Hoe Maak Je Risotto Rijst Klaar?


Hoe Maak Je Risotto Rijst Klaar
Hoe maak je risotto klaar? – Risottorijst bak je eerst aan in een diepe pan met ajuin en look. Nadien blus je met wijn en kook je de risottorijst met kleine beetjes bouillon. Daarna voeg je boter, kruiden, groenten, vlees of vis toe en strooi je er kaas over, Het belangrijkste is dat je van begin tot eind blijft roeren.

Kun je risotto rijst ook gewoon koken?

Nee, want de risottorijst neemt veel meer water op dan normale rijst dus het wordt heel klef en plakkerig.

Hoe krijg je risotto gaar?

Een écht goede risotto maken, is moeilijker dan je denkt. Eenvoud is hét toverwoord in de Italiaanse keuken en dat geldt ook voor het bereiden van risotto. WMF legt uit. Volg deze basisregels en je hebt gegarandeerd een perfecte risotto. De perfecte risotto is romig en glijdt als het ware over het bord bij het opscheppen.

 • Verder hoort risotto, net als pasta, ‘al dente’ te gekookt te zijn.
 • Dat betekent dat de rijst nog een kleine bite heeft en niet helemaal zacht is gekookt.
 • De kunst is om de risotto vooral ook niet droog te kokenBlijft de risotto in een stijve homp op je bord staan? Dan heb je iets niet goed gedaan.
 • Daarom geeft WMF de basisregels voor het maken van een perfecte risotto.

Deze simpele trucs zijn se sleutel voor succes. De juiste rijst Het begint bij het uitkiezen van de rijst. Risottorijst heeft een ronde korrel en bevat precies de goede hoeveelheid zetmeel om een romige risotto te creëren. Er zijn heel veel verschillende soorten risottorijst, waarvan Arborio de meest bekende is en bijna overal verkrijgbaar.

 1. Carnaroli is ook een hele lekkere variant, maar daarvoor moet je wel even naar de Italiaanse delicatessenzaak.
 2. Lekkere bouillon Risotto is een simpel gerecht met weinig ingrediënten, daarom is het belangrijk dat je met mooie ingrediënten werkt.
 3. Je kunt bouillon natuurlijk zelf maken in het weekend en invriezen in meerdere porties, maar bij de slager hebben ze vaak ook hele lekkere bouillon te koop.

Probeer het eens, je proeft namelijk echt het verschil met de standaard blokjes van de supermarkt. Warm de bouillon vervolgens op in een koude pan op laag vuur, want als je koude bouillon in de hete pan gooit, stop je het kookproces en moet alles weer opnieuw opwarmen.

 1. Bereiden Risotto wordt romig doordat het zetmeel dat in de rijst zit loskomt bij het koken.
 2. Door de rijst eerst een paar minuten te bakken in boter en olie, voordat je de bouillon erbij giet, ontwikkel je die lekkere geroosterde en nootachtige smaak.
 3. Hiermee verander je alleen wel de structuur – vooral het zetmeel – van de rijst, waardoor het resultaat uiteindelijk minder romig is.

Om dit te voorkomen kun je de rijst eerst heel even te laten weken in een kom met koude bouillon. Roer even goed door en giet vervolgens af en bewaar de afgegoten bouillon. Zo gaat een deel van het zetmeel in de bouillon zitten en krijg je tijdens het koken zowel de geroosterde, nootachtige smaak, én die romigheid.

 • Dus bak de risottorijst na het bouillonbadje een paar minuten in een beetje boter en olie.
 • Afblussen met witte wijn Blus de aangebakken rijst na een paar minuten af met een scheut witte wijn.
 • Laat deze inkoken en giet de bouillon er daarna beetje bij beetje bij.
 • Wacht steeds tot al het vocht is opgenomen, voordat je er weer een nieuwe scheut bouillon bijgooit.

Dit vergt geduld, maar zorgt uiteindelijk voor een gelijkmatig gegaarde, romige risotto. Je hebt ongeveer vier keer zoveel bouillon nodig als de rijst. Geduld is een schone zaak Het is heel belangrijk dat je risotto zachtjes pruttelen. De risottorijst mag vooral niet te hard garen, maar als je het vuur te laag zet, wordt de rijst nooit gaar.

 • Het beste is om het vuur op de middelste stand te houden.
 • Door te roeren zorg je het zetmeel vrijkomt.
 • Zo krijgt de rijst zijn romige structuur en brand de risotto tevens niet aan.
 • Maar let op: want als je te veel roert, maak je de rijst kapot.
 • Ook brengt roeren lucht in de risotto, waardoor het afkoelt en alles nog zo veel langer duurt.

Het devies: roer voldoende, maar niet continu. Beetgaar De perfecte risotto is ‘al dente’ gekookt, oftefwel: beetgaar. Begin daarom na ongeveer twaalf minuten pruttelen met proeven. Als de rijst bijna ‘al dente’, draai je het vuur uit, doe je er nog een lepel bouillon bij, samen met een klont boter en lekker veel Parmezaanse kaas en sluit je de pan af met een deksel.

 1. Laat de risotto nog een minuut of twee staan.
 2. Zo wordt hij nog net iets romiger en soepeler.
 3. Meteen serveren Serveer de risotto meteen, want als de risotto lang blijft staan, wordt het zetmeel weer harder en verliest de risotto zijn romige structuur en dat wil je niet! Extra smaakmakers Eenvoud is hét toverwoord in de Italiaanse keuken en dat geldt ook voor het bereiden van risotto.

Wil je toch graag wat extra ingrediënten toevoegen? Doe dit met mate. Om naast de bouillon wat extra smaak aan de risotto toe te voegen is het lekker om een ui of sjalot toe te voegen. Snijd deze in hele kleine blokjes, ongeveer zo groot als de rijstkorrel, dan wordt de ui echt onderdeel van de risotto.

Bak de ui eerst glazig, voordat je de rijst erbij doet. Dit vergt wat geduld, maar zorgt uiteindelijk voor een perfect gegaarde en romige risotto. Voeg eventuele extra smaakmakers zoals bospaddenstoelen, doperwten, pijnboompitten of groene asperges, pas op het allerlaatste moment toe, als de risotto al helemaal gaar is.

Spinazie kun je er rauw doorheen doen, paddenstoelen, asperges of doperwten gaar je eerst in een aparte pan, voordat je ze toevoegt aan de risottorijst. De juiste pan Kies voor een lage pan met een groot oppervlakte en een dikke bodem. Zo krijgen alle korrels even veel hitte en garen ze gelijkmatig.

You might be interested:  Welke Wijn Drink Je Bij Sushi?

De WMF-hapjespan is uitstekend voor het maken van Risotto. Deze pan is gemaakt van hoogwaardig Cromargan® roestvrijstaal en heeft een TransTherm® universele bodem. Dankzij deze bodem wordt de warmte snel en gelijkmatig verdeeld door de hele pan. Samen met de Durit Select Pro anti-aanbaklaag zorgt dit ervoor dat de risotto niet zo snel aanbrandt.

Ideaal voor knapperige resultaten waarbij maar weinig vet/olie gebruikt wordt, wel zo gezond! Uiteraard is de anti-aanbaklaag PFOA vrij. En dat is niet alles, de warmte wordt ook voor langere tijd opgeslagen waardoor de warmtebron teruggedraaid kan worden.

Waarom moet je risotto eerst bakken?

Laagje olie – Meestal begint het maken van risotto met het aanfruiten van wat fijngehakte sjalot en knoflook in een scheutje olijfolie. So far so good, Als je vervolgens de rijst aan de pan toevoegt en direct wat vloeistof erbij giet, heb je een belangrijke stap overgeslagen.

Hoe maak ik risotto warm?

In tegenstelling tot normale rijst kun je risotto beter niet in de magnetron, maar in een pan opwarmen. Bij risotto is de textuur van het eten heel belangrijk. Voeg daarom wat wijn of bouillon toe tijdens het opwarmen. Let op: risotto kun je niet lang bewaren en vries het zeker niet in.

Waarom wordt mijn risotto niet gaar?

Hoe maak je risotto? – Of je risotto faalt of juist een succes is, hangt vaak af van de hitte waarop je de rijst kookt. Bij laag vuur verdampt het vocht wel, maar wordt de korrel nauwelijks gaar. Bij te hoog vuur heb je kans dat het vocht te snel verdampt en de rijst aankoekt.

Kan je risotto opbakken?

De beste manier om het op te warmen is door het gewoon opnieuw in een pan te doen en op laag vuur te zetten. Veel mensen maken de fout om meteen een beetje olie in de pan te doen of extra boter, maar ook dit kun je beter niet doen. Doe de risotto in de pan en voeg wat bouillon toe.

Is risotto slecht voor je?

Rijst, en dus ook risottorijst, bevat veel koolhydraten. De bereiding van een traditionele risotto is behoorlijk calorierijk: er wordt veel room en kaas in gebruikt. Daarom is het superleuk dat PowerSlim een mooi recept heeft voor een calorie- en koolhydraatarm alternatief.

Hoe vaak roeren risotto?

Roeren – Constant roeren in de risotto, totdat elke schep bouillon is opgenomen, is niet verstandig. Sterker nog, door continu in de rijst te roeren ben je het eigenlijk aan het ‘overroeren’. Dat betekent dat je de rijstkorrel beschadigd – en dat je risotto eerder papperig en plakkerig wordt in plaats van smeuïg. En dat laatste is de risotto die je wilt.

Is risotto moeilijk?

Risotto maken Van risotto maken wordt regelmatig gezegd dat dit misschien wel 1 van de moeilijkste gerechten is om te maken. Het lastige aan risotto maken is dat dit een hele nauwkeurige bezigheid is, maar moeilijk is het zeker niet. Kies allereerst de juiste producten om de risotto mee te bereiden, waarbij de keuze van de riso (rijst) natuurlijk het belangrijkste is.

Er zijn een aantal soorten rijst die hier uitermate geschikt voor zijn, dit zijn Arborio, Carnaroli of Vialone Nano. De eigenschap van deze rijst waardoor deze vaak wordt gebruikt is dat deze super veel vocht op kunnen nemen. Hierdoor verkleint de kans dat de risotto te papperig of te gaar wordt. Daarnaast bevatten deze soorten bovendien veel zetmeel.

Als je de risotto goed roert, komt het zetmeel lekker los en heeft dit een zeer aangenaam effect op de smaak. Het zetmeel wat loskomt geeft namelijk een romige smaak af. Echter niet is het niet helemaal vanzelfsprekend dat je Arborio, Carnaroli of Vialone Nano in de supermarkt tegenkomt.

Stap 1: fruit een sjalotje in 40 gram boter Stap 2: bak 350 gram risotto mee in de pan Stap 3: blus de risotto af met 100 milliliter droge witte wijn Stap 4: gaar de risotto in (kippen)bouillon Stap 5: voeg de belangrijke smaakmakers toe, dit zijn peper, zout, boter en Parmigiano Reggiano

Gebruik een pan met dikken bodem en smelt hierin de boter. Als de boter begint te schuimen en een mooie kleur heeft, fruit je het sjaltoje ongeveer 2 minuten. Als het goed is, is er nog voldoende boter in de pan aanwezig om alle korrels risott0 volledig te bedekken.

Dit is een zeer belangrijk aspect. Indien de risotto voldoende boter absorbeert, krijgt deze een lekkere romige smaak. Geef ook de risotto 2 minuten de tijd, voordat je deze afblust met de droge witte wijn. Nu begint het spannende gedeelte, het toevoegen van de bouillon. Dit gedeelte is bepalend voor het eindresultaat van de risotto, de risotto dient ten allen tijde zo vochtig te zijn dat deze als het ware in je bord ‘golft’.

Als de wijn volledig is geabsorbeerd door de risotto, voeg je de eerste soeplepel bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen door de korrels rijst, voeg je de volgende soeplepel toe. Dit principe blijf je herhalen tot dat de korrels bijna gaar zijn. Door dit soeplepel voor soeplepel te doen ben jij de baas en niet de risotto en heb je volledige controle over het gerecht.

 • De risotto is nu dus nog niet helemaal gaar, maar toch haal je deze nu van het vuur.
 • Door de warmte gaart deze uit zichzelf wel na en tegen de tijd dat deze op tafel staat, is de risotto helemaal perfect.
 • Ook risotto moet even rusten en dit stelt je in staat om het gerecht op smaak te brengen met peper, zout en Parmigiano Reggiano.
You might be interested:  Hoe Komen Beestjes In De Rijst?

Het klontje boter dient er doorheen te smelten voor een glad geheel. Zelf risotto maken is dus eigenlijk niets anders dan de bovenstaande stappen volgen en bij het gerecht blijven. Hou het gerecht goed in de gaten en blijf proeven om zeker te weten dat het gerecht de juiste garing heeft en tot slot natuurlijk de gewenste smaak.

Waarom moet er wijn in risotto?

De romige smaak van de risotto kan de smaak snel verdoezelen. Als je aan het begin van je bereiding wijn toevoegt, breng je ook een zure smaak toe dat je smaakpapillen wakker schudt. Na het scheutje wijn proef je alle smaken die in je risotto zitten.

Wat is de beste risotto rijst?

Ons ultieme comfort food is risotto. Er gaat niets boven het zen in de pan roeren om vervolgens opgekruld op de bank te genieten van een kom vol romige risotto, die niet alleen je maag maar ook je hart vult met warmte. Het maken van risotto lijkt omgeven te zijn met mythes en moeilijkheden. Het zou een ingewikkeld gerecht zijn om zelf te maken, het zou heel tijdrovend zijn en makkelijk kunnen mislukken. Gelukkig is niets minder waar. In zo’n twintig tot dertig minuten maak je een heerlijke risotto, iets dat we ook regelmatig doen als we alleen thuis zijn en dus maar voor één persoon koken.

 1. Geduldig blijven roeren Als je dit gerecht een paar keer hebt gemaakt, kom je er al snel achter dat het helemaal niet zo moeilijk is.
 2. Sterker nog: je maakt het desgewenst met een aantal simpele basisingrediënten,
 3. Er zijn eigenlijk slechts twee dingen uitermate belangrijk bij het maken van risotto: een flinke dosis geduld en langzaam blijven roeren.

Wanneer je het basisrecept eenmaal onder de knie hebt, kun je daarna eindeloos variëren, van vegetarische risotto’s tot risotto’s met vlees of vis. Soorten risottorijst Er zijn meerdere soorten risottorijst: Arborio, Carnaroli en Vialone Nano, allemaal afkomstig van de rijstvlaktes in het noorden van Italië, rondom Vercelli en Biella. In de supermarkt vind je veelal Arborio-rijst, maar in Italiaanse delicatessenzaakjes en sommige goed gesorteerde supermarkten kun je ook Carnaroli en Vialone Nano kopen.

 • Favoriet qua merken zijn Acquerello en Ferron.
 • Alle drie de rijstsoorten bevatten zetmeel, dat los komt tijdens het koken en zorgt voor de romige structuur.
 • Vanwege het belang van dit zetmeel kun je geen risotto maken met gewone zilvervliesrijst, want dit bevat weinig zetmeel en neemt ook geen kookvocht op.

Daarom mag je je risotto ook nooit, maar dan ook echt ooit, afspoelen met water, want dan spoel je het zetmeel weg en daarmee dus de romigheid. Voor het romigste resultaat gebruik je Carnaroli. Deze risottorijst heeft namelijk de grootste korrel en bevat het meeste zetmeel. Warme bouillon Een essentieel ingrediënt om risotto mee te maken is bouillon. Je kunt natuurlijk verse bouillon maken, maar als je niet veel tijd hebt, zijn bouillonblokjes ook prima. Het type bouillon (groente-, kip-, runder-, paddenstoelen- of visbouillon) is afhankelijk van welke ingrediënten je toevoegt aan de risotto. Basisrecept voor risotto We delen allereerst een basisrecept vol tips die je helpen om een eenvoudige risotto op tafel te zetten. De perfecte risotto maken doe je in vijf stappen. Daar waar je sommige gerechten soms wel even alleen op het vuur kunt laten staan, heeft risotto continu aandacht nodig.

 • Maar met je hoofd erbij en even alle tijd, con calma, kan er niks misgaan.
 • Stap 1 – Risotto begint met het fruiten van een ui in olijfolie, op een zacht vuur, zodat de ui niet bruin wordt maar mooi glazig blijft ( soffrito ).
 • Stap 2 – Zodra de ui glazig wordt, voeg je de risotto toe.
 • Gebruik 70-75 gram per persoon.

Als je de droge risottokorrels in de pan doet, lijkt het misschien wat weinig, maar je zult zien dat het volume toeneemt als de risotto straks de bouillon absorbeert. Roer de risotto door de ui en laat de rijstkorrels nog altijd op laag vuur meebakken tot ze glazig worden ( tostatura ).

 1. Stap 3 – Nu volgt de cottura -fase, waarbij je vocht toevoegt aan de risotto.
 2. De bouillon moet nog even geduld hebben (zorg wel dat deze al op het vuur staat en houd deze warm), want eerst is de wijn aan de beurt.
 3. Voeg een glas wijn toe aan de rijstkorrels en ui en blijf roeren tot de wijn verdampt is.

Het meest gangbaar is om witte wijn te gebruiken, maar voor een winterse, ‘aardse’ risotto met bijvoorbeeld paddenstoelen of radicchio is rode wijn ook een aanrader. Zodra de wijn verdampt is, kun je langzaam de bouillon gaan toevoegen. Niet in één keer dus, zoveel vocht kan de risotto niet ineens opnemen, dan wordt het niet gaar.

Voeg elke keer een scheut bouillon toe. Blijf roeren tot de bouillon zo goed als helemaal is opgenomen en voeg daarna opnieuw wat bouillon toe. Zet het vuur in deze fase niet te hoog en niet te laag. Bij te laag vuur wordt de risotto niet goed gaar, als het vuur te hoog staat verdampt de bouillon sneller dan de rijstkorrel het vocht kan opnemen.

Heb je toevallig nog een overgebleven korst van een stuk Parmezaanse kaas in de koelkast liggen? Voeg deze dan nu toe aan de risotto (later haal je hem er weer uit). Dit geeft je risotto nog wat extra smaak en romigheid. Of je nu wel of geen kaaskorst toevoegt: neem gedurende het kookproces regelmatig een hapje om te proeven of je risotto op smaak is. Stap 4 – Haal de pan risotto van het vuur, dek af en laat de risotto een paar minuten rusten ( riposo ). De risotto gaart namelijk nog even door nadat je hem van het vuur hebt gehaald. Daarom is het niet erg dat hij nog wat vochtig is aan het einde van stap 3. Heerlijke risottorecepten Heb je het basisrecept in de vingers? Maak dan ook deze risotto-recepten: * risotto met radicchio, speck en gorgonzola * tomatenrisotto met burrata * risotto met lentegroenten * risotto met saffraan, sovrano en mascarpone * risotto met kabeljauw, linzen, pancetta en ei * risotto met pompoen en vongole foto: Giulia Scarpaleggia | Jul’s Kitchen * risotto al Barolo * risotto met venkel, Asiago en munt * risotto met gorgonzola, pancetta en peer * risotto met robiola * risotto met bier en paddenstoelen * risotto uit Isola della Scala * zoete risotto met chocolade Wat risotto over? Maak er dan deze heerlijke risottokroketjes mee!

You might be interested:  Hoe Lang Moeten Fijne Boontjes Koken?

Hoe word risotto gemaakt?

Risotto
Land Italië
Hoofdingrediënt(en) Rijst
Serveertemperatuur Warm
Gang hoofdgerecht
Portaal Eten en drinken

/td>

ul>

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië, De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken kunnen andere ingrediënten toegevoegd worden, zoals vis of vlees, kruiden en een groentemix, vaak gelardeerd met Parmezaanse kaas.

Kun je risotto voorbereiden?

Antwoord van Jeroen Meus – Risotto kan je eventueel op voorhand maken maar de textuur zal niet hetzelfde zijn. De risotto zal opstijven en harder worden bij het afkoelen en krijgt bij het opwarmen niet dezelfde romige structuur als dat je hem à la minute zou maken.

Hoe lang risotto opwarmen?

Risotto opwarmen? Beter dan risotto invriezen – Vries risotto niet in, daardoor verandert de structuur en dat is juist wat belangrijk is bij een risotto, Het restje dat je bewaart in de koelkast kun je de volgende dag opwarmen door weer een beetje bouillon toe te voegen.

Kan men risotto koud eten?

Ja zeker! Wel tijdje voor het eten uit koelkast halen!

Hoe weet je of de rijst gaar is?

Rijst droog koken –

Spoel de rijst in een vergiet met koud water tot het waswater helder blijft. Doe de gewassen rijst met vocht (1 ½ hoeveelheid vocht op 1 hoeveelheid rijst) in een smalle pan met dikke bodem. Zet de pan op een hoog vuur, breng al roerende aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst met een deksel op de pan in 8-10 minuten gaar worden. Zo nu en dan omscheppen. Test of de rijst gaar genoeg is, door een (koud geblazen) hapje te nemen, de korrels zijn dan niet meer hard, maar nog wel stevig. Laat de rijst zonder deksel 3 minuten staan. Zo nu en dan omscheppen

: Hoe maak je rijst klaar

Wat voor pan gebruik je voor risotto?

Feit 2: Er is wel een ranking qua geschikte pannen – Tuurlijk kan je risotto in een kookpan met stevige bodem maken. Of in een dikke Creuset, of een andere fancy braadpan maar hoe tof die pannen ook zijn; een hapjespan is echt het beste. Niet te hoog, zodat je er makkelijk in kan roeren, maar wel met rechtopstaande randen zodat de boel er niet overheen klotst.

Hoeveel rijst per persoon voor risotto?

Hoeveel risotto rijst per persoon heb je nodig? – Je gebruikt ongeveer 75 gram risotto rijst per persoon (ongekookt). Voor 4 personen reken je dus 300 gram. Serveer je er nog een salade bij? Of is het onderdeel van een etentje en schotel je je gasten eerst een voorgerecht voor? Dan kun je ook prima met 50-60 gram uit de voeten.

Hoe warm je iets op als je geen magnetron hebt?

Tips voor een magnetronvrij leven – Al met al voor mij genoeg redenen om de magnetron te mijden. En het is ook gewoon niet nodig om hem te gebruiken. Hier een paar tips voor een magnetronvrij leven:

Plan op tijd wat je wilt eten. Plannen is heus niet zo moeilijk als je er weer eenmaal aan gewend bent. Leg bijvoorbeeld ‘s ochtends je boterham uit de vriezer en ga daarna eerst even douchen of je tas voor de dag inpakken. Als je daar mee klaar bent is je boterham al ontdooid. Als je de avond van tevoren bedenkt wat je de volgende dag nodig hebt dan kan het in de koelkast ontdooien. Dat scheelt gelijk ook in het energiegebruik van je koelkast. Mocht je toch vergeten zijn om iets te ontdooien, doe warm water in een schaal en leg daar het te ontdooien object in (verpakt in een bakje of zakje). Het duurt iets langer dan in een magnetron maar ook zo ontdooit het snel. Gerechten opwarmen gaat prima in de (hetelucht-)oven. Maar ook het opwarmen in de pan of koekenpan gaat goed. Persoonlijk vind ik stamppot die in de koekenpan is opgewarmd juist lekker doordat er een korstje op ontstaat. Potjes babyvoeding kunnen prima in een pannetje met heet water, au bain marie, opgewarmd worden. Koop een flessenwarmer voor het flesje van je baby, dat is ook veiliger omdat het veel gelijkmatiger wordt opgewarmd en je zelf veel meer in de gaten hebt hoe warm de melk is geworden. En voor de bapao’s heb ik zo een gezellige stoompan van de Chinese winkel. En popcorn? Gewoon in een dun laagje olie heet laten worden en ze dan zo gezellig tegen het deksel laten poppen. Veel spannender en net zo makkelijk.

Popcorn in slow motion Uitgelichte afbeelding is een beeld uit het filmpje ‘ How does a microwave work? – Naked Science Scrapbook ‘. Ontdekkend veganist, schildpad, schrijver, compassievol, artistiek, gek op eten/koken en o, ja ook nog functioneel applicatiebeheerder

Wat is het verschil tussen risotto en rijst?

Risottorijst – Risottorijst is een verzamelnaam voor alle rijstsoorten – waarvan arborio de bekendste is – die geschikt zijn voor het maken van de populaire Italiaanse specialiteit uit één pan. Risottorijst bevat veel zetmeel en heeft een korte, ronde korrel die tijdens het garen veel vocht opneemt.

Kun je met Carnaroli rijst bereiden?

Fijne Carnarolirijst voor het maken van een heerlijk smeuïge risotto. Risotto is een traditioneel gerecht uit Noord-Italië, de rijst wordt in een scheutje witte wijn en bouillon gekookt. Combineer de Carnarolirijst bv. met verse seizoensgroenten, paddestoelen, zeevruchten en/of Parmezaanse kaas. Wordt geleverd met recept. Ingrediënten: carnarolirijst. Voedingswaarde voor 100 gr

Energie 1704 kj / 401 kcal
Vetten 0,6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,4 g
Koolhydraten 89,8 g
waarvan suikers 0,4 g
Eiwitten 8,2 g
Zout 0,01 g

Kan ik risotto rijst gebruiken voor paella?

Voor paella kun je het best dikke, kortkorrelige rijst gebruiken. Echte paellarijst is het lekkerst. Deze rijst neemt veel bouillon en dus smaak op en heeft na het koken een zachte en romige structuur. Je kunt ook risottorijst of gele rijst gebruiken.