of speklap grillen op hoge temperatuur! Door de deksel van je barbecue simpelweg te sluiten creëer je een omgeving waarvan de temperatuur perfect te regelen valt.

Zo is het ook mogelijk om op lagere temperaturen en met indirecte warmte je vlees te bereiden omdat er bijna geen warmte verloren gaat. Zo kun je grote stukken vlees langzaam laten garen op een lage temperatuur, dit kan soms wel de hele dag duren! Naast dat slowcooking helemaal hip is en superlekker, is het zeker een vak apart en moet je er wel even de tijd voor nemen.

Door deze langzame garing smelt het vet in het vlees langzaam en wordt de smaak volledig opgenomen in het vlees, en vet geeft smaak dus dat is absoluut de moeite waard. Na het bereiden van je grote stuk vlees is het ook belangrijk om niet direct aan te vallen maar het stuk nog even te laten rusten. Welk Stuk Vlees Voor Pulled Pork Om stug vlees, zoals bijvoorbeeld de brisket die veel bindweefsel bevat, sappig en mals te krijgen, zul je low&slow moeten gaan. Het vlees dus op een lage temperatuur (low) en langzaam (slow) garen. Wanneer je een te snelle stijging van temperatuur hebt in een stuk vlees wat weinig vocht bevat, wordt het eiwit collageen in het bindweefsel van het vlees niet omgezet in gelatine.Dit heeft droog vlees met maar weinig smaak als resultaat.