Diamanthaas Wat Is Dat Voor Vlees?


Diamanthaas Wat Is Dat Voor Vlees
Onze diamanthaas is de keuze van topchefs door heel Nederland en fijnproevers in onze webshop. De diamanthaas wordt in verschillende gewichten vers gesneden in de eigen slagerij. Het is een zeer mals stukje vlees uit de voorpoot van een rund. De diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd omdat orthodoxe joden geen vlees eten uit de achterpoot.

  1. De diamanthaas lijkt wat vorm betreft op de ossenhaas, maar is een stuk kleiner.
  2. Door de vorm is verwarring ontstaan en werd de diamanthaas ‘ossenhaas voor de Joden’ genoemd.
  3. De diamanthaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder en ligt boven op het schouderblad.
  4. Wil je wellicht ook eens iets anders bijzonders proberen? Overweeg dan ook zeker ons heerlijke entrecote, ribeye, picanha of bbq vlees assortiment.

Diamanthaas van Ierse Angus boeren De diamanthaas is misschien wel het meest onderschatte of onbekend stukje biefstuk. De diamanthaas is van zichzelf een bijzonder mals stukje vlees dat in de betere en meer traditionele restaurants in Nederland al jaren op de kaart pronkt.

Onze diamanthaas wordt gesneden van grasgevoerde Ierse Black Angus runderen wat het vlees nog wat extra bijzonder maakt. Dit ras staat bekend om hun voornamelijk gras en kruiden gevoerd dieet. Daarnaast mogen de runderen leven in de buitenlucht op uitgestrekte wijden die gemiddeld tot wel 36 hectare groot zijn.

De diamanthaas is dus niet alleen bijzonder mals en smaakvol, de dieren hebben ook een duurzaam leven mogen genieten.

Hoe smaakt diamanthaas?

Diamanthaas – De diamanthaas is wederom een mooi stukje vlees en is afkomstig van de schouder. Het vlees heeft minder werk gehad dan bijvoorbeeld de bavette en heeft daardoor een iets minder sterke smaak. Wel is het goed mals en hoef je er maar weinig mee te doen om het lekker te maken. Diamanthaas Wat Is Dat Voor Vlees

Is diamanthaas duur?

De diamanthaas is een smakelijk én vriendelijk geprijsde biefstuk. Een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een ossenhaas. Het behoorde tot de vergeten stukken vlees, maar is de laatste tijd aan een flinke opmars bezig en staat op menig menukaart.

Wat kost diamanthaas per kilo?

Prijs Diamanthaas – De prijs van de diamanthaas verschilt nogal. Natuurlijk is het van invloed van welke koe de Diamanthaas afkomstig is. Maar ook de partij die het levert. Veel partijen verkopen Diamanthaas van de Black Angus koe. La Carna levert enkel Diamanthaas van het Simmentaler rund.

Is jodenhaas hetzelfde als diamanthaas?

Diamanthaas, ook wel Jodenhaas genoemd, is een mals stuk vlees uit de schouder van het rund.

Wat is malser ossenhaas of diamanthaas?

Diamanthaas, ook bekend als jodenhaas, van 100% natuurvlees Is diamanthaas hetzelfde als ossenhaas? Het antwoord is nee. De diamanthaas komt uit het schouderblad van de voorpoot van het rund en de ossenhaas uit het schouderblad van de achterpoot. Het zijn beide wel de meest malse stukken uit de schouderbladen bovenaan de poten. Diamanthaas Wat Is Dat Voor Vlees

Wat is beter diamanthaas of ossenhaas?

Onze diamanthaas is de keuze van topchefs door heel Nederland en fijnproevers in onze webshop. De diamanthaas wordt in verschillende gewichten vers gesneden in de eigen slagerij. Het is een zeer mals stukje vlees uit de voorpoot van een rund. De diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd omdat orthodoxe joden geen vlees eten uit de achterpoot.

  1. De diamanthaas lijkt wat vorm betreft op de ossenhaas, maar is een stuk kleiner.
  2. Door de vorm is verwarring ontstaan en werd de diamanthaas ‘ossenhaas voor de Joden’ genoemd.
  3. De diamanthaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder en ligt boven op het schouderblad.
  4. Wil je wellicht ook eens iets anders bijzonders proberen? Overweeg dan ook zeker ons heerlijke entrecote, ribeye, picanha of bbq vlees assortiment.

Diamanthaas van Ierse Angus boeren De diamanthaas is misschien wel het meest onderschatte of onbekend stukje biefstuk. De diamanthaas is van zichzelf een bijzonder mals stukje vlees dat in de betere en meer traditionele restaurants in Nederland al jaren op de kaart pronkt.

  • Onze diamanthaas wordt gesneden van grasgevoerde Ierse Black Angus runderen wat het vlees nog wat extra bijzonder maakt.
  • Dit ras staat bekend om hun voornamelijk gras en kruiden gevoerd dieet.
  • Daarnaast mogen de runderen leven in de buitenlucht op uitgestrekte wijden die gemiddeld tot wel 36 hectare groot zijn.

De diamanthaas is dus niet alleen bijzonder mals en smaakvol, de dieren hebben ook een duurzaam leven mogen genieten.

Waarom diamanthaas?

Dudefood: Tatakisalade van diamanthaas (v/h Jodenhaas) • Vlees.nl Vandaag wat meer aandacht voor een mooi stukje vlees dat lange tijd vergeten vlees was, maar inmiddels weer aan een goede comeback werkt. Een beetje de John Travolta van het vlees, zeg maar.

  • Ik heb het hier over het supermalse en onwijs smaakvolle diamanthaasje.
  • Lange tijd werd de neus opgehaald voor dit mooi stuk rundvlees en werd de voorkeur gegeven aan de biefstuk.
  • Maar gelukkig heeft de schouderhaas, dit is namelijk één van zijn bijnamen, in rap tempo weer terrein gewonnen op de bil van de koe.

Je kunt tegenwoordig geen forum bezoeken zonder dat je hier een post over het perfect grillen van een schouderhaas, jodenbiefstuk of diamanthaas tegenkomt. Vroeger werd de diamanthaas ook zeer regelmatig de jodenhaas genoemd. Maar dat was in de tijd dat er ook nog negerzoenen, zwarte Pieten en blanke vla bestonden (volgens mij is de blanke vla de enige uit die tijd die nog over is?) De jodenhaas dankt zijn naam aan het feit dat het eigenlijk een biefstuk/haas is van de voorpoot van de koe in plaats van de achterpoot.

En dit heeft er weer mee te maken dat de Orthodoxe joden geen vlees van de achterpoot mogen eten. Waarom niet? Omdat de stamvader van de Joodse stammen, Jacob, een keer heeft gevochten met een engel die met een ‘achterpoot’ Jacob mank trapte. En daarom is het vanuit de Joodse leer verboden om de traditionele biefstuk te eten.

Maar ja, het is wel een lekker stukje vlees, dus vond men er een goed alternatief voor: de ‘biefstuk’ op de schouder van de voorpoot van de koe. En nu weet je ook direct weer waarom dit vlees ook wel schouderhaas wordt genoemd. Waarom we tegenwoordig met een mooi woord diamanthaas noemen, hebben we aan onze Belgische buren te danken.

  • In de diamantbuurt van Antwerpen wonen namelijk traditioneel veel Joodse mensen die dit alternatieve ossenhaasje wel mogen eten, vandaar de naam diamanthaas.
  • Nu even wat meer over het stuk vlees zelf.
  • Het is een mooi en mals stukje vlees dat het best rosé en hooguit medium rare gegeten kan worden.
  • Mensen die medium of well done types zijn, kunnen beter om dit stukje vlees heen zeilen (misschien zelfs wel om de meeste mooie stukken vlees, trouwens.) Voor de beste manier om een diamanthaas (of überhaupt welk stuk vlees) te bereiden, check je de uitgebreide,
You might be interested:  Hoe Hoor Je Rijst Te Eten?

In veel restaurants wordt de diamanthaas gebruikt om er de steak tartaar van te snijden. Dit omdat hij zo mals en vol van smaak is. Kortom een geweldig stuk vlees, waar je zeker vaker wat mee kunt doen. En omdat wij dudes, toch regelmatig niet zo op de calorietjes letten wanneer we de keuken inrennen voor wat lekkers, bewijzen we hier dat je met mooie ingrediënten snel een lekker, gezond en toch stoer gerecht op tafel kunt toveren.

Hier het voor die salade waar je ook indruk mee maakt op je stoerste vrienden. De salade met tataki van diamanthaas. Tataki is een bereidingswijze van die je gloeiendheet dichtschroeit en daarna met zuur (citroen of azijn) besprenkelt om het vlees extra mals te maken. Supermakkelijk en lekker snel om te maken.

Dus wat houd je tegen?

Kun je diamanthaas rauw eten?

Steak tartare van diamanthaas In dit recept ga je aan de slag met een rauwe rundvleesbereiding. Dit recept is uitgewerkt voor 1 persoon. Sommige mensen vinden het een vervelend idee om rauw vlees te eten. Rundvlees kun je wel degelijk rauw eten. Wel vind ik het een vereiste dat het van hoge kwaliteit rundvlees is zoals bij La Carne.

  • Bereidingswijze:
  • Bereidingstijd:
  • La Carne producten:
  • Koksmes
  • Kookpan
  • Staafmixer
  • Weegschaal
  • Spuitzak
  • Pannenlikker
  1. Voor de steaktartare
  2. 100 gram diamanthaas
  3. 1 el fijngesneden kappertjes
  4. 1 el fijngesneden sjalot
  5. 1 eidooier
  6. 1 tl worcester saus
  7. Peper en zout
  8. Voor de uiencreme
  9. 50 gram eiwit
  10. 50 gram yoghurt
  11. 200 gram zonnebloemolie
  12. 3 uien
  1. Snijd de uien in dunne ringen en karamelliseer deze tot donkerbruin in de kookpan met wat olie zonder te verbranden.
  2. Laat de uien afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten voor de crème in een bakje of beker. Staaf met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Spatel de crème in een spuitzak, knoop deze dicht en leg weg tot gebruik.

Hoeveel gram diamanthaas per persoon?

Vlees – Ga je voor ossenhaas, biefstuk, filet of een ander stuk vlees zonder bot? Dan volstaat tussen de 100 en 150 gram per persoon, sterk afhankelijk wat je ernaast serveert. Dit geldt voor zowel rundvlees als gevogeltefilets en wild. Tot slot nog het vlees met bot zoals lamsbout, cote de boeuf, racks en ossobucco. Diamanthaas Wat Is Dat Voor Vlees Reageer op artikel: Hoeveel vlees en gevogelte heb je per persoon nodig? Diamanthaas Wat Is Dat Voor Vlees Adventskalenders zijn al-tijd leuk, maar helemaal als er zich achter elk deurtje een hapje of drankje verschuilt. Dan bedoelen we niet die kalenders met die standaard chocolaatjes van vroeger (die je na 2 december allemaal al op had), maar echt iets culinairs en vernieuwends.

Is diamanthaas rund?

Wat is een diamanthaas? – De diamanthaas is een stuk vlees van een rund dat zich bevindt rondom de schouders van een koe. Dit vlees heeft een langwerpige vorm en heeft meestal een gewicht van tussen de 350 en de 500 gram. Binnen het assortiment van LeJean vind je vlees terug dat afkomstig is van Black Angus runderen.

  • De naam ‘diamanthaas’ is afkomstig van het feit dat je met een beetje creativiteit de vorm van een diamant in het stuk vlees kan herkennen.
  • Daarnaast is het je in de introductie misschien al opgevallen dat dit stuk vlees ook wel een jodenhaas wordt genoemd.
  • Deze benaming is terug te leiden tot de joodse spijswetten van vroeger.

Voor joden die koosjer eten is het namelijk verboden om vlees te eten uit de achterbout van een rund. Doordat het vlees zich tussen de schouders van de rund bevindt was dit vlees voor Joden een goed alternatief voor een ossenhaas of een biefstuk.

Wat is duurder haas of kogelbiefstuk?

Meer Haasbiefstuk, Kogelbiefstuk gerelateerde vragen – Het is een taaier, neutraal smakend stuk vlees dat niet te lang moet worden gebakken. Het kogelgewricht in kwestie bevindt zich aan beide uiteinden en kan zowel van rund- als varkensvlees afkomstig zijn, afhankelijk van hoe ze zijn grootgebracht.

  • Haasbiefstuk braad je.
  • Vergeet niet de pan te schudden tijdens het bakken van uw haasbiefstuk.
  • De sappen en het vet die eruit druipen zullen een smakelijke bruine korst op de bovenkant van uw vlees creëren, wat een indicator is voor een perfecte smaak! 3 minuten per kant zou genoeg moeten zijn, tenzij u ook braadt of grilt; in dat geval braadt u 2-5 minuten per kant, afhankelijk van hoe gaar u het vlees wilt hebben.

Haasbiefstuk is hetzelfde als biefstuk van ossenhaas. De twee benamingen verwijzen naar hetzelfde stuk vlees. Rump steak lijkt sprekend op kogelbiefstuk, maar het komt van een ander deel van de koe. Het vlees is veel minder taai en malser dan andere stukken omdat dit deel heel weinig spieren heeft om van te spreken.

  1. De kogelbiefstuk wordt gevonden in de kont, de spier of de dikke lende van rundvlees.
  2. Hij zit tussen twee spieren die “fetlock” worden genoemd en die ook deel kunnen uitmaken van dit gerecht.
  3. Haasbiefstuk is gemiddeld duurder dan kogelbiefstuk.
  4. Dit komt onder andere doordat Haasbiefstuk een stuk malser stukje vlees is.

Een Haasbiefstuk bestaat uit 100% rundvlees. Er zit geen verschil tussen biefstuk van de haas en ossenhaas. Het zijn twee benamingen voor hetzelfde stuk rundvlees. Dit stuk rundvlees is het malste en mooiste deel van een rund. Het verschil tussen tournedos en kogelbiefstuk, is dat eerstgenoemde afkomstig is van de ossenhaas van een koe, terwijl kogelbiefstukken worden gesneden van de kont van koeien.

Kogelbiefstuk is 100% mals rundvlees, omdat de spieren in het spierstuk kort zijn. Het vlees is na ossenhaas en lendebiefstuk van vette runderdij het meest fijnste stuk dat er op zit. Kogelbiefstuk komt van het kogelvormig gedeelte op een punt waar de dijen van koeien hun hamstrings samenkomen, zo genoemd als belediging voor dit gedeelte tussen twee achterste dierlijke delen die tegenwoordig nauwelijks nog zonlicht of beweging krijgen.

Chateaubriand is een ossenhaasstuk dat uit het midden van het rund wordt gesneden. Het hoofddeel, of chateaubriand zoals het soms wordt genoemd, kan op zichzelf worden geserveerd en heeft een goede smaak maar niet veel textuur omdat er geen vetgehalte in dat deel van het vlees zit.

You might be interested:  Welk Vlees Heeft De Minste Calorieen?

Kun je diamanthaas invriezen?

Niet ingevroren dus! Oftewel, na aankoop kan je direct in de juiste porties snijden en invriezen als je wilt.

Is ossenhaas hetzelfde als biefstuk van de haas?

Wat is het verschil tussen biefstuk van de haas en ossenhaas? – Er is geen verschil tussen biefstuk van de haas en ossenhaas. Het zijn twee benamingen voor hetzelfde stuk rundvlees.

Wat is malser biefstuk van de haas of kogelbiefstuk?

Kogelbiefstuk – Wikipedia Kogelbiefstuk Een kogelbiefstuk is een variant van een, Dit vlees wordt gesneden van de van de van een koe, of van de kogel van het, Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het zit, niet vanwege de ‘kogelachtige’ vorm.

Waarom is ossenhaas zo duur?

Biefstuk is de algemene benaming – Biefstuk komt van beefsteak. Een steak van een rund (of kalf) dus. Een hertenbiefstuk is dus een rare benaming voor een steak van een hert, maar dat terzijde. Biefstuk is de algemene benaming voor malse stukken en wordt gesneden uit verschillende delen van een rund.

  • Daarom zijn er ook evenzovele vormen van malsheid, smaak en prijs.
  • En daarom hebben ze ook allemaal een andere naam.
  • Dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt blijkt als ik toevallig aan het tafeltje naast mij dezelfde vraag hoor stellen.
  • Tijd om eens naar de echte slager te gaan en een paar benamingen op een rij te zetten, voor mijzelf en voor ieder ander die dit leest en denkt: “ja, dat heb ik nou ook altijd!” Ossenhaas : het meest malse stuk vlees van een rund, waar verschillende steaks uit gesneden kunnen worden.

Geen werkspier, dus geen randje vet bij dit stuk vlees. Dit is meteen ook het magerste, maar ook vaak duurste stuk. Er worden kunnen verschillende stukken gesneden worden van de ossenhaas, maar wordt soms ook in zijn geheel bereid. Chateaubriand : het dikste deel van de ossenhaas, met een gewicht tussen de 200-250 gram wordt vaak bereid voor 2 personen.

Tournedos : het middelste deel van de ossenhaas en wordt daarom ook wel biefstuk van de haas genoemd. Ossenhaaspuntjes : lijkt me logisch, dit zijn de kleine stukjes van de ossenhaas die uit het dunste deel gesneden worden. Te klein om een steak van te snijden, maar net zo mals als een tournedos. Filet Mignon?! Een ander stukje waarvan soms gezegd wordt, dat het uit de ossenhaas wordt gesneden is de Filet Mignon.

Toen ik dat vroeg aan de slager had hij iets van: “Hè? Wacht even, dit klopt niet. De Filet Mignon ligt onder het heupdeel op de dikke lende en wordt niet uit de ossenhaas, die onder de ruggenwervels ligt, gesneden” en hij dook achter de computer om te kijken hoe ik aan dat verhaal kwam.

Toen toch nog maar wat collega-slagers benaderd en dat maakte duidelijk dat bij de echte slager de officiële Filet Mignon geen ossenhaaspuntje is. Dat heet daar namelijk gewoon een ossenhaaspuntje. Entrecote : De entrecote komt van een spier met een randje vet, de dunne lende. Dit randje blijft aan de rand van het vlees zitten en wordt meegebakken.

Na het bakken kan je ervoor kiezen om het eraf te halen. Het vlees heeft meer smaak dan een tournedos door de vetdooradering, maar is iets steviger. Ribeye : Uit het verlengde van de dunne lende waar de entrecote uit gesneden wordt, wordt de ribeye gesneden.

  1. Het vetrandje loopt door het vlees heen, met een beetje fantasie lijkt het op een oog.
  2. Vandaar de naam ribeye.
  3. Een ribeye is door dat randje midden in het vlees wat vetter, maar ook super mals.
  4. Een dikke ribeye of entrecote met bot wordt ook wel een côte de boeuf genoemd.
  5. En om de verwarring compleet te maken: in Frankrijk noemt men dit deel van het rund de entrecote.

“Onze” entrecote noemen ze daar contre fille t of faux fillet, Kogelbiefstuk : wordt gesneden uit een deel van de bovenbil en het spierstuk (de kogel) van een rund, maar ook uit de zijlende. Deze steak is minder mals dan een tournedos maar malser dan een gewone biefstuk.

Klinkt alsof je misschien een wat taai stukje vlees zou kopen, maar is absoluut een mooie biefstuk. Het ligt qua prijs een stuk lager dan een tournedos, maar bij een goede slager is dit zeker een fijn stuk vlees. Carpaccio wordt vaak gesneden van de kogelbiefstuk. Biefstuk : en hoe zit het dan met de “gewone” biefstuk? Dat is de biefstuk die gesneden wordt van de dikke delen van de bovenbil.

Deze steak is vetloos en mits gehaald bij de goede slager mals en sappig. Vaak is deze biefstuk aan de bovenkant met een ruitpatroon ingekerfd als versiering. Soms zie je de benaming Hollandse biefstuk voorbij komen, maar waarom zouden we dat doen? Biefstuk is biefstuk! Duitse biefstuk : Een vreemde eend, want het heeft de benaming biefstuk, maar van één stuk is geen sprake.

Wat is de meest malse biefstuk?

Biefstuk met rodekoolrisotto en hazelnoten – Hoofdgerecht Rund Vlees 4 personen 20-40 minuten Bakken Nederlands Biefstuk van de haas staat ook bekend als ossenhaas of haasbiefstuk. Het is het meest delicate stuk rundvlees. Het is sappig, mals en mager en heeft een volle, pure vleessmaak.

Châteaubriand wordt uit de kop van een ontvliesde ossenhaas gesneden. Het vlees is geplet tot ± 3 cm dikte. In restaurants wordt châteaubriand altijd geserveerd voor twee personen. Tournedos komt uit het middenstuk en het (dunnere) uiteinde van de ossenhaas. Het is een eenpersoons stuk vlees van ± 150 gram. De Keurslager kan hem snijden als torentje of als platter stuk. Ossenhaaspuntjes komen uit de laatste stukjes van de staart van de ossenhaas. Daarmee wordt de gehele ossenhaas benut. De Keurslager snijdt ze alvast in kleinere stukjes en verkoopt ze als ossenhaaspuntjes of biefstukpuntjes.

Wil je lekker snel aan tafel? Kies dan voor een Duitse biefstuk. Dit is gemalen biefstuk dat de Keurslager al voor je op smaak heeft gebracht. Over het algemeen gebruikt hij bieslook en fijn gesneden ui. En wat ei voor de binding. Je bakt een Duitse biefstuk net als een ‘gewone’ biefstuk: na ongeveer 5 minuten bakken is het vlees nog mooi rood van binnen. Deze ‘wilde’ biefstuk komt niet van een rund, maar van een hert. Hertenbiefstuk heeft een fijne structuur, een donkerrode kleur en een meer uitgesproken smaak dan gewone biefstuk. Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde smaak. En het is licht verteerbaar.

De meeste delen van het hert kun je rosé eten. Rood zelfs! Dat gaat zeker op voor hertenbiefstuk. Door de fijne structuur hoef je hertenbiefstuk maar even om en om te bakken. Een klassieke begeleider is cranberrysaus. Deze website plaatst functionele en analytische cookies. Daarmee maken wij onze website gebruiksvriendelijker.

Je blijft anoniem, omdat in deze cookies geen persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze privacy- en cookiepolicy. Meer informatie Akkoord

You might be interested:  Ontdooid Vlees Hoe Lang Houdbaar In Koelkast?

Wat is het lekkerste biefstuk?

Wat is de beste steak? – Smaken verschillen maar over het algemeen worden de steak van de rundsoorten Black Angus en Wagyu als het allerbeste ervaren. Dit komt door de rijke vet marmering, wat bijdraagt aan een overheerlijke smaak. Daarbij hebben deze runderen een zeer malse structuur.

Waarom diamanthaas?

Dudefood: Tatakisalade van diamanthaas (v/h Jodenhaas) • Vlees.nl Vandaag wat meer aandacht voor een mooi stukje vlees dat lange tijd vergeten vlees was, maar inmiddels weer aan een goede comeback werkt. Een beetje de John Travolta van het vlees, zeg maar.

Ik heb het hier over het supermalse en onwijs smaakvolle diamanthaasje. Lange tijd werd de neus opgehaald voor dit mooi stuk rundvlees en werd de voorkeur gegeven aan de biefstuk. Maar gelukkig heeft de schouderhaas, dit is namelijk één van zijn bijnamen, in rap tempo weer terrein gewonnen op de bil van de koe.

Je kunt tegenwoordig geen forum bezoeken zonder dat je hier een post over het perfect grillen van een schouderhaas, jodenbiefstuk of diamanthaas tegenkomt. Vroeger werd de diamanthaas ook zeer regelmatig de jodenhaas genoemd. Maar dat was in de tijd dat er ook nog negerzoenen, zwarte Pieten en blanke vla bestonden (volgens mij is de blanke vla de enige uit die tijd die nog over is?) De jodenhaas dankt zijn naam aan het feit dat het eigenlijk een biefstuk/haas is van de voorpoot van de koe in plaats van de achterpoot.

En dit heeft er weer mee te maken dat de Orthodoxe joden geen vlees van de achterpoot mogen eten. Waarom niet? Omdat de stamvader van de Joodse stammen, Jacob, een keer heeft gevochten met een engel die met een ‘achterpoot’ Jacob mank trapte. En daarom is het vanuit de Joodse leer verboden om de traditionele biefstuk te eten.

Maar ja, het is wel een lekker stukje vlees, dus vond men er een goed alternatief voor: de ‘biefstuk’ op de schouder van de voorpoot van de koe. En nu weet je ook direct weer waarom dit vlees ook wel schouderhaas wordt genoemd. Waarom we tegenwoordig met een mooi woord diamanthaas noemen, hebben we aan onze Belgische buren te danken.

  • In de diamantbuurt van Antwerpen wonen namelijk traditioneel veel Joodse mensen die dit alternatieve ossenhaasje wel mogen eten, vandaar de naam diamanthaas.
  • Nu even wat meer over het stuk vlees zelf.
  • Het is een mooi en mals stukje vlees dat het best rosé en hooguit medium rare gegeten kan worden.
  • Mensen die medium of well done types zijn, kunnen beter om dit stukje vlees heen zeilen (misschien zelfs wel om de meeste mooie stukken vlees, trouwens.) Voor de beste manier om een diamanthaas (of überhaupt welk stuk vlees) te bereiden, check je de uitgebreide,

In veel restaurants wordt de diamanthaas gebruikt om er de steak tartaar van te snijden. Dit omdat hij zo mals en vol van smaak is. Kortom een geweldig stuk vlees, waar je zeker vaker wat mee kunt doen. En omdat wij dudes, toch regelmatig niet zo op de calorietjes letten wanneer we de keuken inrennen voor wat lekkers, bewijzen we hier dat je met mooie ingrediënten snel een lekker, gezond en toch stoer gerecht op tafel kunt toveren.

  • Hier het voor die salade waar je ook indruk mee maakt op je stoerste vrienden.
  • De salade met tataki van diamanthaas.
  • Tataki is een bereidingswijze van die je gloeiendheet dichtschroeit en daarna met zuur (citroen of azijn) besprenkelt om het vlees extra mals te maken.
  • Supermakkelijk en lekker snel om te maken.

Dus wat houd je tegen?

Is jodenhaas mals?

Diamanthaas ofwel Jodenhaas, een traditioneel stukje vlees. Het is mals vlees (haas) met een fijne structuur! Diamanthaas heet ook wel jodenhaas, omdat de orthodoxe joden geen rundvlees van de achtervoet eten. Dit malse stukje vlees zit in de voorvoet, en dat mochten ze wel eten. Zodoende komt jodenhaas aan deze naam.

Is diamanthaas rund?

Wat is een diamanthaas? – De diamanthaas is een stuk vlees van een rund dat zich bevindt rondom de schouders van een koe. Dit vlees heeft een langwerpige vorm en heeft meestal een gewicht van tussen de 350 en de 500 gram. Binnen het assortiment van LeJean vind je vlees terug dat afkomstig is van Black Angus runderen.

De naam ‘diamanthaas’ is afkomstig van het feit dat je met een beetje creativiteit de vorm van een diamant in het stuk vlees kan herkennen. Daarnaast is het je in de introductie misschien al opgevallen dat dit stuk vlees ook wel een jodenhaas wordt genoemd. Deze benaming is terug te leiden tot de joodse spijswetten van vroeger.

Voor joden die koosjer eten is het namelijk verboden om vlees te eten uit de achterbout van een rund. Doordat het vlees zich tussen de schouders van de rund bevindt was dit vlees voor Joden een goed alternatief voor een ossenhaas of een biefstuk.

Kun je diamanthaas rauw eten?

Steak tartare van diamanthaas In dit recept ga je aan de slag met een rauwe rundvleesbereiding. Dit recept is uitgewerkt voor 1 persoon. Sommige mensen vinden het een vervelend idee om rauw vlees te eten. Rundvlees kun je wel degelijk rauw eten. Wel vind ik het een vereiste dat het van hoge kwaliteit rundvlees is zoals bij La Carne.

  • Bereidingswijze:
  • Bereidingstijd:
  • La Carne producten:
  • Koksmes
  • Kookpan
  • Staafmixer
  • Weegschaal
  • Spuitzak
  • Pannenlikker
  1. Voor de steaktartare
  2. 100 gram diamanthaas
  3. 1 el fijngesneden kappertjes
  4. 1 el fijngesneden sjalot
  5. 1 eidooier
  6. 1 tl worcester saus
  7. Peper en zout
  8. Voor de uiencreme
  9. 50 gram eiwit
  10. 50 gram yoghurt
  11. 200 gram zonnebloemolie
  12. 3 uien
  1. Snijd de uien in dunne ringen en karamelliseer deze tot donkerbruin in de kookpan met wat olie zonder te verbranden.
  2. Laat de uien afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten voor de crème in een bakje of beker. Staaf met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Spatel de crème in een spuitzak, knoop deze dicht en leg weg tot gebruik.