Hoe Oud Is Vlees In De Supermarkt?


Hoe Oud Is Vlees In De Supermarkt
Klopt het dat veel supermarktvlees al jaren oud is? dat klopt. vlees dat in de supermarkt in het schap ligt is soms al wel vijf jaar eerder geslacht. Verwijderde gebruiker 10 jaar, 4 maanden geleden Welke bron?Ervaring? Niels1411 10 jaar, 4 maanden geleden Graag een bron 🙂 Bedankt alvast voor je antwoord! Verwijderde gebruiker 10 jaar, 4 maanden geleden Van mij geen min, ondanks het feit dat het antwoord van AlfaLimaSierra niet goed begint, met de woorden “dat klopt”, alsof het de normaalste zaak is dat 5 jaar oud vlees te koop wordt aangeboden.

Vlees dat in de supermarkt in het schap ligt KAN vijf jaar oud zijn. Dat zal zeer uitzonderlijk zijn, maar het kan.En dat hoeft niet per se verkeerd te zijn, en zeker ook niet verboden. Check ff mijn antwoord onderaan. Typisch broodje aap verhaal. Met de regelgeving hier en de strenge controle door de keuringsdiensg van waren is dit niet mogelijk.

Ook in een vriezer is vlees niet onbeperkt houdbaar en zeker geen jaren.Toegevoegd na 1 minuut: En supermarkten denken wel twee keer na voor ze risico’s nemen. Voor je het weet is alle klandizie naar de concurrent. AlphaLimaSierra 10 jaar, 4 maanden geleden diepgevroren zijn voedingsmiddelen echt wel hele tijden goed te bewaren.

 1. Niels1411 10 jaar, 4 maanden geleden Er zijn veel foto’s en filmpjes op internet te vinden waar de giga grote magazijnen worden getoond Utrecht 10 jaar, 4 maanden geleden Maar grote magazijnen betekent niet automatisch dat het vlees daar dan ook jaren ligt.
 2. Verwijderde gebruiker 10 jaar, 4 maanden geleden Ik heb zelf vlees gegeten dat 35 jaar bevroren is gebleven, en het was prima te eten.

Niet echt smakelijk en een beetje taai, maar zeker niet vies. Het kan, maar is zeer uitzonderlijk. Sterker nog: ik weet dat het heel soms gebeurt, en dat is niet bij wet verboden, zolang het vlees veilig is. Verwijderde gebruiker 10 jaar, 4 maanden geleden Er is ook een verschil tussen een consumenten vriezer, die tot -18 gaat en een professionele vriezer waar het nog een stukje kouder is.”Leuk” beste antwoord: http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/overig/vlees-supermarkt-ligt-bevroren.13446 Nee, dat klopt helemaal niet.Maar het klopt niet in de zin dat er VEEL supermarktvlees jaren oud is.En dat om meerdere redenen:- Niemand is hiermee gebaat.

 • Zo’n lange opslag kost gewoon heel veel geld, en de kwaliteit van het vlees, dus ook de prijs, gaat omlaag.
 • De enige die winst maakt is de eigenaar van het vrieshuis, die doorgaans niet de eigenaar van het vlees is.- Tijdens de opslag, zoals ik al zei, gaat de kwaliteit achteruit, door ranzigheid van het vet, en door vriesschade (het vlees verkleurt en wordt erg taai) Dat vlees is moeilijk verkoopbaar, en kan bijna alleen voor vleeswaren worden gebruikt.

Dat levert minder winst op.- Als een supermarkt zo’n vlees verkoopt, dan snijden ze in eigen vingers, omdat ondanks de dumpprijzen, niemand zou terugkomen voor zulke producten.Maar een paar dingen die andere GV’ers beweren kloppen niet helemaal:- Er gebeurt wel soms dat jarenoud vlees verkocht wordt, en dat hoeft niet verkeerd te zijn.

 • Sterker nog, onder de juiste bewaarcondities, gevacumeerd, kan vlees jarenlang heel goed worden bewaard.
 • Dat heb ik vaak in mijn vak gezien.
 • Het gebeurt zelden, dat wel.- Het is niet bij wet verboden om zo’n vlees te verkopen, en je hoeft nergens op het etiket te melden dat het om ontdooid vlees gaat.
You might be interested:  Hoe Lang Mag Je Vlees In De Vriezer Bewaren?

Je mag het als vers verkopen. Raar, maar waa! Op EU niveau zijn er wetsvoorstellen om dit verplicht te stellen, maat dat is nog niet zo ver.- De controles door de NVWA (dat ben ik) zijn lang niet zo streng als men denkt: wij toetsen op veiligheid, niet op kwaliteit.

Dus het klopt niet dat er veel oud vlees verkocht wordt, maar het gebeurt zeer zeker (zelden) en het is niet per definitie verboden. Ja en nee. Veel vleesproducten, zoals gehakt, worst etc. wordt inderdaad van diepgevroren vlees gemaakt en dat kan jarenlang diepgevroren zijn geweest. Vaak zijn dat Arikaanse runderen, waarvan de smaak echt zo slecht nog niet is.

Dat geldt echter in mindere mate voor de meer pure producten, zoals biefstuk, entrecote of runderlappen, waarbij de ietwat afwijkende smaak eerder op zal vallen dan bij aangemaakte vleesproducten. : Klopt het dat veel supermarktvlees al jaren oud is?

Hoe oud is gehakt?

Houdbaarheid van vlees –

Gezouten vleeswaren zoals bacon, ontbijtspek en rookvlees kun je ongeveer een week in de koeling bewaren. In de vriezer gaan ze 1 tot maximaal 3 maanden mee qua houdbaarheid. Gekookte vleeswaren zoals boterhamworst, gebraden gehakt en leverworst (maar ook casselerrib, ham en kipfilet) blijven 4 dagen goed na openen. In de vriezer kun je ze 3 maanden bewaren. Fricandeau en rosbief kun je beter binnen 2 dagen na openen consumeren. Deze vleeswaren blijven ook 3 maanden lang goed in de vriezer. Pas op met Filet Americain : dit kun je (zonder houdbaarheidsdatum) het beste op dezelfde dag nog opmaken. Het is sowieso niet geschikt om in te vriezen. Rauw vlees zoals kip, rundvlees, varkensvlees en gemalen vlees is na openen nog 2 dagen houdbaar in de koeling. Rauwe kip kun je tot 9 maanden in de vriezer bewaren, rundvlees maar liefst 6-12 maanden en varkensvlees circa 4 maanden. Gemalen vlees zoals gehakt, hamburgers en slavinken gaan in de vriezer 2-3 maanden mee. Restjes vlees die overblijven van de barbecue kun je beter niet bewaren en niet invriezen. Dit vlees heeft vaak te lang buiten de koeling gelegen en verliest daarmee de houdbaarheid.

Waarom is gehakt zo duur?

Duur veevoer Hoe Oud Is Vlees In De Supermarkt 10 mei 2022 17:49 Aangepast 11 mei 2022 16:27 Als je biefstuk of een stukje kip op tafel wilt zetten, dan ben je nu flink duurder uit dan vorig jaar. Zo steeg de prijs van rund- en kalfsvlees met bijna 18 procent. Dat komt vooral doordat veevoer duurder is geworden. Hoe Oud Is Vlees In De Supermarkt Lees ook: Inflatie blijft hoog: ‘Energieprijzen sijpelen door naar voedsel’ Slager Niels Brouwer uit Utrecht spreekt zelfs van 25 procent meer dat hij kwijt is als hij vlees inkoopt. “Dat durf ik niet helemaal door te berekenen aan de klanten, daar worden ze niet blij van.” “Voorheen werd de prijs die ik moest betalen voor kip eens in de vier weken aangepast, maar nu gebeurt dat wekelijks en de prijs gaat alleen maar omhoog, het is echt bizar”, aldus Brouwer.

You might be interested:  Hoe Kook Je Rijst Het Beste?

Wat is het duurste vlees?

En niet zomaar vlees, maar het meest exclusieve rundvlees: Wagyu. Wat het vlees zo bijzonder maakt: de speciale behandeling van de koeien. Ze krijgen massages, drinken liters mineraalwater en bier en eten gerst en maïs. Uniek is ook zeer zeker de prijs: Wagyu is wereldwijd het duurste stukje vlees.

Is grijs vlees nog goed?

Rood vlees – We beoordelen de versheid van een stukje vlees al snel op het zicht alleen. Zo denken we dat hoe feller rood biefstuk of gehakt is, hoe verser. Maar de kleur is eigenlijk afhankelijk van verschillende factoren. Lucht en licht bijvoorbeeld. Hoe minder de proteïnen in het vlees in aanraking komen met zuurstof, hoe grijzer het vlees wordt.

Hoe oud is een koe voor de slacht?

Over runderen · EVA maakt het plantaardig De leefomstandigheden van koeien in de intensieve veeteelt lopen erg uiteen. Waar sommige koeien buiten in de wei lopen, zien anderen nooit daglicht. Binnen de Europese Unie bestaat geen specifieke wetgeving die betrekking heeft op de weidegang van koeien.

Zoals ieder zoogdier geven koeien slechts melk na een zwangerschap, Om ervoor te zorgen dat de koe voldoende melk blijft produceren, wordt ze jaarlijks zwanger gemaakt. Na een dracht van 9 maanden wordt haar kalf bijna onmiddellijk na de geboorte weggenomen zodat haar melk uitsluitend voor menselijke consumptie kan gebruikt worden.

De kalfjes krijgen kunstmelk te drinken. De vrouwelijke kalfjes worden net als hun moeder ingezet in de melkproductie. De stiertjes worden als ‘bijproduct’ van de melkindustrie vetgemest en geslacht om als kalfsvlees of kalfsgehakt in de rekken te belanden.

Een koe krijgt haar eerste kalf als ze ongeveer 2 jaar oud is. Vervolgens krijgt ze ieder jaar een kalf om de melkproductie op gang te houden. Koeien die dit hoge tempo niet kunnen bijhouden worden ‘slijters’ genoemd en worden op de leeftijd van 3 of 4 jaar geslacht. Een gemiddelde melkkoe wordt tegenwoordig 6 jaar oud terwijl dat vroeger tien jaar was.

Een koe kan in natuurlijke omstandigheden tot twintig jaar oud worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken en tot wat adverteerders uit de branche het publiek graag willen laten geloven, brengen zelfs de zogenaamde weidekoeien weinig tijd door in het weiland,

De koeien hebben over het algemeen minder dan vijf maanden per jaar toegang tot het grasland. De rest van het jaar brengen ze door in ligstallen of -boxen. De meeste koeien die buiten staan, zijn vleeskoeien of jonge melkkoeien die nog nooit bevallen zijn. Binnen veel commerciële melkveebedrijven leven koeien in krappe stallen, vastgebonden aan een ketting of een touw.

You might be interested:  Waarom Ontdooit Vlees Sneller In Koud Water?

De omstandigheden in deze groepsstallen zijn zo beperkend dat de koeien in de meeste gevallen niet in staat zijn om te lopen en te keren, om zichzelf te verzorgen en om met groepsgenoten te communiceren. Een ander commercieel landbouwsysteem biedt melkkoeien boxen van 3,4 tot 4,0 vierkante meter, met functionele ruimtes om te rusten, te bewegen, te eten en te melken.

Hoe herken je oud vlees?

Vlees dat stinkt – Vlees dat echt bedorven is, kan behoorlijk stinken. Het kan bijvoorbeeld ranzig ruiken of naar rotte eieren. Vlees dat zo ruikt, kun je niet meer eten. Ook niet als de TGT-datum nog niet is verstreken. De kans dat je er ziek van wordt, is groter.

Welk vlees is niet gezond?

Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten. Het eten van te veel vlees brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee.

 • Rood en met name bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker.
 • Eet vlees daarom met mate.
 • Let verder op met het eten van rauw en verbrand vlees, want ook dit kan nadelig zijn voor je gezondheid.
 • Vlees heeft veel invloed op het klimaat vergeleken met andere producten: kippenvlees het minste en rundvlees het meest.

De toenemende vraag naar vlees leidt tot ontbossing, meer land- en watergebruik en het verdwijnen van regenwoud. Diverse houderijen houden rekening met dierenwelzijn. Aan keurmerken is te zien hoe het dier heeft geleefd.

Waar komt het meeste vlees in Nederland vandaan?

Waar haalt Nederland het rundvlees vandaan?

Importwaarde rundvlees
1 Duitsland (1) 302,7
2 Polen (5) 113,1
3 België (2) 157,9
4 Verenigd Koninkrijk (3) 153,5

Waar exporteert Nederland vlees?

23-6-2021 00:00 Hoe Oud Is Vlees In De Supermarkt © Hollandse Hoogte / Vidiphoto Nederland exporteerde in 2020 voor 8,8 miljard euro aan vlees en was daarmee de grootste exporteur van vlees in de EU.60 procent van de totale Nederlandse verdiensten aan vleesafzet wordt verdiend met vleesexport en 40 procent met binnenlandse vleesafzet.

 1. Dat meldt het CBS in de nieuwste editie van de Internationaliseringsmonitor.
 2. Na Nederland zijn Spanje, Duitsland, Polen en Denemarken de grootste exporteurs van vlees in de EU.
 3. Nederland is daarbij de grootste exporteur van rund- en kalfsvlees, de tweede exporteur van pluimveevlees (na Polen) en de vierde exporteur van varkensvlees (na Spanje, Duitsland en Denemarken).

De belangrijkste bestemmingen van de Nederlandse vleesexport zijn Duitsland (vooral kalfs- en rundvlees), Verenigd Koninkrijk (vooral pluimveevlees) en China (voor het overgrote deel varkensvlees). Van de totale vleesexport van 8,8 miljard euro is 85 procent export van in Nederland geproduceerd of verwerkt vlees en 15 procent wederuitvoer of doorvoer.

Grootste vleesexporteurs in de EU, 2020

Rund en kalf (mld euro) Varken (mld euro) Pluimvee (mld euro) Overig (mld euro)
Nederland 2,5 2,6 2,3 1,5
Spanje 0,8 5,7 0,3 1,9
Duitsland 1,0 4,2 0,8 1,3
Polen 1,4 0,8 2,3 0,4
Denemarken 0,3 2,7 0,1 0,5
Bron: CBS, Eurostat